Şimdi Ara

SSD Garantiye Versem Sonuç Çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

14.01.2012 tarihinde Vatan Bilgisayar'dan 120 GB OCZ Agility 3 serisi SSD aldım. İlk günden beri üzerinde yazan 525/500 MB ifadelerinin hikaye olduğu belliydi. Ancak daha bugün format attım ve test etmek istedim. Sonuçlar aşağıdaki gibi çok kötü.

Ana kart MSI P67A GD80 B3 yani SATA3 modunda bağlıyorum. Sisteme format attığım için kurulumu da özellikle AHCI modunda yaptım. Aynı zamanda SSD için yazılım güncellemesini de OCZ Toolbox ile Boot ederek yaptım. Şu an 2.25 di yanılmıyorsam.

(Raid yapılmış 2 tane 1TB'lik HDD bile daha fazla hız alıyorum. Hatta alan da kısıtlı değil. Çok komik.)

Şimdi sonuçta 2 sene dolmadığına göre ben bunu götürsem ve test etmelerini istesem garantiden bir sonuç çıkar mı? Daha önce bu şekilde bir işlem yapmış arkadaş varsa bilgi verirse çok sevinirim.

Edit: Verilen cevaplara istinaden diğer test araçları ile yapılan test görüntüleri eklendi.

Atto 1.

Atto 2. (Farklı değerler ile.)

CrystalDiskMark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dontone -- 29 Haziran 2013; 23:35:51 >

• Bende iki gün önce aldığım tanscend var buyrun aynı test tablosu;

AIDA64 programının disk testini yaparsanız doğru değerleri görebilirsiniz. Bende OCZ Agility 60 GB var AS SSD sonuçları yerlerde :)

• ben 2 gün evvel kingstone hyperx 128 aldım sata 2 de çalışıyor benim puanım 482 çıkıyor..
  • daha çok sıralı okuma ve yazma değerlerinde sorun var gibi görülüyor. as ssd nin sıralı okuma ve yazma değerlerini tuhaf buluyorum hep. ssd kutuları üzerindeki değerler sıralı okuma ve yazma değerledir. kutuda yazan değerlere yakın olanları ancak atto testinde görebilirsiniz. bana göre gerçeğe en yakın değerlendirmeyi crystal disk mark diye bir test programı var. genel anlamda bir değerlendirme yapıp o veriyor.

atto disk benchmark ve crystal disk mark programlarıyla test yapıp denerseniz sonuca bir de öyle bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 29 Haziran 2013; 22:49:36 >
  • Cevaplar için öncelikle teşekkürler.

Farklı araçlar ile yine test ettim. Ekran görüntülerini ekledim. Atto'nun sonuçları biraz ilginç geldi. CrystalDiskMark ise ilk testle neredeyse aynı. Donanımsal bir sorun var gibi.

Atto 1.

CrystalDiskMark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dontone -- 29 Haziran 2013; 23:36:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dontone

Cevaplar için öncelikle teşekkürler.

Farklı araçlar ile yine test ettim. Ekran görüntülerini ekledim. Atto'nun sonuçları biraz ilginç geldi. CrystalDiskMark ise ilk testle neredeyse aynı. Donanımsal bir sorun var gibi.

Atto 1.

CrystalDiskMark

bir yerlerde problem gözüküyor orası ayrı konu. yalnız atto programı default ayarlar 0.5 to 8192 ve total length 256 mb şeklinde. sata bağlantısında problem olabilir.

• Default ayarları ben değiştirdim, iki ayrı sonuç olsun diye. Ancak bir fark olacka ise o şekilde de test edebilirim? Sizce garanti konusunda Vatan'a bu konuyu izah etmek kolay olacak mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dontone

Default ayarları ben değiştirdim, iki ayrı sonuç olsun diye. Ancak bir fark olacka ise o şekilde de test edebilirim? Sizce garanti konusunda Vatan'a bu konuyu izah etmek kolay olacak mıdır?

nekadar oldu ki alalı. o sınıfa giriyor mu bilmiyorum ama ilk hafta koşulsuz iade hakkınızda var. vatana götürürsünüz. test ederler problem olup olmadığına bakarlar. sorun donanımsalda olabilir. ama ssd de problem varsa problem çıkaracaklarını zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.