< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leviathan59 -- 5 Eylül 2024; 9:34:20 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ssd imi bozdum tavsiye yeni ssd tavsiyeniz nedir? (Çözüldü)
-
-
Bozulduğuna emin misiniz?
PSU şalterini kapatıp az bekleyip geri açın. Sonra BIOS'a girip disk gözüküyor mu bakın.
-
performans olarak bir zamanlar "samsung 980 pro" vazgecilmezdi. fakat halihazirda crucial t705 cok daha iyi gorunuyor
-
Elimde ihtiyaç fazlası durumuna düşen "980 PRO"ya eşdeğer diyebileceğimiz XPG S70 BLADE model 1TB SSD var.
[SIFIR (KAPALI KUTU) FATURALI&GARANTİLİ]
Detaylı bilgi için link: https://forum.donanimhaber.com/sifir-kapali-kutu-faturali-garantili-dram-li-gen4x4-nvme-ssd-1tb--159081838
İlgilenirseniz mesaj atabilirsiniz.
-
Bazen otomatik biosa atıyor hocam biosta görünüyor ssd bazende bu menü karşıma çıkıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu ssd Samsung'a göre daha dayanıklı mıdır? Samsung fazla hassas mümkünse samsung almak istemiyorum
Şartlar uyarsa dönüş yaparım sağolun
Açtığınız öbür konudaki sorunları çözmeden karar vermeseydiniz. Reset mi atıyor, sıfır açılırken mi bilmiyorum. Ekran kartı ve işlemci arasında heatsink yoksa pişiyor olabilir mi diye düşünmedi değilim.
Karar size ait doğal olarak.
-
Yıllardır hep Sandisk SSD'ler kullanırım bugüne kadar hic bozulan bir SSD'ye denk gelmedim.. Sandisk'in ucuz modelleri bile dayanıklı ve bozulmuyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 10:20:4 > -
İyi günler hocam diğer konudaki konuları biosu güncelleyerek (doğru dosyaları buldum) ve dps (Display kablo) ile çözdüm zaten. Ne olduysa ssd ye soğutucu takmaya çalışırken oldu. Ya anakarta tam oturmuyor ya Anakart ssd yi algılamıyor ama biosta görünüyor yada ssd zarar gördü.
Sıfır açılırkrn ya biosa giriyor yada resimdeki hatayı alıyorun
3D olanını diyorsanız anakartım ile uyumlu değil.
Belli bir model belirtmedim fakat dandik marka SSD'lerin, sadece performans ve teknik özellikler ön plana alınarak tercih edilmesini önermem cünkü SSD'de kontrolcü ucması yaygın sorundur.. Bir sabah kalkarsın bilgisayarın power düğmesine basarsın ve ekranda sekil B'de görülen mesaj cıkar.. Yani Samsung SSD bile bu sekilde bozulabiliyor, dandik markalarda böyle sorunlar 100 katı fazla olur..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 11:6:38 > -
Yani dayanıklı 1 tb ssd yok diyorsunuz o zaman kingston kc3000 veya samsung pro 980 (aynısı) almam gerekiyor. Bu durumda sıkıntı ssd de herhalde. Fakat otomotik biosa atınca depolama bilgiler nde ssd görünüyor kafamı bu karıştırıyor
Sadece Sandisk dayanıklı demedim Kingston da iyidir söylemek istedigim sey, Samsung, Kingston ve Sandisk gibi markalar tercih edilmeli.. Bunların dandik SSD'lere göre performans olarak daha düsük modellerinin daha pahalı satılmasının ve bunları tercih edenlerin enayi olmamasının bir sebebi var t***pat forumuna gidiyorlar, oradan dandik dandik SSD tavsiyeleri alıyorlar, sonra patlayınca ugrasıyorlar.. Yani samsungla kötü deneyim yasandıgı icin tekrar Samsung almak iyi bir fikir degil bu durumda Kingston da alabilirsiniz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 11:16:48 > -
bazen boot ayarlarında c: ya da samsung neyse seçili olmaz flash disk en tepede olursa seçeneklerden yani kısaca boot yolu bulamazsa açılışta biosa atar. windowsun açıldığı bir zamanda ssd'yi teste sokun. samsung 980 pro benim intel sistemde var 2021'de aldım hiç sorun yaşamadım bilmiyorum test nasıl yapılır ama samsung magician diye programı var o yapıyordur.
-
Arada yazdığınızı atlamışım. SSD soğutucu hala üstündeyse çıkarıp, SSD'yi tekrar oturtun derim. Samsung'un kendi söylemesi 50-70 derece çalışmaları normal.
-
Onu anladım fakat windows u bir türlü açamıyorum. Biosta HDD ve ssd görünüyor fakat açılışta yine aynı sorunları yaşiyorum. F8 disk boot ayarınıda denedim ama ekran donuyor yine makina restart atıyor.
Bir Windows kurulum USB'siyle bilgisayarı USB'den bootlayıp Windows kuruluma girip orada SSD gözüküyor mu? SSD'ye format atılabiliyor mu bir kontrol edin bence yani bu düsük bir olasılık fakat yine de belli olmaz..
Eğer orada gözüküyorsa yazılımsal sorun da olabilir fakat gözüktügü halde bile donanımsal sorun olabilir ancak hic gözükmüyorsa BIOS'un ayarlarını bir sıfırlamayı deneyin, olmadı CMOS pilini bir söküp takın yine düzelmediyse sistemdeki tüm sürücüleri sata portlarından söküp SSD'yi kendi basına bir deneyin yine de olmuyorsa BIOS güncellemeyle falan ugrasmayın BIOS'da problem olsaydı aniden SSD bu hale gelmezdi BIOS güncellemek zaten tehlikelidir bir de anakarttan olmayın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Eylül 2024; 11:29:38 > -
flash diske linux ya da windows kurup onunla açabilirsin sistemi. o zaman ssd için test programı ki kırık olarak falan vardır bir arkadaş tavsiye etsin test edebilirsin.
Benzer içerikler
- unexpected store exception hatası
- antimalware service executable nedir
- twinmos ssd alınır mı
- ruxim nedir
- seagate garanti sorgulama
- ntfs nedir
- en iyi harddisk markası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X