Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw yormayın kafanızı bırakın millet spot alsın.devlet de yani,,,,, bence 5 ytl az en az bi 50-60 ytl almaları gerek dostum
  • 12 Temmuz 2005 tarihinden sonra Türkiye’ye kaçak yollarla sokulan

bu ne demek ya ?
    telefon o tarihten önce üretildiyse, 5 ytl ye kayıt olacak mı?

bende nokia 3230 var kaçak 2.el aldım. versiyon numarası kısmında 19.02.05 yazıyo.
    şubat 2005 te üretilmiş. bu teli kayıt ettirebilecekmiyim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erte

12 Temmuz 2005 tarihinden sonra Türkiye’ye kaçak yollarla sokulan

bu ne demek ya ?
    telefon o tarihten önce üretildiyse, 5 ytl ye kayıt olacak mı?

bende nokia 3230 var kaçak 2.el aldım. versiyon numarası kısmında 19.02.05 yazıyo.
    şubat 2005 te üretilmiş. bu teli kayıt ettirebilecekmiyim ?

üretilmeyle alakası yok...sim kartı tele taktığında telin imei operatöre gidiyo yani bu ilk sim kart takışın senin telefonun miladı oluyo...13 temden sonra ilk defa sim takp çalıştırılmışsa ve faturası yoksa kapatıcaklar...
  • Celal Pir : Aydın Orhon soruyor : “İnternet adresinden IMEI numarasına baktığım zaman bulunamadı yazıyor, bunun anlamı ve bu durumda yapılması gereken nedir? Bulunamadı ne demek?

Dr. Tayfun Acarer : Bu kayıt dışı demek. Biraz önce söylemiş olduğumuz 12 milyon telefondan bir tanesi demektir.

Arkadaşlar siz nasıl yorumluyorsunuz yukarıdaki yazıyı. Sorgulama sonucu ''bulunamadı'' çıkan telefonlar kayıt altına alınacak anlamımı çıkıyor?
  • eğer faturan da varsa faturanı gösterip ücretsiz kayıt ettiriyosun yoksa buruşmamış temiz kağıtlı bir 5 ytl ile işi halledebilirsin
  • Sorgulama sonucu ''bulunamadı'' çıkıyor ise bu telefon kayıt altına alınacak olan 12 milyon telefondan birisidir, yani kayıt altına alınacaktır. Aşağıdaki soru-cevaba göre böyle bir sonuç çıkardım. Forumdanda takip ettiğim kadarı ile 13 temmuzdan sonra alınmış olan kaçak telefonlarda hep bulunamadı sonucu çıkıyor. Diyelimki bir telefon sisteme 12 temmuzdan sonra girmiş aynı zamanda kaçak, sorgulamada ''bulunamadı'' çıkıyor, bu telefonu kayıt ettirebilecekmiyiz?

Celal Pir : Aydın Orhon soruyor : “İnternet adresinden IMEI numarasına baktığım zaman bulunamadı yazıyor, bunun anlamı ve bu durumda yapılması gereken nedir? Bulunamadı ne demek?

Dr. Tayfun Acarer : Bu kayıt dışı demek. Biraz önce söylemiş olduğumuz 12 milyon telefondan bir tanesi demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 24 Kasım 2005, 23:57:57 >
  • Ya 12Temmuzdan sonra alınmış telefonlarda da bulunamadı dior,o zaman bunlarıda 5ytlye kayıt ettirebilicezBence çok saçma bi olay hayatta yapamaz devlet bu işi
  • ya
    ya beyleeR KONUŞMADA BELİRSİZLİKLER ÇOK FAZLA .
    13 TEMMUZDAN SONRA ALINAN TELEFONLAR FATURALARI İBRAZ EDİLDİĞİ VAKİT
    KAPATILICAKMI KAPATILMİCAKMI?
    BU FATURA İBRAZ EDİLME İŞLEMİ YALNIZ 13 TEMMUZ ÖNCESİ ALINAN TELLER İÇİNMİ GEREKLİ?
    YA BİRAZ BURALARA ÖZEN GÖSTERSELER
    YA YAZIK GÜNAH NEREYE VARACCAK BU İŞİN SONU,?
  • ya kardesim giderim yurtdısına alırım bi dukkandan telefon pasalar gibi gelirim turkiyeye ... kim neyi kapatıyomus... bundan sonrakiler ikapatsınlar
  • ve yönetmelik değişikliği ile 13 TEMMUZ sonrası da artık kayıtlanacak. Bugün çıkan yeni yönetmelik böyle der,cümlemize geçmiş olsun....

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelikte

Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 18/10/2005 tarihli ve 25970 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri ile (c) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"a) Kara listede yer alan cihazları hizmet dışı bırakır."

"b) Gri listeyi oluşturarak, bu listede yer alan cihazların UMCK, IMSI ve GSM numara bilgilerini resmi tatil günleri hariç olmak üzere her haftanın birinci işgünü MCKS’ne göndermek ve abonesine cihazın beyaz listede yer almadığına dair kısa mesaj göndermekle yükümlüdür."

