Şimdi Ara

SPRİNTER 315CDİ, CRAFTER 2.5TDİ YARDIM,ÖNERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
20.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Öncelikle Crafter 2,5 litre değil, 2.0 litre çift turbo. yani daha az yakıt tüketimi daha güçlü motor...
    Crafter'ın torku 400 nm, Sprinter'ın 360...

Triger olayına gelirsek zincir triger çoğu zaman avantaj gibi görünse de inanılmaz ses yapar artı o da 200.000 km'de değişiyor. üstelik daha pahalı kayıştan..

mercedes motorunda yağ çoğaltma diye birşey duydum, mazot karışıyormuş sanırım.. crafterda da EGR valfi problemi varmış... bir de servis randevu problemi var sanırım.

belirttiğin fiyata mercedes'deki araçlar boş diye biliyorum. açma araba almaktansa crafterın orijinal dolu arabası daha mantıklı gözüküyor...

Müşteri talebini göz ardı edersen crafter kağıt üstünde daha mantıklı...

hayırlı işler..
  • Usta arkadas servisci. Mercedes uzun kasa aldi. Bi ara gordugumde keske crafter alsaymisim diyordu. Bilgin olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamına krediyi dizayn firmaları sağlıyor genelde ama faiz oranları pek avantajlı olmaz.

Henüz ilk bakıma girmeden yatak saran 316 CDI Euro 5 araç biliyorum arkadaşıma ait. Her Sprinter'da bunlar yaşanacak diye bir kaide yok tabii ki ancak Crafter'dan daha sorunlu olduğunu düşünüyorum kesinlikle.

Ayrıca Sprinter'da da Twin Turbo sistemi mevcut. Crafter'da da Sprinter'da da turbodan yana problem yaşandığına şahit olmadım. %80 çevre yolunda ekonomik kullanım durumunda:

Crafter 9-11 lt/100 km, Sprinter 11-12 lt/100 km civarı tüketecektir.

Şayet Sprinter alacak olursanız aracın garantisi bitse dahi yetkili servis haricinde bakım yaptırmayın. En azından problem yaşadığınızda bağırıp çağırırsanız iyi niyet garantisinden faydalanma şansınız olur.

Her iki araçta da kullanılan motor yağı ve filtrelere çok ama çok dikkat edin. Kesinlikle yan sanayi ürün kullanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salih*

Tamamına krediyi dizayn firmaları sağlıyor genelde ama faiz oranları pek avantajlı olmaz.

Henüz ilk bakıma girmeden yatak saran 316 CDI Euro 5 araç biliyorum arkadaşıma ait. Her Sprinter'da bunlar yaşanacak diye bir kaide yok tabii ki ancak Crafter'dan daha sorunlu olduğunu düşünüyorum kesinlikle.

Ayrıca Sprinter'da da Twin Turbo sistemi mevcut. Crafter'da da Sprinter'da da turbodan yana problem yaşandığına şahit olmadım. %80 çevre yolunda ekonomik kullanım durumunda:

Crafter 9-11 lt/100 km, Sprinter 11-12 lt/100 km civarı tüketecektir.

Şayet Sprinter alacak olursanız aracın garantisi bitse dahi yetkili servis haricinde bakım yaptırmayın. En azından problem yaşadığınızda bağırıp çağırırsanız iyi niyet garantisinden faydalanma şansınız olur.

Her iki araçta da kullanılan motor yağı ve filtrelere çok ama çok dikkat edin. Kesinlikle yan sanayi ürün kullanmayın.

Euro 6 daha yeni yeni piyasaya çıktıgı için kullanıcı yorumu alamıyoruz malesef. Euro 3 4 5 almayacağım için, kullanımla da alakası olduğunu düşünüyorum bazı sorunların.
    Yan sanayi ve özel servis düşünmüyorum (tanıdığım olduğu halde) yetkili servis ve garanti kapsamında tutmam gerekiyor zaten her konuda hakkımı arayabilmem için.
    Kendi arabamda da yetkili servis harici bakıma götürmediğim için, silecek suyum bitmiş vs gibi abartılı durumlar hariç tabiki de.

