Şimdi Ara

Spotify HiFi aboneliği 'Music Pro' bu yıl geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy şu anda #48
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar herkes kulaklıklar ile müzik dinlemiyor, bir de bu işlere dalanların kulaklık bulabilecekleri baya bir yer var.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    320 kbps ile Hi-Fi arasındaki farkı anlayamazsınız. Bunu ancak odyofil olup çok pahalı ekipmanlarla dinleyen kişiler anlayabilir. Çift kör testlerde yanılan nice müzik tutkunlarını gördüm. Son kullanıcı açısından en iyisi AAC 256 kbps’dir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt
    MQA'in asıl amacı, ses dosyalarını kayıpsız sıkıştırmaktı diye hatırlıyorum. Flac'ten daha küçük boyutlarda olduğu için özellikle streaming için mantıklı bir hamleydi. Çıktığı yıllardaki internet bant genişliklerini de düşünürsek... Tabi MQA kalitesi gerçekten kayıpsız mı o konu baya tartışıldı. Deneyim olarak ben CD kalitesinde müzik dinlemiş oldum ve tatminkar bir deneyimdi benim için. Sennheiser IE8 ve Fiio amfi kullanıyordum. Şimdi ise PC'de stüdyo hoparlörleriyle kayıpsız müzik dinleme düşüncem var.

Kayıpsız müzik bir tarafa; eğer bir müzik servis sağlayıcısı olsaydım dsp ve equalizer'a odaklanırdım. Sound Blaster XFi'nin Crystalizer dsp'sine benzer, ancak AI tabanlı bir kayıp iyileştirme algortimaları kullanarak aradan sıyrılmaya çalışırdım. Özellikle araç içi müzik dinlerken eq ve dsp çok faydalı olurdu.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Gerçekten müzik dinlerseniz çok rahat anlarsınız ve bu farkı anlamak için hifi ekipmanlara gerek yoktur. 320 Kbps mp3 te müzik olması gerektiğinden daha yumuşak çalar, AAC kodekte ise yüksek ve düşük frekansların karakterinde fark mp3 e göre kat kat daha fazladır. 256 Kbps AAC yi geçin 400-500 Kbps arası kodlandığında da bu sorun oluyor. Spektrumda nedeyse FLAC kadar güzel görünüyor ancak dinlediğinizde ses farklı hatta stereo genişliği dahi farklı, en iyi olarak söylemeniz çok güzel olmuş.

Test yapmak istiyorsanız test edeceğiniz parçayı 1 hafta kayıpsız olarak dinleyin daha sonra kayıplı ve kayıpsızları rast gele dinleyin, hangisinin kayıpsız olduğunu anlarsınız. Yalnız test yaparken seçtiğiniz parçaya dikkat edin, özellikle günümüzde çıkan parçaların neredeyse hiç biri kayıpsız değil. Müzik servislerinde kayıpsız olarak görünse de AAC den çevirme FLAC oldukları belli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.