Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

SSD olsun çamurdan olsun A-data 209 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
10
Favori
12.361
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

alınmaz

off karizmaya bak!

tek kelime

alınmaz

madem bu kadar bilgilisiniz, azıcık paylaşsanız da neden alınamyacağını?ha? fena mı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bende Corsair Neutron 256 Gb Sata 3 Ssd aldım. Fakat şöyle bir şey var. Ben şimdi bu Ssd'yi yeni aldığım notebook'a takarsam garantisi bozulur mu? Bilgisayarı Vatan'dan aldım. Sorduğumda garanti dışı kalır dedi bir görevli. Böyle bir şey var mı? Saygılar.

Notebook'unuzdaki hdd'de sistem kurulu dursun. Arıza durumunda servise vermeniz gerekirse sistemin kurulu olduğu eski hdd'yi takıp servise yollayın. Bilgisayarda kırık, çatlak olmadığı ve orjinali dışında kullandığınız bir aygıt pc'ye zarar vermediği sürece servis dışı kalmaz.

Bende öyle düşnüyorum fakat bana verilen bilgi arka kapağın açıldığı an servis dışı kalacağı yönünde oldu. Siz emin misiniz acaba?

Arka kapak açılınca servis dışı kalma ihtimali var cihazınızın. Teknik servisin insiyatifine kalmış biraz. Bilgisayarınıza kendi yetkili servisinde ssd nizi taktırırsanız sorun olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: ercinoyman

Abiler bilgisayarımı yeniliyordum birine danıştım dediki ssd ye gerek yok dedi oyunda filan hiç farketmez dedi onun parası ile işlemci ve ramini güçlendirir dedi mantıklı mı

Oyunun açılışı yüklenişi vs. si hızlanır fakat fps artmaz oyunda. Ben olsam ssd alırım ama.

Bilgisayar Asus N550. Vatan'dan satın aldım. Sordum Kayseri şubesine biz takamıyoruz dediler. Üründe garanti dışı olur dediler. Fakat bunca insan takıyorsa demek ki buna tolerans gösteriyorlar. Yoksa bu kadar kişi garantiyi hemen bozmak istemez. Büyük ihtimalle takacağım fakat işi bilen birisini bulmam gerekiyor.

o kadar basit ki kimse vdeo çekme gereği duymamıştır. hdd kapağını tutan 1 yada 2 vida oluyor. onları söküp kapağı açtığınızda zaten ssd boyutundaki hdd direk sata ve elektrik yuvasına geçmiş oluyor. hatta bazı hdd lerin arkasında bez vs gibi kulakçıklar oluyo hafifçe asılınca hdd yuvasından çıkıyo. yoksada problem değil. notebook a bağlı olan kısmından tırnağınızı araya takıp hafif ittirseniz hdd yeinden çıkar. aynı şekilde ssd yi yuvaya koyup ileri doğru ittiriyorsunuz ve kapağıyla vidalarını takıyorsunuz. şu yazıyı yazana kadar 3 tane söküp takardım heralde o akdar basit yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

alınmaz

off karizmaya bak!

tek kelime

alınmaz

madem bu kadar bilgilisiniz, azıcık paylaşsanız da neden alınamyacağını?ha? fena mı olur?

Zaten paylaştım. Az daha gerideki yorumları okumayı dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quidditch06 Q kullanıcısına yanıt
    hddyi çıkarmak için tüm kasayı sökmeniz gerekmiyorsa kesinlikle garantiden çıkmaz, zaten genelde hdd için kapak koyuyorlar arkaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 2 Kasım 2013; 18:15:19 >
  • Daha önce genpada çalıştım garanti konusu firmalara göre değişir mi bilmiyorum ama bizdeki şartlar şuydu;

