veritabanına kayıt işlemi yapıyorum. yazdığım veri içerisinde çift-tek tırnak vs.. kullanmam gerekiyor. aşağıdaki hatayı alıyorum. hata nedenini anladım (yanılmıyorsam tırnak içindeki textleri ayrı bir değişken olarak algılıyor) fakat çözüm üretemiyorum. bununla ilgili hazır fonksiyonlar olduğunu biliyorum nette ama şuan bulamıyorum. bunu nasıl önlerim? lütfen yardımcı olurmusunuz. saygılarımla..
hata ise şu: Err.Description: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Syntax error (missing operator) in query expression ’’ "sdfdf" , ’fbcfgdf’ ’’ Err.Number: -2147217900 Err.Source: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers
verileri tabloya girerken dikkat etmen gereken şey yazdıklarının öbür tarafta da tutmasıdır.sytnax error tırnak falan olcak şartı yok.yazım yanlışıdır.Eğer yazdıkların tabloda karşılık bulamazsa hata verir.sırasına göre yazman gerekir.ayrıyetten insert into da tablolara verileri tek tek gireceksin diye biliyorum
’ "sdfdf" , ’fbcfgdf’ ’ sanırım sorunun aradaki virgülden dolayı başlangıç taki tek tırnağın virgüle kadar kapanmasını ve sondaki tek tırnağında virgülden sonra açılmasını istiyor.kısaca eğer o virgülün virgül olarak içeri alınması gerekmiyorsa farklı bir karaktere _ gibi çevirip veri ikiye atarsan sorun kalmaz diye tahmin ediyorum.bakayım bir deniyeceğim merak ettim :)
ilginize teşekkür ederim.. sanırım sorunumu tam olarak yansıtamadım. tabloda karşılıkları var bunların. orada bir hata yaptığımı sanmıyorum.
iki sütun var: veri1 ve veri2.. bunlara karşılık gelen değerler ise;
sorununu anladım ama başka yolu yok querye bu değeri(veri2 texti) almadan önce ya ' karakteri ´ ile değiştireceksin ve tablonda da örtüşeceği alanda da aynı işlemi yapacaksın yada virgülle uğraşacaksın, benim bildiğim başka yolu yok.