Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fatihucak

quote:

Orjinalden alıntı: akay635

13 Temmuz kabusu hala sürüyor. Faturan yok ise, telefonu Türkiye' de 13 temmuzdan önce kullanmaya başlamadıysan sorun olabilir. Aynı dert bende de var.

telefon 13 temmuzdan sonra üretilmiş ve de kayıtlı diil. ama ben gsm operratörlerinin bu kadar data ya sahip oldugunu düşünmüyorum ve ayrıca kimse müşteri kybetmeyi istemez bence bu tarihi 1 ocak 2006 dan sonra alınan, kulanılan tel.ler için yapacaklar....

Yasada geçen 13 temmuz tarihi telefonun üretim tarihini değil telefona sim kart takılıp kullanılmaya başalandığı tarihi kastetmektedir. 13 temmuz tarihinin 1 ocak olarak değiştirilmesini bende arzu ediyorum. Tarihin ileriye atılması konusunda bende GSM operatörlerine güveniyorum yada telekomun beceriksizliğine. Bakalım ne olacak?

• tamam kardeş biliyorum zaten çok geç türkiyede yasa çıkınca hemen yürürlüğe girmesi imkansızdır.çalınan telefonları 1 yılda bulan operatörler milyonlarca telefonu 6 ayda nasıl halledecek....
  • 13 aralık tarihinin yaklaşıyor olması 13 temmuz tarihinin ortadan kalkacağı anlamına gelmez. İşlemler yetişmeyecek gibi olursa ki durum onu gösteriyor, 13 aralık tarihini bir kaç ay daha ileri atarlar. 13 Temmuz tarihi yine geçerliliğini korur. 13 Temmuz tarihi ancak telekomun bu tarihten vaz geçmesi ile ortadan kalkabilir. Veya telekom 13 temmuz öncesi ve sonrası diye ayırım yapmak için gerekli veri tabanını oluşturamaz ise, yüzüne gözüne bulaştırırsa o zaman bizler 13 temmuz olayından yırtarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 13 Kasım 2005, 22:27:49 >
  • quote:

İşlemler yetişmeyecek gibi olursa 13 aralık tarihini bir kaç ay daha ileri atarlar. 13 Temmuz tarihi yine geçerliliğini korur. Durum böylede olabilir.

bunu yapamazlar çünkü o esnada birçok telefon kullanıma girmiş olacak ve onların kapanması demek hem devleti hemde gsm şirketlerini zarara sokar...
  • Her şey olabilir, bekleyelim görelim.
  • bencede
  • ya bu sistemde sacmalik var, örnek olarak ben diyelim su güne kadar spot telefon kullandim (13 temmuz öncesi alinmis) ve su günden sonra telefonu degistirdim kendime faturali garantili aldim, spot olani da sattim, e peki bu bahsedilen mesaj nasil ve kime gelicek bu durumda? bunun kontrolünü nasil yapacaklar? bana bu mesajla bildirim pek saglikli gelmiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz2

ya bu sistemde sacmalik var, örnek olarak ben diyelim su güne kadar spot telefon kullandim (13 temmuz öncesi alinmis) ve su günden sonra telefonu degistirdim kendime faturali garantili aldim, spot olani da sattim, e peki bu bahsedilen mesaj nasil ve kime gelicek bu durumda? bunun kontrolünü nasil yapacaklar? bana bu mesajla bildirim pek saglikli gelmiyor...

bu durum aslında cok kolay çünkü operotörler hangi imei numarasında hangi sim kartın kullanıldıgını bilebiliyorlar arkadasım . senin varsayımına göre sattıgın telefon eger baska alıcısı cıkmıssa onun simkartına msj gelir . benim kafamı karıstıran ise senin varsayımından yola cıkarak elden cıkardıgın spot telefona kimse alıcı cıkmazsa ve hiç simkart takılmazsa ne olcak?????? çünkü yasaya göre 2 kere msj geldikten sonra kayıt edilmezse kapanır diyor . böyle cep telefonlarının yasa değismezse kapanmaması gerekir . bizde aslında bu yasa açıgından faydalanarak cep telefonlarımızı 12 aralıka kadar kapatarak kuyruklarda beklemekten ve 5 milyon ödekten kurtulabiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: 110a

quote:

ya bu sistemde sacmalik var, örnek olarak ben diyelim su güne kadar spot telefon kullandim (13 temmuz öncesi alinmis) ve su günden sonra telefonu degistirdim kendime faturali garantili aldim, spot olani da sattim, e peki bu bahsedilen mesaj nasil ve kime gelicek bu durumda? bunun kontrolünü nasil yapacaklar? bana bu mesajla bildirim pek saglikli gelmiyor...

bu durum aslında cok kolay çünkü operotörler hangi imei numarasında hangi sim kartın kullanıldıgını bilebiliyorlar arkadasım . senin varsayımına göre sattıgın telefon eger baska alıcısı cıkmıssa onun simkartına msj gelir . benim kafamı karıstıran ise senin varsayımından yola cıkarak elden cıkardıgın spot telefona kimse alıcı cıkmazsa ve hiç simkart takılmazsa ne olcak?????? çünkü yasaya göre 2 kere msj geldikten sonra kayıt edilmezse kapanır diyor . böyle cep telefonlarının yasa değismezse kapanmaması gerekir . bizde aslında bu yasa açıgından faydalanarak cep telefonlarımızı 12 aralıka kadar kapatarak kuyruklarda beklemekten ve 5 milyon ödekten kurtulabiliriz

Ondan sonra hepimizin telefonu kapanınca birlikte güleriz

• quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

quote:

bu iş 1 seneyi bulur benden SÖLEMESİ ....

