Şimdi Ara

SQL server için ssd hdd. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
5.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu haliyle ücretsiz versiyonunu kullanıyoruz zaten. ama o da kısıtlı işte. tek mantıksal işlemci ile sınırlı. halbuki benim bilgisayarımda 2 fiziki çekirdekli 4 mantıksal işlemcili bir core i5 var.
    şarj özellikli inverter nasıl bir şey? birtane 12 volt akü yetiyorsa ben de zamanında yüksek kapasite bir akü almıştım. bu forkliftleri besleyen vrla tarzı akülerden. 100Ah sanırım kapasitesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdil -- 25 Aralık 2015; 13:42:17 >
  • şu anda benim bilgisayarlarda 2008 sql ile saniyesinde her ekran açılıyor, geçenlerde sorun oldu yavaş çalışıyordu ana bilgisayarın lan kablosunda problem varmış ana bilgisayarı 100mbts den görüyordu, kablonun başını değiştirdik şimdi 1gb/s den görüyor emin ol programda herhangi bir veriye bakmak saniye ancak sürüyor, benim derdim daha sonra sonun olursa illa 2012 ye geçeceksiniz derlerse o can sıkıcı, o zaman mysql kullansınlar ücretsin olanını, yada kendileri ödesinler parayı... neyse...
    şarj özellikli inventer çok güzel bişi şiddetle tavsiye ederim benim çok büyük problemim vardı, hatta tüm türkiyede elektirik kesilmişti bir gün o gün dahi ben kesintisiz akşam 5 e kadar hiç sorun yaşamadım, öneririm 1kwa lık 2kwa lık güç kaynaklarını geç onlar hiç bir halta yaramıyor. hem çok pahalı hemde yetersiz kalıyor. bendeki 2000watlık şarj özellikli inventer. buna 300 amperlik akü bile bağlanabiliyor(yanlış olabilir kaldırır dediler ama kesin 200 amp aküyü kaldırır dediler), 100 amp normal bildiğimiz araba aküsünü taksam beni tahminen 1,5 gün götürür(1 ana bilgisayar(laptop)+modem+kombi+dvr 5 kamera). marka ismi ve fiyat da verebilirim de yasak mı değil mi bilmiyorum...

• 3-4 bilgisayarlı bir eczanede pcler wlan üzerinden haberleşiyorlardı, istemci bilgisayarlarda eczanem programı çok yavaştı, kasmalar yapıyordu. Eczanem desteği aradılar ve bana söylediklerini yaptığımda sorun düzeldi. Ana bilgisayarın lan ip adresini sabitledim, istemci bilgisayarlardan ana bilgisayar adı olarak ip adresini yazınca hızlandı. Wlan olduğu için sorun düzeldi ama lan üzerinden olunca belki fark etmeyebilir. Yine de sabit ip verip istemcilere tanımlamak mantıklı. Faydası olabilir ama zararı olmaz.
  • ikspi arkadaş o dediğini bende yapıyorum. benim tüm bilgisayarlar lan üzerinden ve hepsi sabit ip li. ben hızdan sorun yaşamıyorum(şu an) ama problem yaşayan arkadaşlar var. bide dediğim gibi tüm bilgisayarlar gigabit eternet olarak bağlı, gigabit yaptıktan sonra çok farkını gördüm bende... bi arkadaşımın ana bilgisayarımın hard diski bozuldu tüm verileri kurtarabilmek için akla karayı seçti:), bende o yüzden programa günlük yedek aldırıp o yedeğide google drive otomatik kaydediyor, verilerde problem olmuyor, öneririm...
  • astravolta A kullanıcısına yanıt
    mysql ile ms sql bir deil arada daglar var büyük veri tabalarına mysql olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

Neden mysql buyuk veri tabanina olmuyormus ? "Buyuk" veritabani nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Neden mysql buyuk veri tabanina olmuyormus ? "Buyuk" veritabani nedir ?

bedava oldugu için olmaz sorgulama yetenegi teknigi kısıtlı ve zayıp oldugu için olmaz büyük verisi olan ve verikaynbına tahammülü olmayan güvenligi ön planda tutan şirketler mssql veya oracle kullandıgı için olmaz vs....
    mysql lahmacuncu pimamenci muslukcu bakkal cakkal için uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 30 Aralık 2015; 17:54:11 >
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Bankalarda bile mysql kullaniliyor. Veri kaybi falan da olmaz. Buyuk sirketler lisansli urun alip sorumlulugu baska sirketlere yuklemek icin de boyle yaparlar. Mysql ile de oracle kadar guvenli ve distributed sistem kurarsin. Elle tutulur bir sey soyle, x ve y sebebiyle guvenlik acigi var de anlayayim. Desteksiz konusuyorsun. Büyük veritabani ne mesela onu bir izah eder misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 30 Aralık 2015; 18:19:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bankalarda bile mysql kullaniliyor. Veri kaybi falan da olmaz. Buyuk sirketler lisansli urun alip sorumlulugu baska sirketlere yuklemek icin de boyle yaparlar. Mysql ile de oracle kadar guvenli ve distributed sistem kurarsin. Elle tutulur bir sey soyle, x ve y sebebiyle guvenlik acigi var de anlayayim. Desteksiz konusuyorsun. Büyük veritabani ne mesela onu bir izah eder misin ?

