Şimdi Ara

SSD Alacakların Dikkatine!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sıralar sistem toplayanların vazgeçilmezi ssd diskler. Sistem toplayanlar genelde 120 gb sata3 ssd alıyorlar. Benim size tavsiyem 2 tane 60 gb lık sata 3 ssd alın ve raid0 yapın. Şuanda maksimum okuma hızım 1049 mb/s. Bu hıza ulaşmak için intel rapid storage kurup geri yazma önbelleğini etkinleştirdim. Ondan önce 320 mb/s geçmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc10 -- 27 Şubat 2012; 1:03:29 >

• hdd tune ıle ssd testı yapılmaz
    atto dısk bencmark ıle test edıp buraya koyda gorelım hızlarını
  • al bakalım:

• yazma hızlarında kucuk dususler var ssd ıle ılgılı optımızasyonlarda yapılırsa sorun kalmaz
  • Bunu bile rapid stroge u yükleyip yaptım. Ssd optimizasyonuna gelene kadar ram data timing leri ayarlamaya çalışıyorum mavi ekran veriyo
  • Raid 0 yapinca trimin calismadigi ve ssdlerin omrunun cok cok cok kisaldigini duymustum. Ne kadar dogru tam bilemiyorum. Ama arastirmadan diskleri cok yormayin bence
  • 2000 mb okuma hizi olsa ne yapacaksin ne isine yarayacak gun icinde surekli ssd den ssd ye buyuk dosya transferi mi yapiyorsun? O degerler cunku birtek orada isine yariyorlar.

Gunluk kullanimda onemli olan seyler rastgele
    4kb okuma/yazma hizi ve de erisim suresi. Raid in bunlara faydasi oluyor mu? Oluyorsa ne kadar oluyor?

İnanin sata 2 ssd ile sata 3 ssd farki bile hissedilmiyor istedigi kadar 500mb olsun erisim suresi ve random okuma degerleri onenli olan. Bunlar da sata 2 sata 3 arasinda fark etmiyor. Kullandim oradan biliyorum.

İse yarar gelismelerle ugrasmaniz dilegiyle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

2000 mb okuma hizi olsa ne yapacaksin ne isine yarayacak gun icinde surekli ssd den ssd ye buyuk dosya transferi mi yapiyorsun? O degerler cunku birtek orada isine yariyorlar.

4kb okuma/yazma hizi ve de erisim suresi. Raid in bunlara faydasi oluyor mu? Oluyorsa ne kadar oluyor?

İnanin sata 2 ssd ile sata 3 ssd farki bile hissedilmiyor istedigi kadar 500mb olsun erisim suresi ve random okuma degerleri onenli olan. Bunlar da sata 2 sata 3 arasinda fark etmiyor. Kullandim oradan biliyorum.

Dogru bir soz.

Mc10 ;
    CrystalMark ve AS-SSD degerlerine de bakabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

2000 mb okuma hizi olsa ne yapacaksin ne isine yarayacak gun icinde surekli ssd den ssd ye buyuk dosya transferi mi yapiyorsun? O degerler cunku birtek orada isine yariyorlar.

Haklısın. OC de bir türlü stabiliteyi sağlayamamın sebebide raid miş. Sürekli dumping physical memory to disk hatası alıyordum. Acaba disktemi sorun var dedim başka ssd ile ahci modunda kurulum yaptım ve işlemciyi 5 ghz de rami 1866 mhz de stabil çalıştırmayı başardım. Raid i bozmadan önce yaptığım testleri kaydetmiştim aynı testleri ahci modda 120 gb lık corsair da yaptım sonuç aynı hissedilecek farklar yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.