Herkese merhabalar, sürekli takip ettiğim forumdaki ilk üyeliğimle ilk mesajim. Neyse soruna gelmem gerekirse. Izoly S133X markalı bilgisayara sahibim. (Ben aldım siz almayin... ) Asboard H55 marka anakartım var. 1 Tb normal hdd ile mutlu mesut giderken artık dolmaktan ötürü açılmalar vs. geç kalmaya başladı. Bende SSD alarak neden hızlanmıyorum ki dedim. Ve Vatan Bilgisayar'dan Toshiba Ocz Tr200 markalı 240 gb bir SSD aldım. Eve gelince bağlantılarını yaptım. Bağlantılardan sonra Bios ta yeni harddiskim görünüyor. Ancak Windows harddiskimi görmüyor. Diskpartta yok, disk yöneticisinde alan olarak dahi görünmüyor. Format atmayı denedim, format ekranında da SSD görünmüyor sadece HDD görünüyor. Sata as ahcı yaptım, yok. Ne yaptıysam olmadı. Simdi de Hdd deki windows çoktü onunla uğraşiyorum. Cıldırmama ramak kaldı. Destekleriniz için teşekkür ederim.
sadece ssd takılı şekilde deneyin.
Cevabinız için teşekkür ederim. Dediginizi de yaptim 2 3 kere.. ama sonuc aynıydı.
Bir güncelleme yapayım. SSD sorunu cözüldü. Cozum yolumu soyleyeyim. Disk yonetimi yerine ayarlardan depolamaya girip depolama yoneticisinden olusturdim SSD diskimi. Aynı sorunu yaşayacak varsa bir de oraya bakmalarını tavsiye ediyorum. Başka bir problem yaşıyorum. Windows u SSD ye kuramıyorum. Gpt gorünen SSD yi MBR ye cevirttirdi bilgisayarım. Neymis UEFI sistemini desteklemiyormus. Mecburen Rufus tan Bios lu sistemi onyukleme haline getirdim. Ancak bu sekilde de "önyükleme yapmayı desteklemeyebilir.Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun." Şeklinde bir uyari aliyorum. Denemediğim şey kalmadı. Uefi destegi olmadigi icin mi oluyo bunlarin hepsi anlamadim ama bios u kurcaladim disk denetleyici diye bir şey yok. Kaldı ki hdd gorunuyo zaten problemsiz üstelik. Nedir bu problem aklınıza gelen baska bir şey var mıdır?
Yeni bir güncelleme; bu sorunu da çözdüm. Depolama ayarlarına tekrar girip havuzu sildim. Bu sayede disk yönetiminde görünür oldu. Depolama yöneticisi görmedi. Disk yönetiminden tekrar disk oluşturmadım. Pc yi kapattım. Formata başlayabildim. Sanırım disk yöneticisinde GPT kalmış. Ancak disk yönetiminde MBR görünüyordu. Şu anda GPT olarak kullanıyorum. Bu şekilde problemi çözdüm. Konu kilitlenebilir.
Arkadaşlar selamlar. Windows un kurulu olduğu 1 TB lik bir HDD var ve bu GPT formatında. Ben sisteme 480 GB lik bir SSD ekledim ve onu da GPT şeklinde yapılandırdım ancak disk yönetiminde ve aygıt yöneticisinde görünüyor ancak bilgisayarımı tıklayınca orda görünmüyor. MBR olarak yapılandırdığım da ise her yerde normal bir şekilde görünüyor ama bu seferde Windows’u disk klonlama yöntemiyle SSD ye yüklemek istiyorum bu seferde GPT diskten MBR diske klonlama için ücretli yazılım kullanmam gerekiyor. SSD yi GPT olarak yapılandırıp aynı zamanda nasıl görünür yapabilirim?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme