sql deki kullanıcılar aracılığıyla c# ta giriş işlemi yapmak?
basit bir kullanıcı tablosu ve c# bağlamaktan bahsetmiyorum aslıda ben bu sorunun cevabını ne kadar arasam hep karşıma bu çıkmakta,
bahsettiğim "sql içindeki kullanıcılar" ve onlara yetkilendirme yapma ; c# tarafında kullanıcı oluşturma kullanıcı login olma kullanıcı yetkilendirme veya pasifleştirme, sorduğum sorunun cevabının büyük olduğunu biliyorum , en azından bunu detaylıca araştıra bileceğim bir kaynağa sahipseniz paylaşabilir misiniz? teşekkürler.
hosta yükleyince zaten bazı şeylerden kısıtlanıyorsun.yeni bir database oluşturamıyorsun mesela.sadece senin yükleyeceğin veritabanı üzerinde işlemler yapabiliyorsun.zaten host a bağlanırken o hostu kullanan herkesin veritabanını görüyorsun ama sadece isim olarak içinde ne var ne yok bilmiyorsun.kendi veritabanın üzerinde hakların var.
database - security altında ve database - tables - security altında kullanıcı var.2 yerde vardır.database -tables - security altındaki kullanıcı adın database-security -logins teki yansıman gibi düşün.bu yansımanı host şirketi sana veriyor.gerçeğini vermiyor ( daha yetkilisi diyelim ).
kullanıcı oluşturmaya gerek yok.database üzerinde bu yansımayla yapabildiğin her işlemi kullanıcılara yaptırabilirsin.ama dikkatli olmak lazım ( delete yapmasınlar :) ). şöyle yapabilirsin.bir üyeler tablon var diyelim.bu tabloda bir kolona rol diyebilirsin.kullanıcının rolünü gösterir.bir metot yazdın yeni üye ekleme metodu diyelim.kullanıcı rolü yetkili olanlara bu metoda erişmesine izin verebilirsin.sayfada gizli alanların olsun kullanıcı login olurken rolüne bak yetkili ise göstermek istediğin gizli alanları gösterirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme