Şimdi Ara

SSD durupdururken gitti.Pc açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sistemimde ocz 64gb ssd var.Birkaç gün önce format atıp ssdye windows 8.1 kurmuştum.Mis gibi kullanıyordum.Bunun yanında bir de samsung 1tb hd var.

Bugün fotoğraf makinesinden pcye fotoğraf aktarırken aktarmanın yarısında pc dondu.Ne yaptıysam tepkı vermedı.Ben de bi reset attım.Atış o atış.Açılış ekranında "reboot and select proper boot device" uyarısını veriyor.Biosa giriyorum ilk boot aracı olarak ssdyi seçmem gerekiyor ki windows başlasın fakat ssd seçenekler arasında gözükmüyor.Diğer hdd ve cd sürücü gözüküyor fakat ssd yok.

Kabloları taktım çıkardım bi değişiklik olmadı.Hdd'in kablolarını ssdye taktım acaba kablolarda mı sıkıntı var dıye durum yıne aynı ssdyı gormuyor.Ramlerı taktım cıkardım , ekran kartını taktım cıkardım yok.

Açılış ekranında biosa girmeden f12ye basarak boot seçeneğine girilebiliyor.Yine boot araçlarını seçiyoruz.Ssd orada da gözükmüyor.ssd mi bozuldu durduk yere yoksa başka bir problem mi var arkadaşlar ?

pcyi ikinci el olarak bi kaç ay önce almıştım.alırken de arkadaş ssd nin ömür boyu garantisi var demişti.ocz ssdler için ömür boyu garanti veriyor mu cidden.Eğer bozulduysa mecbur garantiye yollayacağım.Ama garantiyle vs uğraşmadan sorunu çözebilirsek çok çok iyi olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    keşke garanti dışında bir yolu olsaydı . Solid state in sorunu bu zaten biraz düşük ömürlü oluyor ama bu istisna gibi sanki korkuttu beni , bende kullanıyorum şuan ve raid 0 durumundalar,garanti belgesini gördünüz mü ömür boyu olduğuna dair.
    Saygılar. @aterikasedi

Edit garanti durumu ile ilgili bu sayfayı inceleyebilirseniz ben detayları bilmediğim için :http://ocz.com/consumer/support/warranty

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tricore -- 2 Eylül 2014; 4:17:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tricore

keşke garanti dışında bir yolu olsaydı . Solid state in sorunu bu zaten biraz düşük ömürlü oluyor ama bu istisna gibi sanki korkuttu beni , bende kullanıyorum şuan ve raid 0 durumundalar,garanti belgesini gördünüz mü ömür boyu olduğuna dair.
    Saygılar. @aterikasedi

Edit garanti durumu ile ilgili bu sayfayı inceleyebilirseniz ben detayları bilmediğim için :http://ocz.com/consumer/support/warranty

Garanti belgesini görmedim .Belgesiz de garanti geçerli oluyor vs demişti.Verdiğiniz linke baktım da pek birşey anlamadım.Bendeki ssd modeli Agility 3*.Bu kadar kısa ömürlü olacağını da sanmam ya.Hiçbir sıkıntısı yokken çat diye gitti.

Pc açılış ekranında bi sistem geri yükleme, recovery falan yapamıyor muyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Saygılar. @aterikasedi

Garanti belgesini görmedim .Belgesiz de garanti geçerli oluyor vs demişti.Verdiğiniz linke baktım da pek birşey anlamadım.Bendeki ssd modeli Agility 3*.Bu kadar kısa ömürlü olacağını da sanmam ya.Hiçbir sıkıntısı yokken çat diye gitti.

Pc açılış ekranında bi sistem geri yükleme, recovery falan yapamıyor muyuz ?

Support Up To Jan 22, 2015 For Products With A Current Warranty diyor garantiniz var.

ssdniz arızalanmış olabilir , aygıtınız anakart tarafından algılanmıyorsa ,söz konusu geri alınacak bir sistem artık mevcut olmayabilir.

ilk önce ssdinin çalıştığına emin olunuz.

• Sdd çalışmıyor arkadaşım.Neyin çalıştığından emin olacağım :)
  • Corsair'in ömür boyu garanti verdiğini biliyorum ama ocz den emin değilim.Bende de 120 gb ocz vardı elektrik kesilmelerinden dolayı kapandı ve açtığımda seninkiyle tamamen aynı sorunu yaşadım. Garantiye götürdüm 3-4 gün içerisinde para iadesi yaptılar bende daha uygun fiyata daha hızlısını ve corsairin ömür boyu garantilisini almıştım. Kalan parayla da 2+1 ses sistemi almıştım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manu_faruk1 -- 2 Eylül 2014; 9:56:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede ssd gitmis. garanti ye yollarsaniz bence yaparlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Firmware güncellemeden bahsedilmiş başka konularda.Usbdeb boot edip firmware güncelleme yapmaya calıssam gorme ıhtımalı nedir.Bugun onu deneyeyım bi.
  • bence uğraşma yolla garantiye yapsınlar
  • Arkadaşlar şimdi farkettim ssdnin içinde yesil ışık yanıyor.Bu çalıştığı anlamına geliyor sanırım.Yani güç gidiyor.Peki pc neden görmüyor.Bi pc servisine göstersem çözebilir mi acaba sorunu ?
  • quote:

Arkadaşlar şimdi farkettim ssdnin içinde yesil ışık yanıyor.Bu çalıştığı anlamına geliyor sanırım.Yani güç gidiyor.Peki pc neden görmüyor.Bi pc servisine göstersem çözebilir mi acaba sorunu ?

Bunu kastediyordum. evet gönderin
  • quote:

quote:

Arkadaşlar şimdi farkettim ssdnin içinde yesil ışık yanıyor.Bu çalıştığı anlamına geliyor sanırım.Yani güç gidiyor.Peki pc neden görmüyor.Bi pc servisine göstersem çözebilir mi acaba sorunu ?

Bi mahalle bilgisayarcısı halledebilir mi ? Garanti olayı uzun sürer gibi geliyor bana.
  • quote:

quote:

quote:

Bi mahalle bilgisayarcısı halledebilir mi ? Garanti olayı uzun sürer gibi geliyor bana.

yakınsa bir sorun tabi ama çok umutlu değilim.

• Tamam yarın bi götürüp göstereyim.Saolun.
  • Beyler uzun araştırmalarım sonucu ssd nin kilitlenmiş olabileceğini öğrendim.cmd ekranında komut girerek kilitlenmeyi kaldırabiliyormuşuz.Windows 8 cdsini takıp repair bölümünden komut dizinini açıp nette bulduğum disklerle ilgili bazı komutları denedim .ssd yi ve hdd yi ayrı ayrı gördü.sdd yi seçip active dediğimde aktif oldu dedi fakat biosta ya da windowsta yine görünmüyor.Tamire gitmeden çözeceğim bunu ama bakalım nasıl...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.