Şimdi Ara

SSD ALACAKLAR...SİZİN İÇİN HANGİ HIZ DEĞERLERİ ÖNEMLİ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zetcop

ssd alıcam bakınıyordum.buraya resimlerini koyduklarının özelliği nedir.

kardeş resimdeki pcı-e çalışır yani anakartının üzerindeki pcı-e yuvasına takılır pcı-e bant genişliği olarak sata bağlantısından daha iyi olduğu için çalışma hızı daha yüksektir.
  • quote:

ssd alıcam bakınıyordum.buraya resimlerini koyduklarının özelliği nedir.

Resimlerin altına pcı-e ile sata 3 bağlantısının farkını gösteren (ssd performansını ölçme prg) CrystalDiskMark verilerini koydum.oradan farkı daha iyi anlarsın
  • çok anlamıyorum ama baya fark var.ama benim için pahalı :)bana önereceğin ssd varmı
  • quote:

çok anlamıyorum ama baya fark var.ama benim için pahalı :)bana önereceğin ssd varmı

sana önereceğim video.görüntü işleme gibi işlerle uğraşmıyorsan günlük kullanım için 4k okuma hızı yüksek olan ssd tercih et.
  • Yararlı bir konu paylaşım için teşekkürler.

Hocam ssd ile raid yapmanın herhangi bir zararı var mıdır? TRIM destegi raid 0 yapılan SSD'lerde de çalışıyor mu? Günlük kullanım için gereksiz olduğunu biliyorum fakat iade kuponumla bir adet daha ayni model ssd almıştım. Kingston hyperx 3k 120 gb raid 0 olarak kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

Yararlı bir konu paylaşım için teşekkürler.

Hocam ssd ile raid yapmanın herhangi bir zararı var mıdır? TRIM destegi raid 0 yapılan SSD'lerde de çalışıyor mu? Günlük kullanım için gereksiz olduğunu biliyorum fakat iade kuponumla bir adet daha ayni model ssd almıştım. Kingston hyperx 3k 120 gb raid 0 olarak kullanıyorum

raid yapmanın zararı yok.trım desteği windows 7 işletim sistemide dahil var zaten..raid 0 olarak tabiki kullanabilirsin hatta anakartın destekliyorsa ssd eklemesi yapabilirsin
  • RAID konusunda birkaç kelâm etmek isterim arkadaşlar.
    quote:

Çoklu disk kurulumlarında düzeneğinizin yazma ömrü uzar, burası doğru. Fakat SSD'lerin muhtelif bozulma sebebleri vardır. NAND'ların tükenmesi, yâni artık verî yazamama husûsu ise başa en son gelebilecek durumdur.
    Katı hâl disklerinin âniden ölme ihtimâlleri RAID kurulumunda en az iki kat artmaktadır. Kaldı ki normal ev kullanıcıları için RAID'in gözle görülür bir getirisi de yoktur.

Hocam ancak solite state disk isimli arkadaşımızın raid 0 hakkında böyle bir yorumu olmuştu. Bu konu hakkında kesin bir bilgi var mıdır acaba?

@TİTAN-X @Solid State Disk

• quote:

Orijinalden alıntı: A fine day to die

RAID konusunda birkaç kelâm etmek isterim arkadaşlar.
    quote:

Çoklu disk kurulumlarında düzeneğinizin yazma ömrü uzar, burası doğru. Fakat SSD'lerin muhtelif bozulma sebebleri vardır. NAND'ların tükenmesi, yâni artık verî yazamama husûsu ise başa en son gelebilecek durumdur.
    Katı hâl disklerinin âniden ölme ihtimâlleri RAID kurulumunda en az iki kat artmaktadır. Kaldı ki normal ev kullanıcıları için RAID'in gözle görülür bir getirisi de yoktur.

Hocam ancak solite state disk isimli arkadaşımızın raid 0 hakkında böyle bir yorumu olmuştu. Bu konu hakkında kesin bir bilgi var mıdır acaba?