-Anakartı eğilmiş çatlamış yada kırılmış ise
    -anakart üzerine sıvı temas etmiş oksitlenme olmuş ise
    -yine anakart üzerinde yetkisiz müdahele lehim izi felan var ise

bunlar yüzünden cihaz garanti dışı kalıyor. Onun dışında parça değişimi cihazın açılması ekran kırılması yada başka bir parçanın kırılması cihazı garanti dışı bırakmaz.
    Sadece o kırılan parça garanti dışı kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihgh3

hddyi çıkarmak için tüm kasayı sökmeniz gerekmiyorsa kesinlikle garantiden çıkmaz, zaten genelde hdd için kapak koyuyorlar arkaya

Notebook, Asus n550. Yani arka kapak tek. Hepsini sökmem gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hocam sen Asus servisi arasan bu kadar yazışmaya gerek kalmazdı. Ürünün garanti dışı kalıp kalmayacağına dair satın aldığın yer net bilgi veremez. Asus teknik servisi telefonla arayıp ya da mail atıp öğreneceksiniz. Biri garanti dışı kalır diyor, diğeri kalmaz diyor.
  • beyler bişey sorcam ama dövmeyin
    şimdi bu ssdleri çok görüyorum ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum
    harddisken farkları sadece hızlı olmalarımı
    yani hızlıysa bile ne kadar hızlı o paralara değecek bi hızmı
    sonuçda 128 gb 256 gb pek bi işe yaramaz yani kısacası ne işe yarar bu ürün
    yeri burası değil biliyorum ama kusura bakmayın google amcaylada uğraşamadım
    şu cahile bi bilgi
  • ErsinBoz kullanıcısına yanıt
    Dosyalara erişim hızınız 10 kata kadar artabiliyor. Gerisini siz düşünün.
  • tamam 10 hızlı ama çok bi fark yaratırmı ben 2 tb harddisimin içine girdiğimdeded bekleme olmuyo bu 10 kat hızlı ondada olmucak
    benim öğrenmek istediğin başka bi özelliği varmı yoksa sadece yükse hızda dosya transferimi yapabildiği ve 256 gb oldukça yetersiz yani benim gibi arşivci bi insan için
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

quote:

quote:

Hocam sen Asus servisi arasan bu kadar yazışmaya gerek kalmazdı. Ürünün garanti dışı kalıp kalmayacağına dair satın aldığın yer net bilgi veremez. Asus teknik servisi telefonla arayıp ya da mail atıp öğreneceksiniz. Biri garanti dışı kalır diyor, diğeri kalmaz diyor.

Aradım hocam fakat bir türlü bağlanamadım. 10 dk bekledim baktım olmuyor kapattım. Sonra bir daha aradım yine aynısı oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErsinBoz

tamam 10 hızlı ama çok bi fark yaratırmı ben 2 tb harddisimin içine girdiğimdeded bekleme olmuyo bu 10 kat hızlı ondada olmucak
    benim öğrenmek istediğin başka bi özelliği varmı yoksa sadece yükse hızda dosya transferimi yapabildiği ve 256 gb oldukça yetersiz yani benim gibi arşivci bi insan için

Bilgisayardaki programları en iyi seviyede kullanmanıza yarar. Autocad, SolidWork, 3d Mark ve bunların yanında C++ programlama ile uğraşıyorsanız etkisini fazlasıyla görürsünüz. Arşivlere gelirsek benimde bir çok dosyam var fakat bunları Pc hafızası yerine harici disklerde tutmayı tercih ederim.

• şu laptopu alsam bu ssd'yi taksam hızlı çalışır mı laptop.
    içindeki 500gb 5400rpm hdd yi satıp ram alırım nasıl olur makine.

i5 alsam fazla hızlı çalışmayacak i7 ye para yetmez.

bu ssd çözüm olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: favoriteteam

şu laptopu alsam bu ssd'yi taksam hızlı çalışır mı laptop.

bu ssd çözüm olur mu?

i3 alıp bu ssd yi taksan da yeter. render , tasarım vs yapmıyosan i7 ve i5 arasındaki farkı anlamazsın zaten.
  • quote:

şu laptopu alsam bu ssd'yi taksam hızlı çalışır mı laptop.