• quote:

Orjinalden alıntı: giotine

quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

quote:

quote:

bu iş 1 seneyi bulur benden SÖLEMESİ ....

+1

• kim sordu. madem işin yok forumda ne arıyosun? düşünüyoruz zaten...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ORHANBJK

benim ki kaçak değil kaçak olanlar düşünsün şimdiden geçmiş olsun

kim sordu ki? madem işin yok forumda ne arıyorsun. düşünüyoruz zaten..
  • omerdayı çok haklısın ya aadam sanki dalga geçer gibi gelmiş mesaj yazmış geçmi olsun diye bjk liye bu yakışmaz sen bjk li olduğundan emin misin orhan kardş???? neyse konuyu dağıtmayalım mesajlara devam
  • ÜLKEMİZDE YARARLI BİRŞEY HERZAMAN GEÇ YAPILIR ZATEN
    NE DİYEYİM, O KADAR TANTANA OLDU HALA SONUÇ YOK...

KAÇAK TELEFONLARIN KAYIT ALTINA ALINMASI GELECEK YILA KALDI

Kurulması öngörülen altyapıyla, 12 milyon kayıtsız cep telefonuna SMS ile ''Telefonunuz kayıtlı değil, kaydettirin'' mesajı gönderilmesi ve kayıt işlemi için yol gösterilmesi öngörülüyordu.
    (15 Kasım 2005 Salı)

Türkiye'de kayıtdışı olduğu saptanan 12 milyona yakın cep telefonunun kayıt altına alınması işlemleri gelecek yıla kaldı.
    Telekomünikasyon Kurumu, 13 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren Telsiz Kanunu'nda değişiklik yapan ve kayıtdışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasını öngören 5392 Sayılı kapsamında bir ihale düzenledi.

Cep telefonlarının GSM operatörleri ve Kurum tarafından kayıtlarının tutulmasına yarayacak ''Merkezi Mobil Cihaz Kimlik Tanımı Veri Tabanı'' ile ihbar ve bilgi merkezi işlevini yürütecek çağrı merkezinin kurulması için düzenlenen ihale Eylül ayında gerçekleştirildi.
    Kanunun, 5 ay içinde bu merkezin kurularak aktif hale getirilmesini hükme bağlaması nedeniyle hazırlıklar yapılarak Telekomünikasyon Kurumu'nca ihale yapıldı.

Kurumun ihalesine 5 firma katılırken, 2 firma şartnamede öngörülen gerekleri yerine getirmediği gerekçesiyle elendi. 3 firmanın teklif verdiği ihalede, elenin firmalardan birisi Kamu İhale Kurulu'na itiraz etti. Konuyu değerlendiren Kurul, ihalenin iptaline karar verdi.
    Kurulması öngörülen altyapıyla, 12 milyon kayıtsız cep telefonuna SMS ile ''Telefonunuz kayıtlı değil, kaydettirin'' mesajı gönderilmesi ve kayıt işlemi için yol gösterilmesi öngörülüyordu.

İhalenin iptali üzerine kayıtdışı cep telefonlarının kayıt işlemlerinde gecikme yaşanacak. Yasa gereği, kayıtdışı tüm telefonların kanunun yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005 tarihinden itibaren 5 ay içinde tüm kayıtdışı cep telefonlarının gerekli belgelerle kurum ve kurumun göstereceği yerlerde kayıt yaptırılması gerekiyordu. 5 aylık süre ise 13 Aralık 2005 tarihinde sona eriyor. Yasa gereği, 13 Aralık'tan itibaren kayıtdışı tüm cep telefonlarının GSM şebekelerinde görüşme yapmalarının sona erdirilmesi, bu telefonların görüşmeye kapatılması gerekiyordu.
    Altyapı ihalesinin iptaliyle süreç gelecek yıla uzadı. Bu nedenle kayıtsız telefonlara gönderilecek mesajlar da ancak gelecek yıl gerçekleştirilebilecek.
    Telekomünikasyon Kurumu, altyapının kurulması amacıyla önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak.

• Ehuehue. Ben o kadar söylemiştim. Bu iş daha uzar diye...
  • Uzamasa iyi olurdu. Sorması ayıp 13 temmuz tarihi ile ilgili bir değişiklik olurmu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 15 Kasım 2005, 22:43:33 >
  • söz konusu bile degil...

quote:

Uzamasa iyi olurdu. Sorması ayıp 13 temmuz tarihi ile ilgili bir değişiklik olurmu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Awacs

Alacağınız yerden adınıza fatura olduğu zaman problem değil.
    Gümrükte giriş yaparken kaydedebilirsiniz yada daha sonra kaydetmenizde mümkün.

gümrük derken havalimanından mı bahsediyosun? daha sonra nereye,nasıl kaydettirebilirim.kaydettirme ücreti hakkında bilgin var mı?
  • quote:

Uzamasa iyi olurdu. Sorması ayıp 13 temmuz tarihi ile ilgili bir değişiklik olurmu acaba?

Burası Türkiye. Biraz daha bekleyin bakalım. Daha Danıştaya yürürlüğün iptali ile ilgili herhangi bir başvuru olmadı.
    Ortada teknik konulardan anlamayan 3-5 maliyecinin oturup vergi icat etmek için yaptığı bir çalışma var. Bu tiyatro oyunu bir kaç perde daha sürer.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.