Şimdi Ara

SQL server için ssd hdd. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir proje genelde 1-2 günde bitiyor yeterince hızlanınca. 3-5 yılda iyi seviyede olunur.
  • 1-2 günde proje bitiyor demek, projeden kastın ne mesela senin
  • benim kullandığım program sgkya işlediğimiz reçetelerin bilgilerinden stok ve hasta veri takibi yapan bir program. öyle 1-2 günlük iş değil.
    its (ilaç takip sistemi) devamlı değişen sut maddelerini uygun ve güncel kalmayı sağlamak gerekiyor.
    değişen mevzuat gereği programın yapısında değişiklikler oluyor. daha önce olmayan modüller ekleniyor, değişiyor, çıkarılıyor.
    işi bu kadar da küçümsemeyin.
    yukarıda arkadaş kaynak kodu sormuş.program kaynak kod olarak elimde yok. vereceklerini de sanmam.
    benim sorunum hastaların verilerinin saklandığı tabloyu tıkladığımda geç gelmesi ki, her çağırışımda 4000 küsür kişinin tüm cari işlemleri tekrar hesaplanıyor.
    halbuki olması gereken, cari işlemlerde bir değişiklik olduğunda kimde oldu ise bir kez onun hesaplanması ve tabloda o bilginin de saklanması. her seferinde hesaplanması bence gereksiz. bunu programcılara anlatamadım.
  • Baştan yazalım isterseniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevzuat değişikliklerinde, fiyat değişikliklerinde vb. güncellemelerle desteğinizi verebilecekseniz...
    sgk sık sık mevzuat ve uygulama değişikliği yapar. bazen yıl içinde bu 50li sayıları bulur. sağlık bakanlığı ile de koordine olarak fiyat değişikliği (ki 2002den bu yana hep düşüş yönünde oldu) yapar. its, e-reçete devamlı yeni uygulamalar eklenir.tüm bunları zamanında yapabilecek bir kadronuz olmalı. tabii eczane başına makul bir ücretin çıkabilmesi için de bolca müşteriniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdil

Mevzuat değişikliklerinde, fiyat değişikliklerinde vb. güncellemelerle desteğinizi verebilecekseniz...
    sgk sık sık mevzuat ve uygulama değişikliği yapar. bazen yıl içinde bu 50li sayıları bulur. sağlık bakanlığı ile de koordine olarak fiyat değişikliği (ki 2002den bu yana hep düşüş yönünde oldu) yapar. its, e-reçete devamlı yeni uygulamalar eklenir.tüm bunları zamanında yapabilecek bir kadronuz olmalı. tabii eczane başına makul bir ücretin çıkabilmesi için de bolca müşteriniz.

Yazılım şirketi sahibiyim. Yıllık 50 güncelleme için büyükçe bir kadroya ihtiyacımız yok. Firmam bu işin altından rahatlıkla kalkabilir. Muhasebe ve Ymm'ler için her gün 2-3 güncellemenin yapıldığı bir ürünüm de var.
    Yeterki fiyatta tatmin edici olsun.

• işte ortalaması 500 tlnin altına düşmüş durumda :)
    hatta bazı firmalar ücretsiz yazılım verir oldu. onlar da sanırım anonim olarak ims verilerimizi yürütüp pazarlıyor.
    ama bir eczane yazılımı daha var 15000 tl veriyorsunuz. Tüm ülkede 1000 kullanıcısı bile yok.Genelde yüksek cirolu ve avm tarzı yerlerdeki eczanelerde kullanıyormuş.
    ayrıca meslek örgütümüz olan teb de tebeos diye bir yazılımı ücretsiz eczanelerine dağıtıyor.
  • quote:

işte ortalaması 500 tlnin altına düşmüş durumda :)
    hatta bazı firmalar ücretsiz yazılım verir oldu. onlar da sanırım anonim olarak ims verilerimizi yürütüp pazarlıyor.
    ama bir eczane yazılımı daha var 15000 tl veriyorsunuz. Tüm ülkede 1000 kullanıcısı bile yok.Genelde yüksek cirolu ve avm tarzı yerlerdeki eczanelerde kullanıyormuş.
    ayrıca meslek örgütümüz olan teb de tebeos diye bir yazılımı ücretsiz eczanelerine dağıtıyor.

500 tl biraz basit kalır. Kaynak kod varsa düzenleriz. Güncelleme gerektirmese yine orta yol bulunur. Ama bu şartlarda şuan için zor. Yaz sonunda hazırlayacağımız paketler olacak eczacılara ve gözlükçülere.

• quote:

1-2 günde proje bitiyor demek, projeden kastın ne mesela senin

İçerisinde veritabanı, modeller ve internet sayfaları bulunduran projeler Microsoft ile yapıldığında 1-2 günde biter. Java gibi açık kaynaklar kullanıldığında ise önceden çok yapılan proje var ise yine 1-2 günde biter. Örneğin vatan bilgisayar ve bimeks gibi siteler 1-2 günlük iştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

quote:

işte ortalaması 500 tlnin altına düşmüş durumda :)

500 tl biraz basit kalır. Kaynak kod varsa düzenleriz. Güncelleme gerektirmese yine orta yol bulunur. Ama bu şartlarda şuan için zor. Yaz sonunda hazırlayacağımız paketler olacak eczacılara ve gözlükçülere.

Ya konuyu hortlatmak gibi olmasın ama senelik ücreti 15.000 lira olan eczane programını merak ettim. Nedir ismi acaba ? Ayrıca sevgili KillForYou! sizin çıkaracağınız programın ismi ne belli mi ne zaman çıkar takvim belli mi ?

