Şimdi Ara

Ssd olmaz mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elimde Acer5750g 2436g75Mnkk serisi bir laptop var.
    Sürekli office kullandığım için Ssd takmak istiyorum.
    Acer iletişimine mesaj attım ssd desteklemiyor dedi fakat nette takanları gördüm.

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

• Hdd'nin yerine ssd takılabilir, servis yanlış bilgilendirme yapmış. Bu arada 2. nesil işlemci ile konfigüre edilmiş modelse sata3 ssd alabilirsiniz.
  • İ5 2. Nesil 2450m işlemci var üzerinde ...
    Servisten gelen mesaj aynen bu şekilde...
    "Cihazinizin SSD destegi bulunmamaktadir."

Dediğiniz gibi Ssd sata3 Alıp denicem inşallah olur ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart modeli de hm65, sata3 destekliyor yani.
  • Ustam aygıt yöneticisinde
    İntel hm65 express chipset family lpc interface controller yazıyor ...

Anakart modeli bu galiba...

Ama ben sata3 desteklediğine dair internette hiç birşey bulamadım ... Sadece sata yazıyor sata2 veya sata3 görmedim yani

• Anakart modeliyle arama yaparsanız gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
  •  Ssd olmaz mı ?

Laptopuma Samsung yetkilileri ssd takılmaz dediler. Ben bu işlerden hiç anlamam. Sizce takılabilir mi? Birde nasıl takabilirim?

@Sipahi68 @sheker19o3 Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

Ssd olmaz mı ?

Laptopuma Samsung yetkilileri ssd takılmaz dediler. Ben bu işlerden hiç anlamam. Sizce takılabilir mi? Birde nasıl takabilirim?

@Sipahi68 @sheker19o3 Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2.5 hdd yuvası bulunan her laptopa ssd takılır. Ssdler kendini sisteme hdd olarak gösterir zaten.belki samsung un demek istediği ikinci bir hdd /ssd port desteği bulunmadığır.

• thebaboli kullanıcısına yanıt
    Hdd'nin yerine ssd takılabilir. Yalnız cihazınız eski (1.) nesil işlemciye sahip. Üzerindeki anakart sata3 desteklemiyordur. Sata veya sata2 destekli olduğu için de sata3 hızında bir performans alamazsınız.
  • ofrome kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Sipahi68

Hdd'nin yerine ssd takılabilir. Yalnız cihazınız eski (1.) nesil işlemciye sahip. Üzerindeki anakart sata3 desteklemiyordur. Sata veya sata2 destekli olduğu için de sata3 hızında bir performans alamazsınız.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sorumdan konu hakkında ne kadar cahil olduğum anlaşılıyordur.

Sata 2 yada Sata 3 desteklediğini nasıl öğrenebilirim?

Sata2 Sata 3 arasında sadece 2 kat hız farkı mı var?

Bu durumda bana önerebileceğiniz 120-240gb ssd modellerinden hangisi olur?

Son olarak ssd takmanın faydasını görürüm demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 31 Ekim 2014; 20:53:18 >
  • Bugün ben Acer Support'a tekrar mesaj attım...

Bu sefer bana;
    Yapilan kontrollerde cihazin SSD desteklemedigi görülmektedir. Seri numarasindan yapilan kontroller sonucu bilgi verilmistir.

Bu Acer cidden sıkıntılı...

İntel'in sitesinde Hm65 destekliyor diyor :I
  • arkadaşım. eğer youtube da aynı cihaza ssd takıldığının ve çalıştığının videosu var ise kesinlikle uyar ve çalışır.
    lenovo nun servisi de bana dvd sürücünün yerine aparat ile hdd takılamaz dedi. taktık çalıştı . servislerin her dediğine inanmayın.

(1. nesil intel işlemcili bazı cihazlar ssd çalıştırmıyor galiba. bknz: monster ın bir zamanlar sattığı msı gt680 kasalı ürünler)
    Yanlış alıntı,Bu arada servisi boş verin cihazınıza arkadaşların dediği şekilde ssd takabilirsiniz ve sata 3 hızında kullnırsınız normal hdd'ni 5 katı daha hızlı çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 31 Ekim 2014; 23:32:44 >
  • ofrome kullanıcısına yanıt
    Hm55 çipsete sahipsiniz benimkiyle aynı sata2 desteği sunar ama sata3 ssd de takabilirsiniz sadece sata2 hızında kullnırsınız bu bile bir hdd'nin 3 katı hız demek bilgisayarınız 15sn altında açılıp kapanır programlar ve oyunlar normalde çok daha hızlı açılır veri aktarımı 3 katına çıkıyor.
  • @sheker19o3

Cihazınız sata3 ssd destekliyor, sadece ikinci bir hdd yuvası mevcut değil. O yüzden hdd'nin yerine ssd takıp öyle kullanmanız gerek.

@thebaboli

Bilgisayarınız eski nesil olduğu için sata2 desteklidir, sata3 ile de aralarında hemen hemen iki kat hız farkı var denilebilir. Ancak sata2 de olsa mevcut hdd den kat kat hızlı çalışır. Açılma-kapanma, dosya-oyun yükleme , veri aktarma gibi işlemlerde hdd'ye nazaran daha hızlı işlem yapar, yani faydasını görürsünüz elbette. Ayrıca cihazınızın anakart modelini öğrenip hangi sata modelini desteklediğine de bakabilirsiniz. Bu arada f/p ürünü olarak ocz , korsair, kingston, samsung gibi ürünlere göz atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 31 Ekim 2014; 23:56:14 >
  • Aynen dediğiniz gibi yapıp sata3 destekli bi Ssd alıcam f/p araştırması yapıyorum 200 tl altı bi ürün almayı planlıyorum min 500 okuma ve yazma Hızı olan ...
    Yalnız bu aida64 yükledim yine de göremedim anakartın sata3 desteklediğini... Chipset Bölümü'nde bulamadım bu konuda da kesinlik Sağlamak istiyorum, yanlış yere mi bakıyorum bilmiyorum onu da ... Sata desteklediğini Gösteren bir program var mı acaba ?
    Emekleriniz için teşekkürler ...

• sheker19o3 S kullanıcısına yanıt
    Anakart çipsetiniz hm65http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/chipsets/value-chipsets/mobile-chipset-hm65.html linkte altta listelenmiş yerde serial ata yazan yere bakın hız olarak 6gbs and 3gbs yazar bu özellik çipsetinizin 6gbs yani sata 3 hızıdır bu bu özelliğe sahip olduğunu aynı zamanda geriye dönük 3gbs yani sata2 hızını da desteklediğini gösterir.Bu konuyu daha fazla uzatmayın.Heralde kafanızda soru işareti kalmadı
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    quote:

@sheker19o3

Cihazınız sata3 ssd destekliyor, sadece ikinci bir hdd yuvası mevcut değil. O yüzden hdd'nin yerine ssd takıp öyle kullanmanız gerek.

@thebaboli

Bilgisayarınız eski nesil olduğu için sata2 desteklidir, sata3 ile de aralarında hemen hemen iki kat hız farkı var denilebilir. Ancak sata2 de olsa mevcut hdd den kat kat hızlı çalışır. Açılma-kapanma, dosya-oyun yükleme , veri aktarma gibi işlemlerde hdd'ye nazaran daha hızlı işlem yapar, yani faydasını görürsünüz elbette. Ayrıca cihazınızın anakart modelini öğrenip hangi sata modelini desteklediğine de bakabilirsiniz. Bu arada f/p ürünü olarak ocz , korsair, kingston, samsung gibi ürünlere göz atabilirsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Cihazımın anakartını yani sata 2 mi sata 3 mü destekli olduğunu nasıl öğrenebilirim?

http://www.amazon.com/dp/B00KFAGCWK/?

Bu ürünü 100$+kdv ye almayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

quote:

@sheker19o3

@thebaboli

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Cihazımın anakartını yani sata 2 mi sata 3 mü destekli olduğunu nasıl öğrenebilirim?

http://www.amazon.com/dp/B00KFAGCWK/?

Bu ürünü 100$+kdv ye almayı düşünüyorum.

Sata 3 desteği var sanırım linkteki ürün ise 100$ üzeri %18 vergi çıkabilir. Samsung evo 840 yada 840pro bakın bunu bir corsair kullanıcısı olarak söylüyorum.

Verdiğiniz linkteki iyi ucuz burda 250gb olanlar iki katı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.