Şimdi Ara

ssd AHCI konusunda yardım lütfen (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir ssd disk aldım p35ds3l anakartım var sata 3 değil sata 2 ve 200mb okuma yazma hızı sağlıyor bana ve bu baya düşük bir değer gibi geldi bana ama asıl soru şu windowsu kurmadan evvel biosdan ahci + sata native 0-1 seçeneklerini enabled yaptım aynı zamanda da windows üzerinden de registery ayarlarnıdan ahci modu aktifleştirmem gerekirmi? çünkü o registry ayarlarında bi değer 3 den 0 a çekileceği yazıyor ben biosdan ahci olarak ayarlamama rağmen orası bende de 3 olarak görünüyor. şimdi orayı 0a çeksem bir sorun olurmu veya olması gereken bumudur fikirlerinizi merak ediyorum. teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fermous -- 9 Nisan 2015; 20:19:19 >

• Aygıt yöneticisi/ide ata/atapi denetleyiciler altında ahci görüyorsanız tamamdır, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Aygıt yöneticisi/ide ata/atapi denetleyiciler altında ahci görüyorsanız tamamdır, herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

1tane intel ıch9 family 4port sata ahci controller - 2923 diye birşey var ama peki neden registry değerlerimde 0 değilde 3 veya birçok windows üzerinden ahci ayarı var bunlarıda yapsam nolacak o zaman?
  • şimdi biraz araştırdım da 840evo ve sata 2 ile yine 500mb okuma yazma hızı görenler var ben neden 250mb/sn kullanmak zorundayım anlayamadım varmı bir bilgisi olan? ahci mod devrede nedir yanlış yaptığım?
  • Sata2 teorik olarak en çok 300MB/sec veri transfer edebilir, dolayısıyla sata2 de bahsettiğiniz hızlara erişmeleri mümkün değil, sizin gördükleriniz samsung un toolbox ında rapid mode diye özellik vardı onu açıp benchmark yapmışlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Sata2 teorik olarak en çok 300MB/sec veri transfer edebilir, dolayısıyla sata2 de bahsettiğiniz hızlara erişmeleri mümkün değil, sizin gördükleriniz samsung un toolbox ında rapid mode diye özellik vardı onu açıp benchmark yapmışlardır.

boşu boşuna uğraşıp 500mb a çıkartmaya çalışır birde üstüne sistemi bozup format attığımı göstermiş oldunuz bana teşekkür ederim=)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.