bu ssd çözüm olur mu?
    .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 23 Mayıs 2020; 13:57:31 >
  • peki ssd yi desteklemesi gibi bir durum var mı?
    benimbildiğim chip seti hm77 üzeri olduğunda takılan diğer hdd leri de ssd gibi hızlı çalıştırıyordu.
    intel smart response dedikleri olay. hatta imzamdaki üründe olduğunu söyledi monster aldık. chip seti hm76 geldi.

bu laptopta da muhtemelen öyle bir destek yoktur. sıkıntı olmasın.
    bi arkadaş 5 yıllık laptopuna takmış sata 2 var ama olsun filan demiş.
    sata 2 sata 3 desteklemesi mi var laptopların.
    misal ssd doğal olarak sata 3 ama bu laptop sata 3 desteklememe gibi bir durumu olur mu?

ayrıca spacelord i5 alsam hızlı çalışmayacak diyerek söylemek istediğim. i5 parasına i3 işlemcili + ssd almak.

yani karşılaştırmam şöyle kampanyalardan 1000-1100 tl ye i5 bi laptop almaktansa
    bu i3 laptopu alıp ssd taksam çok çok daha performanslı olur mu diye düşündüm. sonuçta aynı para çıkacak cepten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favoriteteam -- 2 Kasım 2013; 20:49:16 >
  • anakartın chipsetin ne olursa olsun hiç bir hdd ssd gibi çalışamaz :)

sata 2 sata 3 olayı tabiki var, chipsetlerden belli olur d ahangileri destekliyor o konuda net bilgi veremem. ama sata 2 de olsa normal hdd den daha performanslı çalışır ssd ler.

1000 1500 e i5 bulursan direkt al bence :) anlamsz bir şekilde 1500 tl den aşağı düzgün i5 yok. ben geçen sene 1300 e i7 işlemcili notebook satamadım

ayrıca olur da böyle bişey yaparsan içindeki hdd yi satmamanı öneririm. garanti durumu vs olduğunda belki hdd eksikdiye sorun çıkarabilirler. artı olarak 128gb sana yetmeyeceği için harici disk vs de alman lazm en kötü.
  • Bu disk hakkında çok sayıda bozulma yorumu okudum internette. Bir kaç ay sonra disk hiç bir şekilde görünmüyormuş sistemde. Tamamen susuyormuş. Garantiden değişilir ama içindeki veriler gittikten sonra onun da bi önemi kalmıyor. Ayrıca bu satıcının ürünü distribütör ürünü mü, böyle bir durumda ilgili distribütör nasıl bir tavır alıyor bilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 3 Kasım 2013; 13:01:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    ya benim bahsettiğim hdd yi hepten ssd gibi jet gibi kullanma değil zaten. sadece daha verimli kullanma.
    bak burada açıklamış nasıl olduğunu.

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/architecture-and-technology/smart-response-technology.html

işte benim asıl öğrenmek istediğim sata 2 sata 3 olayında hız ne derece etkilenecek.
    sonuçta ssd ye bir dünya para verilecek sata 2 de verimi çok düşecekse sata 3 destekleyen bir chip set almak şart olur.
    bi de hangi chipset te hangi sata var onu nasıl öğrenirim acaba

• quote:

ya benim bahsettiğim hdd yi hepten ssd gibi jet gibi kullanma değil zaten. sadece daha verimli kullanma.
    bak burada açıklamış nasıl olduğunu.

http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/architecture-and-technology/smart-response-technology.html

işte benim asıl öğrenmek istediğim sata 2 sata 3 olayında hız ne derece etkilenecek.
    sonuçta ssd ye bir dünya para verilecek sata 2 de verimi çok düşecekse sata 3 destekleyen bir chip set almak şart olur.
    bi de hangi chipset te hangi sata var onu nasıl öğrenirim acaba

Verdiğiniz linke ufak bir göz attım. Bu link sanki onboard ufak kapasiteli ssd lerden bahsediyor gibi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.