• ne boş adamlar var.
    yok normal hdd 500mb veriyi kopyalarmışta bilmem neymişte . kardeş o 500mbyi 1er er okuyor program.
    hamallar da 3000 sayfalık kitap taşır ama okumaya gelince günler aylar sürer.

kaldı ki 4000 tane kişinin oldugu bir form4 saniyede açılıyorsa yine çok iyi.
    4000 kişi 8 tane alanı olsa 32bin tane görsel eleman.

bu site bile 1000 tane görsel elemanıyla 5 saniye de açılıyor.
  • Kesinlikle veri tabanı sorunu. Daha önce yaşadım. Tablolar değil de mysql server sisteminin kendisi ile alakalı. Ayrıca o hdd ışığı hiç sönmüyorsa darboğaz demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiyem bilgisayarınızdaki ram miktarını arttırıp, bir ramdisk oluşturup, sadece msql veritabanının data dosyasını bu ramdisk e taşımanızdır :)

Normal HDD, SSD, Ramdisk Performans Kıyaslamasına Buradan Bakabilirsiniz.

http://blog.laptopmag.com/wpress/wp-content/uploads/2012/07/ramdisk-charts.jpg
  • Ram i ve islemciyi arttırmak daha verimli olur. Çoğu veri tabanı 2 nd lvl cache denilen bir yapı ile verileri ilk sorguda Ram e alır. Ssd ye geçmeniz, ilk açılışı ve ilk sorguyu hızlandırır yalnızca. Programın ayarlarını kurcalarsaniz belki bu programa atanan RAM miktarını arttirabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar konuyu hortlatmış olacağım ama bilgili arkadaşlara bu konuda bir kaç şey eklemek ve sormak istiyorum...
    bende aynı programı kullanıyorum ve de arkadaşın o dediği hasta kartları saniyesinde açılıyor bende 6100 hasta kayıtlı, bu dediği olay kesin hdd den değilde başka bir şeyden kaynaklanıyor. bendeki benzer sorunu şu şekilde çözdüm ağ kablolarını tamamen çok iyi bir cat kabloyla değiştirip, kaliteli bir 8 portlu gigabit swic ve bilgisayarların ağ girişlerini gigabit yaptım vede ana makina hızlı diğer tüm bilgisayarlarda onun kadar hızlı şu anda...
  • bir şeyde sormak istiyorum ben normal kullanıcı olarak bir programın microsoft sql den vazgeçip mysql kursam çalıştırabilirmiyim, nasıl olur,
  • aradan uzunca bir zaman geçmiş,
    benim hasta kartının çok uzun zamanda açılmasının sebebi programın içindeki hasta cari gruplarını her seferinde tek tek hesaplatan bir ayar imiş. bu seçenek seçili olduğunda 5-6bin kayıtta bribirine
    bağlanmış ne kadar grup varsa hepsinin cari borçları toplanıp hesaplanıyor ve o grubun içindeki tüm şahıslarda borç olarak grubun toplam borcunu görüyorsunuz. bizim de kolayımıza geliyordu. sonra
    seçeneği iptal ettik ve veritabanı kısmen rahatladı.
    ama esas sorun şu, kullandığımız ücretsiz mssql versiyonu sadece tek çekirdekte çalışıyor, onu anladım. herhangi bir işlem yaparken, kartları çağırıken rapor alırken 2 çekirdeğin biri %80-100 olurken
    diğeri umursamıyor bile. mssqlin ücretli versiyonunu alırsak tüm çekirdekleri kullanıyor ve sorgulama yükü 2ye 4 e bölünyor (şu anda core i5 2430m işlemci var). veritabanı da böylece hızlanmış oluyor.
    8gb ram var, ssd hdd var, sanal bellek sayfa dosyasını da kapattım, zaten bellek 4gb ı bile zar zor dolduruyor sıkıntı yok.
    veritabanı program açılırken yükleniyor ve bellekte yerini alıyor. burada sorun yok.
    ücretli ms sql alırsam biraz daha hızlanır sanırım. ama ona yatırım yapılır mı bilmiyorum . 330 $ gibi bir ücretten bahsettiler.

• bu arada neden ısrarla laptop derseniz, elektirik kesintisi çok oluyor burada. kgk ile masaüstü 10-15dk dan fazla hizmet veremiyor.
    laptopta bu süre 2-3 saati buluyor. 1kva civarı bir kgk ile modemimi de canlı tutarak hizmeti devam ettirebiliyorum.
  • ozdil o konuda benim de başımda bir sıkıntı vardı. ben şarj özellikli inventer aldım elektrik gittiginde şebekeye elektirik veriyor elektirik geldiğinde şebekenin eketriği ile aküyü dolduruyor, 2000 watlık inventerde modem dvr kameralarve ısıtma sistemi elektiriği(bir nevi kombinin elektiriği gibi çok güç çekmiyor) ana bilgisayar(laptop) bağlı, akü bildiğimiz 60 amp bir akü bu sistemi 7 saate kadar götürüyor. aküyü 100 amperlik alacaktım denene maksatlı ikinci el 60 amperlik bir akü almıştım 2 yıldır sorunsuz götürüyor. akü bozulursa alırım:) bu dediğim sistem hem güç kaynaklarından çok daha uçuza maloluyor hemde daha sağlıklı çalışıyor, öneririm...
  • sql servere para istemeleri benim gıcıgıma gitti, hem programa para ödüyoruz hemde sql e
    niye daha öncesinde istemiyorlardı, yada ücretsiz olan mysql kullansınlar, web tabanlı sistem yazılsın, yani alternatif çokken herşeye para istemeye başladılar, değiştirmenin zamanı geliyor gibi...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.