Şimdi Ara

SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birşey soracaktım bu rapid mod açıkken AS SSD programı rapid modu görmüyormu çünkü rapid modu açıyorum AS SSD DEĞERİ hiç artmıyor ama samsung kendi programında 2 ye katlanıyor değerler diger bir sorum ise CD deki dosyaları pc ye kopyalayaçağım vakit çok yavaş kopyalıyor fotosunu atıyorum buraya
     SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK??
  • Rapid mode ramden bir miktar alarak yapıyor idi diye hatırlıyorum eğer yeterli miktar bulamıyorsa yapmıyor olabilir ya da firmware upgrade deneyebilirsiniz aynı şekilde vaio için bios update var ise onu da deneyebilirsiniz yalnız bahsettiğiniz durum gerçekten ilginç işletim sistemiyle ilgili bir yazılımsal sıkıntı olmasın acaba?
  • DGMI kullanıcısına yanıt
    Doğru sata uyumundan dolayı tam performans sağlanamıyor diyo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    1. RESİM : SATA 2 RAPİD MOD KAPALI
    2. RESİM: SATA 3 RAPİD MOD KAPALI
    3. RESİM:SATA 2 RAPİD MOD AÇIK
    3. RESİM:SATA 3 RAPİD MOD AÇIK

SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK?? SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK?? SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK?? SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fersefi2 -- 4 Mayıs 2014; 12:36:32 >

• Bazı arkadaşlar dvd sürücülerini iptal edip ikinci bir depolama (ssd veya hdd) alanı takıyorlar. Bu da dizüstü bilgisayarlarındaki anakartta ikinci (veya daha fazla) bir sata girişi olduğunu gösteriyor. Sizin anakartın üstünde de olabilir ikinci bir yuva. Bazı anakartlarda da hem sata3 hem sata2 girişi oluyor. Şayet sizin bilgisayardaki anakart da böyleyse, ssd, sata3 girişi yerine sata2 ye takılmış olabilir (düşük bir ihtimal de olsa). Bilgisayarın içini açamıyorsanız (garanti vs. durumlardan dolayı) cpu-z veya aida64 programlarıyla anakartın modeli öğrenilip görsellerden anakartın resimlerini inceleyebiliriz. Aida64 programının tam içeriğini bilmiyorum ama, belki anakartın sata2 veya ssdnin sata2 potuna takılı olup olmadığı hakkında da bize bilgi verebilir, sekmelerin resimlerini paylaşın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dediğinizi yapıp resimlerini yükliyeceğim ama şimdi sizin yazdıklarınızdan şöyle bir olasılık dile getirebilirmiyiz şöyleki normalde anakartım sata 3 destekliyor ama tek hdd slotu oldugundan bana ya mevcut hdd vazgeçmemi yada cd sürücüden vazgeçmemi söylediler yani 2 tane port olabileceğinimi söylüyorsunuz eger 2 tane varsa biri sata 2 digeri sata 3 olabilirmi ve sata 3 portu cd sürücüye baglı sata 2 portuda ssd ye baglı olabilir mi

Cpu-z ile ilgili verileri fotosunu çektim . Anakart intel hm76 galiba resim buldum ama doğrumu emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fersefi2 -- 4 Mayıs 2014; 15:51:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fersefi2

Dediğinizi yapıp resimlerini yükliyeceğim ama şimdi sizin yazdıklarınızdan şöyle bir olasılık dile getirebilirmiyiz şöyleki normalde anakartım sata 3 destekliyor ama tek hdd slotu oldugundan bana ya mevcut hdd vazgeçmemi yada cd sürücüden vazgeçmemi söylediler yani 2 tane port olabileceğinimi söylüyorsunuz eger 2 tane varsa biri sata 2 digeri sata 3 olabilirmi ve sata 3 portu cd sürücüye baglı sata 2 portuda ssd ye baglı olabilir mi

Aynen onu diyorum. Yüklediğiniz ikinci resimde anakartınızın 2 tane sata3, 4 tane sata2 portu olduğu yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 4 Mayıs 2014; 17:55:46 >
    O zaman bu olasılığa bir son getirebilirim sanırsam şöyleki sata 2 portuna bağlı olsaydı SSD sata 3 olarak çalıştıramazdım herhalde ama ben biostan cd sürücüyü devre dışı bırakıp sonra pc açıldığında uyku moduna alıp başlattığım vakit sata 2 den sata 3 olarak çalışıyor eger uyku moduna almazsam sata 2 olarak çalışıyor buna ne diyeçeksiniz?RESİMLERİ yüklüyorum bakarsınız(ssd nin portu değiştirilmedi)
     SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK?? SSD DEGERLERİ NEDEN ÇOK DÜŞÜK??

• fersefi2 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse ya yazılımda, ya da anakartınızda bir sorun var. Düşük bir ihtimal olsa da diskte de sorun olabilir, diski başka bir bilgisayarda deneme imkanınız var mı?

• fersefi2 kullanıcısına yanıt
    adamlar ne desin denilecekleri demişler zaten

iki durum vardır SATA 3 ' e takılımı değilmi? takılı değilse zaten bitmiş olay ama takılıysa hala yapıyorsa bence gidip değiştirmelisin ssdyi 120gb evoyla bile bunun 2 katı değerlerini alıyorum
  • SATA 2 demi 2 katı degerleri alıyorsun?
  • quote:

SATA 2 demi 2 katı degerleri alıyorsun?

hayır tabiki sata3
    Diski başka pc de deneyemem çünkü garantiden çıkar yarın sony merkz ile görüşçem bakalım onlar ne diyecekler
  • SATA 3 ise normal ben şuanda sata 2 olarak kullanıyorum bu nedenle SATA 3 değerlerinin yarısını veriyor.
  • quote:

Diski başka pc de deneyemem çünkü garantiden çıkar yarın sony merkz ile görüşçem bakalım onlar ne diyecekler

Neden garantiden çıkıyor ki, bilgisayarla birlikte mi geldi disk? Ya da merkez denetiminde mi takıldı?

Laptopu söylemek istedim hdd slotu ayrı kapağı yok direk ana kapağı açmak gerektiğinden ssd yi teknik servise taktırmak zorunda kaldım garanti iptal olmasın diye.

• Anladım hocam. İnşallah olumlu bir sonuç alırsınız görüşmeden.

• arkadaşlar ben de konu açtım ama bi allahın kulu da bişi yazmadı bana da bi el atsanızhttp://forum.donanimhaber.com/m_91219197/f_//tm.htm#91219197
  • OrcunA O kullanıcısına yanıt
    Vallaa hocam senin konuyu takip ediyorum ama, henüz yararlı bi araştırma bulamadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.