özel bir programda sql kaynak kod destegi var. bu bir etiket programı. bir veritabanından bilgileri aliyor ve ekrana yazdiriyor. biz ayni anda iki veritabanındanda bilgileri alip yazdirmasini istiyoruz.
özel sql komut girişinde şöyle bir secenek aktifleştiriyorum
SELECT * FROM Tablo2
işte bu sql kodu. bu alana tablo1 deki verilerimizide eklemek istiyoruz.
ben
SELECT * FROM Tablo2 SELECT * FROM Tablo1
diyip kapattım ama olmuyor. iki tabloyuda aynı anda kullanabilceğim kaynak kodu yazabilirmisiniz. Çok teşekkür edyiroum şimdidenn
huseyin / eskişehir CF Coffee Center
"Aynı anda iki veritabanında veri almak" derken bir veritabanının iki ayrı tablosundan veri almayı kastettin herhalde. Yani verdiğin örnekten bunu anlıyorum. bu durumda şöyle yapman gerekiyor:
Select * from tablo1, tablo2
SELAM SANADA KOLAY GESİN....AMA İLK ÖNCE BNM YAZMIŞŞ LDMMM BU MSJDAKİ TABLO İSİMLERİNİ VE ALAN ADLARNI KENDİNİNKİYLE DEĞİŞTİRMEN GEREKİYORR................ ŞÜLEE DESEMM OLURMUKİNE? SELECT alan_listesi from tablolar
haa arada virgüller we noktalr çok önemliiiii bak defterimde yazan bir SQL şüleee Select ogrenciler.numara,ogrenciler.ad,ogrenciler.soyad,notlar.numara,notlar.vize1,notlar.vize2,notlar.final from notla,ogrenciler
Where notlar.numara=ogrenciler.numara sorgusu eklendiği zaman istenilen kayıt ekrana gelir
ms access programını aç. iki tane tablo oluştur. iki tablo arasında ilişki kur. daha sonra ms access de sql cümlesini gösteren bölüm var orayı aç oradaki koda göre yaparsın artık
INNER JOIN
Inner Join ifadesi iki tablodaki ortak bir veriye göre bu iki tabloyu birleştirip tek bir sonuç almada kullanılır.
Yapısı:
FROM tablo1 INNER JOIN tablo2 ON tablo1.alan1 karsilastirmaOperatoru tablo2.alan2 Bölümler Açıklama tablo1, tablo2 Verilerin birleştirileceği tabloların adları alan1, alan2 Birleştirilecek alanların isimleri. Eğer bu alanlar sayı türünde değiller ise aynı veri türünde olmaları gerekir; ancak aynı isimde olmaları zorunlu değildir. karsilastirmaOperatoru Herhangi bir ilişkisel karşılaştırma operatörü: "=," "<," ">," "<=," ">=," veya "<>."
SELECT tblKisiler.fldAD, tblKisiler.fldSoyad,tblSiteler.fldSiteAD from tblKisiler INNER JOIN tblSiteler ON tblKisiler.fldID = tblSiteler.fldUID
gibi bişi
yapmak istediğin şey sql ve access veri tabanlarındaki tablolardan verileri almak ise bunların herbiri için ayrı connection lar açman ve kullanman gerekir sql için sqlconnection access için oledbconnection ben de bu mimariyi geliştirecek bir proje hazırlıyorum sorun olursa pm atarsın tabi istediğin buysa