Şimdi Ara

sql tablo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yardım edin delirmek üzereyim.sorun basit ama birtürlü çözülmüyor.

php ile veritebanında oluşturduğum bir tabloya veri ekleyecem bunu phpmyadminle manuel olarak yapabiliyorum ama kod yazdığımda veriler tabloya eklenmiyor
    php5 kullanıyorum yazdığım kod şu şekilde

<?
    include "baglan.php";//bu veritabanı sifresi hangi veritabanı secilceği vs.
    mysql_query ("İNSERT İNTO liste //buda tablomun adi
    (ad,soyad,e-mail)
    values('".ali."','".veli."','".alivelihotmail.com."')"); //buda salladığım bilgiler
    if (mysql_query)
    {echo "tabloya veriler eklendi.";}
    ?>

bunu çalıştırınca tabloya veriler eklendi diyor ama tabloda ne veri var nede başka bişey lütfen yardım yapmadığım şey kalmadı olmuyor.

• Bir defa if(mysql_query) mysql_query diye bir fonksiyon olup olmadığını kontrol eder, bu kod her zaman "tabloya veriler eklendi" yazar.

SQL komutlarını Türkçe karakterlerle yazmışsın, İ değil I olacak. Sonra stringleri değişken gibi kullanmışsın. Bu herhalde hayatında yazdığın ilk PHP kodu.
  • <?php

mysql_connect("localhost","root","");
    mysql_select_db("kayit"); //DİKKAT EDİN KENDİ VERİTABANIMI YAZDIM

$sql = "INSERT INTO uyeler VALUES('admin','root','mailinko')";

if(mysql_query($sql))
    {
    echo "kaydınız başarıyla eklendi";
    } else {
    echo "kaydınız eklenemedi";
    }

?>

cevep verdigin icin saol yinede ama sunu calıstırıyorum bu sefer yine veri eklenemedi diyor ayrıca ilk yazdiğimda turkce karakter filan yok bide bu php ayarlarıyla ilgili bi sorun olmasın bi yardım lutfen ya şu yukarıdaki kod mesela bu forumdaki derslerden copy paste yaptım aynen tabloları olusturdum yinede eklemiyor verileri
  • örnek 1 // mysql_query("insert into tablo_adi (field1, field2, field3) values('veri1', 'veri2', 'veri3')");

2.si values teki yerlere değişken koyacaksan "'.$degisken.'" şeklinde yazmalısın.

örnek 2 // mysql_query("insert into tablo_adi set field1='veri1', field2='veri2'"); gibide yazabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi port_fire -- 8 Eylül 2009; 11:43:12 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.