< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ssd imi bozdum tavsiye yeni ssd tavsiyeniz nedir? (Çözüldü) (2. sayfa)
-
-
Tamamdır hocam akşam deneyeceğim sağolun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
CMOS reset işe yarayabilir, denemekten zarar gelmez. BIOS update sonrası BIOS içindeyken PC kilitleniyordu, ekstra bir reset atınca düzelmişti.
-
Tamamdır son çare bunuda deneyeceğim. Bunu yaparsam yine format atmam gerekecek mi? Oem windows lisansı almıştım lisansta gitmez herhalde
CMOS reset yapmak format gerektirmez windows ilk kurulumdan sonra lisans anakarta tanımlanıyor anakarta lisans tanımlıysa ki muhtemelen öyle olmustur kurduktan sonra kendisi etkinlesir
-
Yok, sadece BIOS'ta yaptığınız ayarlar gider.
OEM lisans anakarta bağlıdır muhtemelen. Farklı tipleri var gerçi. Forumdan mı almıştınız?
-
Ayrıca sizin bu konu benim de isime yaradı engellenmesi gereken birini gördüm ve hemen engelledim güzel oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 11:35:36 > -
Hayır sağlam lisans tan almıştım.
EFI partition patlamış olabilir mi arkadaşlar? Belki tamamen OS nedenli açılmıyordur?
-
SSD lerde dayaniklilik icin bakilabilecek birkac parametre var. TBW (total bytes written) ssd nin omur dongusu hakkinda fikir verir. Isi yonetimide (thermal management) ssd nin performans ve omrunu etkiler. Birde tasarim kalitesi; soka ve titresime dayaniklilik... Eski nesil hdd lerdeki gibi oynayan parcalar yada fiziki olarak temas eden kafalar olmadigi icin ssdler genelde oldukca dayaniklidir. O yuzden saydigim yonler dayanikliliga bakiyorsam benim kendi tercihimde inceleyecegim seylerdir. Fakat, baska bir sey dikkatimi yeni cekti, anakartinizin SSD arabirimi pcie4.0. Benim onerdigim ssd pcie5.0 oldugu icin uyumsuzluk sorunu olacaktir
-
OS ne demek hocam
PCIE ileri geri uyumludur. Sorun çıkarmaz, en fazla o hızı alamazsın. Muhtemelen BIOSta carpan da ayarlanıyordur. Bu anakartı bilmiyorum gerçi.
-
Operating System, işletim sistemi
-
Olaki ssd arızalandıysa kingston kc3000 veya ayni samsung tan alırsam alırım. İş çıkışı akşam evde bir kez daha uğraşacağım
Problem bu sebeptense çözümü nedir?
Tekrar Windows kurmak.
-
evet aynen, duzeltme icin tesekkurler
-
PCIE 5.0 için ekstra para vermeye gerek yok tabi
-
ssd yi anakarttaki başka bir m.2 sokete takın önerisinde bulunacaktım ki klavuzunda tek m2 yuva olduğunu gördüm. nvme ssd lerin yaygınlaştığı bu dönemde anakartta bir adet ssd slotu olan modellerden alınmaması gerektiğini gösteren durum...
-
Ddr5 ve işlemci - ekran kartı ve ram uyumluluğuna dikkat ettim ssd de problem yaşayacağımı tahmin edemedim bilseydim onada bakardım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X