"1) kendi şebekelerindeki elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazların tespitini yaparak elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz kullanan abonelerinin, isim, ünvan ve açık adresleri, abone kimlik ve iletişim bilgileri, elektronik kimlik bilgileri ile cihazın kullanıldığı son tarih ve konum bilgilerini,"

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

"Kurum kayıtlarında yer almayan ancak, Kanunun yürürlük tarihinden sonra satın alınmış, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmemiş, standartlara uygunluk açısından Kurum tarafından onaylanmış marka ve modeldeki cihazlar için; cihazın faturasına sahip olan cihaz sahipleri ya da kullanıcıları faturaları ile birlikte Kurum, Kurum Bölge Müdürlükleri ya da abone kayıt merkezlerine bizzat veya posta yoluyla müracaat etmek suretiyle, kayıt ücreti ödemeksizin cihazlarını beyaz listeye kaydettirebilirler."
    "Kanunun yürürlük tarihinden sonra yurtdışından yolcu beraberinde veya kesin dönüşle getirilen veya bireysel olarak ithal edilen veya posta ile gelen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz sahipleri ya da kullanıcıları, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmemiş, standartlara uygunluk açısından Kurum tarafından onaylanmış marka ve modeldeki cihazlar için; yurtdışı faturası ile birlikte cihaz bilgilerini işletmecilerin abone kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt altına aldırmakla, işletmeciler de güncellenen cihaz bilgilerini beyaz listeye kaydedilmek üzere MCKS’ne göndermekle yükümlüdürler."

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Geçici Madde 1 — İşletmeciler, Kurum tarafından elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ya da kayıt dışı cihaz kullandığı belirlenen abonelere Kanunda belirlenen süre sonuna kadar en az iki defa kısa mesaj gönderirler. Ayrıca işletmeciler elektronik kimlik bilgisi değiştirildiği belirlenen cihazların UMCK numaralarının başvuru süresi içerisinde Kurum tarafından yetkilendirilen kuruluşlar aracılığıyla düzeltilmesini veya kendi şebekeleri içinde IMSI-IMEI numaralarının eşleştirilmesini müteakip Kurumun kayıtlarına işlenmesini sağlarlar."

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesine birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Kayıt dışı cihazın faturasına sahip olan cihaz sahipleri ya da kullanıcıları, faturaları ile birlikte işletmeciler veya Kurumun mutabık kalacağı yerlere müracaat ederler."

MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin Geçici 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

"Geçici Madde 3 — Kanunun yürürlük tarihi öncesi;

a) Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz sahiplerinden veya kullanıcılarından başvuru süresi dahilinde yurtdışında bulunmaları, tedavi görmeleri, cezaevinde bulunmaları gibi mücbir sebeplerle kayıtlarını yaptıramamış bulunanlar, durumlarını belgelendirerek, Kurum ya da Kurum Bölge Müdürlüklerine doğrudan veya posta yoluyla ya da abone kayıt merkezlerine bizzat müracaat etmek suretiyle beş YTL kayıt ücreti karşılığında cihazlarının beyaz listeye kaydedilmesini sağlayabilirler.

b) Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz kullanıcılarından Kurumun belirleyeceği teknik yetersizliklerden dolayı başvuru süresini geçirenler yukarıda belirtilen kayıt ücretini ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kullanıma açılır.

c) Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen ve gönderilen kısa mesajı gösterme özelliği olmayan alarm, araç takip sistemleri ve benzeri GSM terminal sahiplerinden veya kullanıcılarından başvuru süresini geçirenler yukarıda belirtilen kayıt ücretini ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kullanıma açılır."

Yürürlük

MADDE 6 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 — Bu Yönetmelik hükümlerini Telekomünikasyon Kurulu Başkanı yürütür.

• Bilgilerinize....:) (Milliyet'ten)

Kayıt dışı cep telefonları yönetmeliğinde değişiklik...

Kayıt dışı cep telefonu sahipleri, başvuru süresinde yurtdışında bulunmaları, tedavi görmeleri, cezaevinde olmaları gibi mücbir sebeplerin yanı sıra teknik yetersizlikler nedeniyle kayıt yaptıramamaları halinde, durumlarını belgelendirmek şartıyla 5 YTL karşılığında cihazlarını kaydettirebilecekler.
    Telekomünikasyon Kurumu’nun, Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
    Yönetmelik, eski yönetmelikteki hükümlere, kanunun yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005 tarihinden sonra satın alınan cihazları da ekleyerek, bu cihazların faturalarıyla birlikte kayıt altına alınabileceğini hükme bağlıyor.
    Yönetmelik, işletmecilerin, kayıt dışı cep telefonlarına, eski yönetmeliğin yayımından itibaren 15 gün içinde en az iki defa kısa mesaj göndermesi zorunluluğunu da kaldırdı.
    Kanunun yürürlük tarihi öncesinde Telekomünikasyon Kurumu kayıtlarında yer almadığı belirlenen elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların sahipleri, başvuru süresinde yurtdışında bulunmaları, tedavi görmeleri, cezaevinde bulunmaları gibi mücbir sebeplerle kayıtlarını yaptıramamaları halinde, durumlarını belgelendirerek 5 YTL karşılığında cihazlarını beyaz listeye kaydettirebilecekler.
    Elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihaz kullanıcılarından Kurumun belirleyeceği teknik yetersizliklerden dolayı başvuru süresini geçirenlerin de 5 YTL ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları açılacak.
    Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen ve gönderilen kısa mesajı gösterme özelliği olmayan alarm, araç takip sistemleri ve benzeri GSM terminal sahiplerinden veya kullanıcılarından başvuru süresini geçirenler aynı miktarı ödeyerek haberleşme hizmetinden yararlanabilecekler.

• 13 temmuz sonrası olayı iyi olmuş..hadi geçmiş olsun herkese
  • Bak gözünü seveyim isteyince doğrular da pekala söyleniyormuş arkadaşlar bildiğimiz ve paylaşacağımız bilgiler ne kadar doğru olursa burdaki hiç bir arkadaşımızı mağdur etmemiş oluruz şimdi 13 ARALIK'a kadar yurt dışından alanlar yurt dışından yurt içinden alanlar yurt içinden saldırsın spota bide açtığım topicte bi kaçtane oline cep telefonunu çok çok ucuza satan bi kaç site adı yazmıştım bunlarla ilgili doğru bir bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.
  • bu cihazların faturalarıyla birlikte kayıt altına alınabileceğini hükme bağlıyor.

diyor. yani faturası yok sa yine kayıt edilmeyecek !!!!

dikkat
  • Doğru arkadaşım pardon faturası olmadan kayıt edilemez ibaresini koymayı unutmuşum.
  • Evet arkadaşlar açtığım topicte online yolla cep telefonu satan 2 site adı vermiştim bunlara bakıp bunlarla ilgili bi bilgisi olan varsa lütfen o topice yazsın.
  • Evet arkadaşlar açtığım topicte online yolla cep telefonu satan 2 site adı vermiştim bunlara bakıp bunlarla ilgili bi bilgisi olan varsa lütfen o topice yazsın.
  • arkadaşım senın cep telefonun dukkanın var GALIBA ORTALIGI YAYGARAYA VERIYORSUN BEN TAM 2 YLDIR SPOT TELEFON KULLANIYORUM HEPSININ NUMARASINA BAKDIM BULUNAMADI DIYOR NASIL IS BU TEMMUZ ONCESI 6600- 7610 -6260-6630-6680 ALDIM HEPSININ BAKDIM HICBIRI BULUNDU DEMEDI HEPSIDE BULUNAMADI YANI KATYITLI DEGIL VER BAKAYIM ARADIGIN YERIN NUMARASINI BIZDE ARAYALIM ORTALIGI KARISTIRMANIN BIR ALEMIMI VAR BEN SU AN GARANTILI N70 ALDIM AMA ORTALIGI NIYE BULANDIRIYORSUN BOYLE BIR SEY YOKKWEN SENIN KESIN SPOT ISI YAPAN BIR DUSMANIN VAR
  • bugün acıklandı son durum kaçak tlf, bloke olacak 13 temmuz sonrası alanlar bloke ediliyor...digerleride mesajla uyarılıyor faturası olanda ama onlar fatura ile abone merkezine gidip para vermeden kayıt ettiriyorlar spot ve kaçak alanlar faturalarına 5 ytl eklenecek bir yere gitmeden kurtulacaklar kontörlülerde 5ytl kontör kesilecek iş bitecek kötü haber yasayı hiçe sayıp alışverişerine 13 temmuzdan sonra devam edenler bloke olucak..

http://forum.donanimhaber.com/m_3452600/mpage_11//tm.htm#4874216
  • quote:

Orjinalden alıntı: turok4

arkadaşım senın cep telefonun dukkanın var GALIBA ORTALIGI YAYGARAYA VERIYORSUN BEN TAM 2 YLDIR SPOT TELEFON KULLANIYORUM HEPSININ NUMARASINA BAKDIM BULUNAMADI DIYOR NASIL IS BU TEMMUZ ONCESI 6600- 7610 -6260-6630-6680 ALDIM HEPSININ BAKDIM HICBIRI BULUNDU DEMEDI HEPSIDE BULUNAMADI YANI KATYITLI DEGIL VER BAKAYIM ARADIGIN YERIN NUMARASINI BIZDE ARAYALIM ORTALIGI KARISTIRMANIN BIR ALEMIMI VAR BEN SU AN GARANTILI N70 ALDIM AMA ORTALIGI NIYE BULANDIRIYORSUN BOYLE BIR SEY YOKKWEN SENIN KESIN SPOT ISI YAPAN BIR DUSMANIN VAR

eğer dikkat ettiysen listenin altında son güncelleme tarihi 1 ekim yazıyr.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.