Şimdi Ara

SSD anakartıma uyumlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski anakartım var oyunlara daha hızlı girmesi için SSD almayı düşünüyorum fakat SSD kasanın ile uyumlu mu bunu nasıl anlarım ?
    Aşağıda çektiğim kasanın sata girişleri var buradan belli ölümü bilmiyorum
    Ve bazı arkadaşlar eski anakartıma HDD ile SSD çok az fark ile çalıştığını söylemişler ne kadar doğrudur ?
    SSD anakartıma uyumlu mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diyelim ki elimizde GTX 780 var. Fantezi olsun diye Crysis 3'ü 1024 x 768 çözünürlük ve en düşük detay kalitesinde oynuyoruz. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Yazılım işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük düşük, detay kalitesi yerlerde sünüyor.

1920 x 1080 çözünürlükte 62.208.000 piksel hazırlayacağına, 1024 x 768 çözünürlükte 23.592.960 piksel hesaplayacaktır.

Ekran kartı verir coşkuyu ve anormal derecede performansa ulaşır. Ortaya çıkan frame sayısı 100-200 arasıdır. Bu sefer işlemci, ekran kartına koordinatları yetiştirmekte zorlanır. Ekran kartı saniyede 200 frame'e çıkar ama işlemci su koyar, yetiştiremez ve kasılır kalır. Biz buna: işlemci limiti diyoruz.

Aynı GTX 780'le bu sefer Crysis 3 1920 x 1080 çözünürlük ve en yüksek detay kalitesinde oynuyoruz.

Yazılım(Oyun) işlemciye gidip koordinatları alır, ekran kartına götürür. Ekran kartı bakar ki; çözünürlük yüksek, detay kalitesi kendini aşmış. Başlar hesaplamaya. E tabi düşük çözünürlükte coşan kart, bu sefer bu fazla çözünürlüğün/detayın altında ezilir. İşlemci çatır çatır koordinat hesaplayıp gönderirken, ekran kartı gelen işleri yetiştirememeye başlar. Frame sayısı, düşük çözünürlükte 100-200 arası iken, Full HD'de 40-50'ye düşer. Bunun adı da ekran kartı limitidir.

Eğer siz, 3.0GHz üzeri güncel yada bir iki nesil eski bir işlemci kullanıyor ve 1920 x 1080 çözünürlükte oyun oynuyorsanız, işlemci limitine takılmadan, ekran kartı limitine takılacaksınız. Bu durumun istisnası: düşük çözünürlüktür. Eğer düşük çözünürlükte oynamayı düşünüyorsanız, ekran kartı coşacağı için işlemci yetersiz kalacaktır. Ancak bu yetersizlik, oynanabilir seviye olan 30 frame'in bir hayli üzerinde gerçekleşir.

yazmaya uşendigim icin ustteki yazi alintidir.

ssd nin payı sadece oyunu hızlı yuklemeye ara geçişleri mesela far cry 4 ü ornek verelim evin içine girdiginizde yeniden yukleme yapar ve evin içini hdd ye gore ssd daha hızli yukler evden cıkarken de dış dünyayı yuklerken ssd hdd ye gore daha hızlı olur umarım anlatabilmişimdir oyunlarda ssd de bir etken sayılır ancak ekran kartı ve işlemci en azindan iyi olmalı yukaridaki yazida da zaten belirtiliyor 5 parmağnizdan baş parmağıniz eksik olunca tuttudugunuz kasiktan verim alamazsiniz buda boyledir.

• Hocam bende o yüzden istiyorum oyuna hızlı girmesi için PC eski olduğundan arkadaşla Rust giriyoruz abartısız en az 30 dk yükleniyor oyuna giriş ve oyunda yürürken gitmediğim bir yere gidince oyun map i geç yüklüyor donuyor onun yüzünden almak istiyorum ama anakartım ile uyumlu mu onu sormak istemiştim bir arkadaş sata 3 yoksa 2 ye takarsan HDD den çok az hızlı olur yazmış o konuda anakartımda sata 3 giriş varmı?

• Cevap bekliyorum pzrts alacağım uygunsa

• olay ram ile alakalı 16gb ram alman lazım en az 8gb olmalı ve sanal bellek kapatılmalı çok daha hızlı ve oyunu takılmadan oynayabilirsin

ssdde iş görür gerçi ileride yeni pcye takılabilir ancak ömrünün çok uzun olacağını sanmam o kadar sanal disk kullandıktan sonra...
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    sanal bellek kapatılmadı derken neyden bahsediyorsunuz
  • meh4345 kullanıcısına yanıt
    dostum bak şimdi detaya girelim şimdi sen oyunun içindesin oynuyorsun. karakterinle elinde silah ilerlerken map yüklemesi geç oluyorsa donuyorsa burda ram ve ekran kartın yetersiz.ssd değil map yuklemelerinde sorun yaşamaman için ram yuksek olacak arabelleğe alacak sen oynarken boylece donma sorunu olmayacak. bana sistemini soylermisin su an bilmeden konusuyorum belkide 1080ti kullaniyorsun sistemi bi soyle ona gore sana bişeyler soyleyeyim oyunun donmasindan suphelenilecek en son şey hdd veya ssd. dersinki bana i5 4440-60, gtx1050ti, 12gb ram var ha ozaman harddiskinden oluyor diyelim.

birde anakart modelini soylersen sata 3 mu 2 mi soyleyebiliriz resimden kimse anlayamaz girişleri aynı cunku bu arada sata3 de ssd yazma okuma 500/500 se sata2 de 250/250 olur yari yariya sata2 3gbs sata3 6 gbs dir.

• meh4345 kullanıcısına yanıt
    sanal bellek ram yetmediği durumlarda ssd, hdd den ara bellek yardımi alması demek ram miktarıni bilemeden bunu kesin bundandır diye soyleyemeyiz. ram yetmeyince hdd den veya ssd den alirsa desteği hdd nin ve ssd nin performansı ciddi oranda azalır hatta ssd de geri donusumu olmayan bir kronik yavaşlamaya sebeb olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.