@TİTAN-X @Solid State Disk

Arkadaşımız bilgi vermiş ama buna neyin sebep olduğunu yazmamış...ben bu konuda hiç bir yerde yazılı yada görsel bilgi yada neden olduğuna dair bilgi görmedim
    bu konuda bizi aydınlatırsa seviniriz tabiki...
    neyse bildiğim kadarıyla raid yapmanın bir sakıncası yok...şöyle'ki günümüzün mevcut ssd teknolojisi itibariyle ortalama ömürleri 6-10 yıl.
    neden.... ssd bilindiği üzere herkezin anlayacağı dilde flash bellek diye tabir edilen NAND yongalardan ibarettir.bu yongaların içinde milyarlarca hücre yer alır ve bunlarında
    ömürleri vardır veri yazma ve silme işlemleriyle bu hücreler zamanla aşınarak ölür işte burada devreye trım komutu ve kontrolcü devreye girerek verilerin eşit yazılmasını
    yada eşit bir şekilde dağılmasını sağlar ve yine en önemlisi yongaların eşit şekilde aşınmasını sağlar...trım komutu içinde ssd ile işletim sisteminin iletişim halinde senkronize
    çalışması diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 17 Kasım 2014; 23:44:09 >

• TIRM ssd ömrünü uzatıyor diye yanlış bir algı var...
    Dolaylı olarak evet... ama hayır uzatmıyor sadece ssd için biçilen ömrün zamanında tamamlamasını sağlayıp nand yongaların performansını aynı düzeyde tutuyor.
    örnek...128 gb bir ssd içinde 8 adet 16 gb nand yongasından bulunuyor ve bunlar senkronize bir şekilde çalışıyor bunların bir tanesinde aşınmamın fazla olması ssd
    performansını olumsuz etkileyeceği için burada devreye tırm girerek senkronizasyonun bozulmasını önlüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: er36po

Şunu kesin ve net olarak söyleye bilirim: SSD Oyun kurulumunda HDD'ye ciddi bir fark atıyor (Neredeyse 2 kat daha hızlı kuruluyor) ama Oyun yüklemelerinde gözle görülür bir fark göremedim...

Aynen de dediniz gibi FPS'de bir gıram fark yok. SSD'nin daha çok Dosya aktarımlarında HDD'ye ciddi farklar attığını görüyorum...

Zaten bu teorik olarakda, mantık olarak da mümkün değil... Ama malesef herşeyi oyun kriterine bağlı Türk PC kullanıcı modeli baz aldığı konu hemen oyun olur. Asıl işi okuma yazma olan bir Donanım nasıl bir hızlandırma yapacak oyunda ?

SSD oyunda ancak yükleme ekranlarındaki bekleme sürelerini hızlandırabilir oralarda yükleme yapılır okuma ve yazma eylemi ne yapamasını bekliyorsunuz ki SSD takınca normal hızda oynadığınız CRYSİS 3 oyununu Alıp charli Chaplin filmlerinde ki gibi hızlandıracakmı.?

SSD asıl performansını PC yi konsol olarak değil, PC OLARAK kullananlar da gösterir. Rar dosyası açın şöyle bi büyükçe boyutlu, bi photoshop, kullanın bakalım vs vs ... Oyun için SSD Alanın aklına şaşayım zaten, 😉

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

quote:

Şunu kesin ve net olarak söyleye bilirim: SSD Oyun kurulumunda HDD'ye ciddi bir fark atıyor (Neredeyse 2 kat daha hızlı kuruluyor) ama Oyun yüklemelerinde gözle görülür bir fark göremedim...

Aynen de dediniz gibi FPS'de bir gıram fark yok. SSD'nin daha çok Dosya aktarımlarında HDD'ye ciddi farklar attığını görüyorum...

Zaten bu teorik olarakda, mantık olarak da mümkün değil... Ama malesef herşeyi oyun kriterine bağlı Türk PC kullanıcı modeli baz aldığı konu hemen oyun olur. Asıl işi okuma yazma olan bir Donanım nasıl bir hızlandırma yapacak oyunda ?

SSD oyunda ancak yükleme ekranlarındaki bekleme sürelerini hızlandırabilir oralarda yükleme yapılır okuma ve yazma eylemi ne yapamasını bekliyorsunuz ki SSD takınca normal hızda oynadığınız CRYSİS 3 oyununu Alıp charli Chaplin filmlerinde ki gibi hızlandıracakmı.?

SSD asıl performansını PC yi konsol olarak değil, PC OLARAK kullananlar da gösterir. Rar dosyası açın şöyle bi büyükçe boyutlu, bi photoshop, kullanın bakalım vs vs ... Oyun için SSD Alanın aklına şaşayım zaten, 😉

SSD'lerin özellikle veri aktarımında vs. başarılı olduğunu bilmeyen var mı?
    Yalnızca oyun için SSD alanı yada öneren'i hiç görmedim
    Bu mesajı neden yazdınız anlamış değilim.

• quote:

quote:

quote:

ssd hakkında fazla bilgisi olmayan arkadaşlar ssd taktıkları zaman pc genel performansının yükseleceğini ki buna oyun performansıda dahil zannediyor
    ssd oyunlara katkısının olmadığını ana konuda bilgi olarak belirtmiştim zaten ama bir arkadaş aksini idda etti bu nedenle gündeme geldi

• ssd teknolojisiyle yeni tanışan arkadaşlar ssd takınca pc persormansının genel anlamda artacağını zannediyorlar ama durum böyle değil tabiki..

ssd farklı görevler yüklemeye gerek yok neticede pc donanımının vazgeçilmezi olan halen kullandığımız Hdd ile aynı görevi yapan ve hdd yerini almaya aday teknoloji
    aynı görevi yapıyor ama tabiki ssd işini daha hızlı yapıyor..unutmayalım ki pc farklı bileşenlerin bir araya gelip uyum içinde çalışmasıyla meydana geliyor ve her parça
    üzerine düşen görevi yapıyor... ssd'de görevi gereği verileri okuyo,yazıyor ve depoluyor bunun haricinde pc bir getirisi yok..
  • quote:

quote:

quote:

Sebebi bir sayfa geride yapılan yorumlar idi. Oyun oynayıp performans artışı olmadı diyen birkaç üye vardı onlara istinaden Yazmış bulundum😉

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sebebi bir sayfa geride yapılan yorumlar idi. Oyun oynayıp performans artışı olmadı diyen birkaç üye vardı onlara istinaden Yazmış bulundum😉

Aynen hocam...bir çok insan ssd alıp makinesinin her anlamda hızlanacağını düşünüyor.. neticede burası bilgi paylaşım platformu bilgilerimiz dahilinde herkeze yardımcı olup
    bilgilerimizi paylaşıyoruz ki insanlar doğrusu nedir öğrensin..

• Benim için önemli olan hız değeri değil ssd firmasının servis kalitesi ve garanti süresidir.
    Neticede en düşük hız değerleri olan ssd bile 0.1 ms erişim süresine sahip olduktan sonra gerisi teferruattır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdush42

Benim için önemli olan hız değeri değil ssd firmasının servis kalitesi ve garanti süresidir.
    Neticede en düşük hız değerleri olan ssd bile 0.1 ms erişim süresine sahip olduktan sonra gerisi teferruattır.

Tabiki haklısınız performans kadar yazılım ve servis desteğide çok önemli.. yanlız konuyu tam olarak okumamışsınız..yazımda sisteminiz sata 2 desteklese dahi en ucuzundan'da olsa ssd kullanılmasını tavsiye ediyorum zaten..
  • Arkadaşlar Windows 10 un akıcı bir şekilde çalışmak için ihtiyaç duyduğu SSD okuma yazma hızı nedir?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.