Bakalım araştırmaya devam ediyorum yarın bir kaç yerle daha görüşmeye gideceğim

• Salih* kullanıcısına yanıt
    sprinter'da çift turbo mu var? çift kademeli tek turbo mu?
  • mrtem M kullanıcısına yanıt
    Sprinter'da çift kademeli turbo var, Crafter'da ise çift turbo.
  • Slm arkadaşlar benimde 315 CDI 2012 Euro 5 var 140binde bu araçlar motoru mazot seçiyor kalitesiz mazot araçta yukarıdaki şikayet ettiğiniz arızaları yaşar Euro exra dizel mazot kullanırsanız araç pek fazla arızaya düşmez aynı zamanda kullanmadan kullanmaya değişir devirsiz kullanma rampa aşağı aracı yigdirma aracı komprösore bindirme motorda yıpranma ya yol açar her araç için geçerli tabi Mersedes sprinter vw graftwr gibi araçlar güçlü ama aynı zamanda hassastır huyunu bilmeniz gerekir transit kullanıp ya bu aramaların üzerine çıkmak araca tecavuzdur saygilarimla

• 2014 Crafter 2.0 BiTDI 163 PS Ekstra uzun araç kullanıyorum,öncelikle Mercedese göre motor daha güçlü,donanımı daha fazla ve BiTDI daha sessiz çalışıyor.

Sprinterlarda 316 CDI BlueEfficiency donanımına sahip yani start stop var bu araçlarda,motor Euro 5 2.2 CDI 163 PS.

315 CDI nin durumu biraz daha farklı.Euro 3,4 ve 5 var.Euro 3 ve 4 150 PS lik motorlar,hatta Euro 3 motor eski kasa sprinter 313 CDI 128 PS lik motorun 150 PS ye upgrade edilmiş versiyon diye biliyorum.Sesleri aynı iki motorunda.Euro 4 en sorunlu motor bence ikisine göre,euro 5 lerde yağa mazot karıştırma olayı duymadım şahsen.

2.5 TDI eski crafterlara gelirsek bunlar Euro 4 109,136,163 ps lik 5 silindirli motorlar.2.0 TDI ya göre hem fazla yakar,hem daha sorunludur hem daha gürültülü çalışır hemde performans açısından daha geridedir.

Açıkçası şuan hangisi alınmalı gibi bir soru olsa,ben Crafter derim.Ama 2008-2011 döneminde olsaydık Sprinter Euro 3 derdim.Eskiden Sprinter daha iyiydi ancak artık Crafter gerçekten fark atıyor,üstelik Euro 6 BiTDI motor da geldi.

Edit: BiTDI 163 lüklerin turbosu diğerlerine göre daha hassas çünkü iki tane var.Olay uzun ömürlülük olsaydı 2.0 TDI 136 hp motor çok daha mantıklı olurdu,ancak Türkiyeye gelmiyor.Türkiyede ki Crafterlara Bluemotion sistemini ve 2.0 TDI 109 ps,136 ps getirmeleri gerektiğini düşünüp,163 pslik BiTDI motoru 180 ps ye çıkarıp,transporter ve caravellelerdeki 204 PS lik BiTDI motorları crafterlara getirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 28 Mart 2017; 22:49:51 >

• Hyundai nın servıs modelı vardı o ıyı ama hıc gormedım sanırım satmaktan vazgectıler. Sprinter ıyıdır konforlu ve saglam
  • İkiside aynı kasa ama bana göre Crafter tüm seçeneklerde bir adım önde.Gerek donanım,gerek performans farkı.Mercedesle de arasında ahım şahım fark yok ama Crafter daha mantıklı
  • 315 sprinter direksiyon ağirlasti

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.