Şimdi Ara

SSD Disk Sıkıntım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a Adata Marka 60 Gblık Ssd Diskim İle İlgili Bir Kaç Problem Var.Sürekli Mekanik Disk Kullandıgım için Onların Arızasına Çözüm Bulabilmişimdir.Ancak Ssd Disk İle İlgili Arızayla İlk Defa Kendi Bilgisayarımda Problemle Karsılastım.Sistem Cok Gec Acılıyordu.Mavi Ekran Donma Kasılma Gibi Sıkıntılara Giriyordu.(Mavi Ekranda Yazanlardan Sunu Hatırlıyorum Data For Crash Dump)Tekrar'dan Herseyi Cıkardım Bi Kurulum Yaptım.Simdide Mavi Ekran Yok Ancak Kasılmalar Donmalar Sekmeler Arasında Gecislerde Takılmalar Yasıyorum.Sistemde + Olarak 500 Gb Diskim Var Ona Kurulum Deniyemiyorum Yedeklerimden Dolayı.Ramlarimle İlgili Bı Sıkıntı Yok Gibi.Bir'de Ssd Diski Soyle Bir Teste Tabi Tuttum Hdd Tune Programı İle Olu Alan Taraması Yaptırdım Artık Ssd Disk İcin Her Ne Kadar Dogru Orasını Bilemiyorum.Kırmızı Noktalar Belirdi Formattan Once Bu Teste Tabi Tuttugumda Sonlara Dogru Her Seferinde Mavi Ekran Veriyordu Simdi Vermedi Ama Cok Kasiliyor Bilgisayar Ve Aynı Noktalarda Yine Kırmızı İsaret.Uzun Lafın Kısası :) Adata Yetkili Servisini Tam Net Bilmiyorum Ancak Datastar Adlı Firma Ürünün Temincisi Yetkili Servisini Bilen Veya Cozum Uretebilcek Bi Arkadas Varsa Sevinirim Tarama İle İlgili Ss Asagıdadır.Simdiden Tesekkürler.

http://e1205.hizliresim.com/x/p/6dutl.png

• o gördüğün gibi bedsectorler baş belaları sıkıntın garantiye gönderin değişsinler onarıcı programlar var ama yok eder mi hepsini.içinde bilgi yoksa denemekte fayda var hdd regenerator programını kullanın.yapman gereken programı kurup daha sonra cd'ye boot etmen.sonrasında yeniden başlatın biostan cdrom ilk sıraya alın cd den başlatın daha sonra onarım kısımlarına gelceksiniz seçenekleri takip edin,olaki silinmedi maxblast bu biraz risklidir ama silme olasılığı var lowlevel format programı derinlemesine format atar aynı şekilde programı kurun cd'ye boot edin hdd regeneratördeki işlemleri aynen yapın.düzelmezse verin garantiye yenisini versinler yada uğraşmayayım derseniz servis hallettsin
  • Öncelikle Onerin İçin Sagolasın Kardeşim.O Tarz Programlarla Ugrasacak Pek Vaktim Yok.Anlasılan En İyisi Corsair Sata3 Ssdlere Gecmek Olucak Bu Ssd Diskide Alalı Daha 7 Ay Anca Oldu :)
  • Garantisi devam ediyordur, hiç uğraşmaya gerek yok garantiye verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Garantisi devam ediyordur, hiç uğraşmaya gerek yok garantiye verin.

Sizde Sagolun ;

Peki Sata 3 Ssd 60 Gb Kategorisinde Tavsiyeniz Ne Olur ?

Bunu Garantiye Gondermeden Onu Alıcam Sonra Bunu Gondericem Dondugunde İkisini Kullanıcagım İcin 60 GBden Fazla Almak İstemiyorum

• Sata3 anakartınız varsa daha iyi olur. Marka olarak Corsair ve OCZ fena değil, özellikle yorumlara bakın uyum sorunu bazan çıkabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben olsam üreticinin sitesinde cihaza ait yeni firmware var mı yokmu bir yoklardım.
  • ssdlerde bad sector oluyomuydu yahu

bad sector (hddlerde okuyucu kafanın diske temasıyla ortaya çıkan bozuk alan)

secure erase yapmakta çözüm olabilir
  • Anakartımda Sata 3 Girişi Mevcut

Yazılım Destegine Gelince Pek Elle Tutulur Bir Destek Vermemişler.

Ssdlerdeki Bad Sector Olayına Gelince Bende Pek Emin Olmadıgım İcin Boyle Bir Baslık Acmak Zorunlulugu Duydum.Bad Sector Olucagını Sanmıyorum. Bu Baska Bir Arıza Galiba Uzerindeki Bellek Ciplerinden Birinde Veya Bir Kaçında Bi Sıkıntı Var
  • yukarda resimde görmüş olduğunuz kırmızı kareler bed sectordur ssd'nin özelliği neki bed sector oluşmaz hdd disk şekilinde ssd normal bellek olduğu için darbe filan görmedikçe sıkıntı olmaz kanısı var ama öyle değil arkadaşın ssd diskinin yaptığı bir hata doğrultusunda komple bed sector olduğunu gördük kendini kitledi sıkıntın devre olayı değil bedsector yukarda da söyledim içinde bilgi barındrıorsan başka bir yere yedeklemeni öneririm çünkü bed sector zamanla çoğalır ve en sonunda ssd'yi kitler içine daha ulaşılmaz hale gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 22 Mayıs 2012; 22:03:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

yukarda resimde görmüş olduğunuz kırmızı kareler bed sectordur ssd'nin özelliği neki bed sector oluşmaz hdd disk şekilinde ssd normal bellek olduğu için darbe filan görmedikçe sıkıntı olmaz kanısı var ama öyle değil arkadaşın ssd diskinin yaptığı bir hata doğrultusunda komple bed sector olduğunu gördük kendini kitledi sıkıntın devre olayı değil bedsector yukarda da söyledim içinde bilgi barındrıorsan başka bir yere yedeklemeni öneririm çünkü bed sector zamanla çoğalır ve en sonunda ssd'yi kitler içine daha ulaşılmaz hale gelir.

Bilgilendirmen İçin Sagolasın Kardeşim.Anlasılan Ürünü En Yakın Zaman Yetkili Servisine Teslim Etmek Olucak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.