hangi banka mysql kullanıyor sende bi desteklesen iddalarını mssql oracle sorgu sistemi daha gelişmiş bir yazılım paralı ürün oldgundan açıklar çok seri kapatılıyor çok daha güvenli büyük veritabanı== büyük veri bu ilişkiyi kuramıyorsan soru sorma bana
  • bende mysql büyük veritabanlarında çok stabil ve iyi çalışır, fakat sorgu kısmı ms sql kadar iyi değildir, diye duymuştum. Küçük işletmelerde(örneğin eczaneler gibi) 500 mb hadi en fazla 1gn en fazla veri. Bence çok rahat her ikisindende yapılabilir. Fakat programı yazan arkadaşlar heralde daha rahat kullanabildiklerinden ms sql tercih ediyorlar. Peki ben çok az bir bilgi ile ms sql yerine mysql ile çalışır mı? Yada nasıl yapılabilir
  • quote:

quote:

hangi banka mysql kullanıyor sende bi desteklesen iddalarını mssql oracle sorgu sistemi daha gelişmiş bir yazılım paralı ürün oldgundan açıklar çok seri kapatılıyor çok daha güvenli büyük veritabanı== büyük veri bu ilişkiyi kuramıyorsan soru sorma bana

Hah :) bilmeden konustugun cok belli. Akbank, Garanti, City Bank in bizzat kullandigini biliyorum. Oracle da var, db2 da var, mysql de var. BigData dedigin seyi de buyuk veri tabani yaptin, tebrikler :)
    Mysql gayet stabil calisir, bilinen bir guvenlik acigi da yok 5.7 surumu ile.

• Hız ve güvenlik için büyük kurumlar Oracle ve MsSqli tercih ederler. Tabi ciddi veriden bahsediyoruz. Günde 100 binlerce satırın girildiği sistemler. Bu sistemde gerçekten ciddi farklar oluyor. Özellikle nested join işlemlerinde.

• quote:

quote:

quote:

Hah :) bilmeden konustugun cok belli. Akbank, Garanti, City Bank in bizzat kullandigini biliyorum. Oracle da var, db2 da var, mysql de var. BigData dedigin seyi de buyuk veri tabani yaptin, tebrikler :)
    Mysql gayet stabil calisir, bilinen bir guvenlik acigi da yok 5.7 surumu ile.

saçma sapan yalan yanlış şeyler yazıp neyi ispatlamaya çalışıyorsun anlamadım ? ama boş boş yazıp kendini yorma

• Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Sacmalayan sensin malesef : ) Bir tane elle tutulur bilgi vermedin. Yalan yanlis dedigin seyin bile ne oldugu belli degil. Neyse , uzatmayacagim bunu. Bilmeyene laf anlatmak zor.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Hiz konusunda kompleks query ler icin haklisin. Ozellikle LOB data setlerinde ornegin Oracle query leri daha optimize calisiyor. Guvenlik konusunda mysql in ne gibi bir acigi var ?

• Şu an bir açığı var demiyorun ama Oracle da çıkan 0 day bug ve açıkları aynı gün yamalanırken MySql daha uzun süre de çözülüyor.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    2014 yılına kadar Facebook ana SQL yapısı için MySQL kullanıyordu. Yine Facebook, Google, LinkedIn, Twitter ve Alibaba Group (Aliexpress vs) MySQL kullanan büyük firmalar. Şuan bu firmalar MySQL den kendi ölçeklene bilirlik ve performans ihtiyaçları doğrultusunda MySQL 5.6 üzerine inşa edilen fork'u olan WebScaleSQL geliştirmeye ve kullanmaya başladılar. Yine Facebook 2014 yılına kadar MySQL ve Memchache gibi SQL ve SQL hızlandırıcıların geliştirici ve destekleyici ekibindeydi.

Yani neymiş? Dünyadaki en büyük SQL yapısına sahip firmaları bile MySQL kullanıyormuş.

Bu arada Oracle ve güvenlik kelimelerini beraber kullanmışsınız, istemsiz güldüm.
    Oracle'ın , Sun Systemi bünyesine kattıktan sonra JVM yapısında ortaya çıkan yüzlerce güvenlik açığı ve bunların çok geç yamanması sebebi ile Apple bile kendi ürünlerinde özel JDK/JRE kullanmaya başladı, Google Chrome üzerinden JVM desteğini sınırladı.

Desktop sistemlerdeki 0day açıklarına bakın, 1. sırada özürlü Flash ile Java Applet bazlı açıklar çıkar karşınıza.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.