Şimdi Ara

SSD Sohbet Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corsair mp510 m2 den 990 pro heatsink 1tb ssd ye 116gb lık Starfield oyunu transferi.

SSD Sohbet Konusu

990 içinde kopyalama:

SSD Sohbet Konusu

• amazon intros satıcısından aldığım 2tb fury m2 nin testini yaptım

fikir versin diye resim ekliyorum

SSD Sohbet Konusu

870 evo 2.5 inç ssd den fury 2tb m2 ye epic games ten

110 gb lık metro exodus Enhanced Edition nı aktarırkenki performansı

stabil kısım 575 mb lardaydı

SSD Sohbet Konusu
    SSD Sohbet Konusu

SSD Sohbet Konusu

bu testte fury inin kendi içinde gene metro oyununun kopyala yapıştır performansı

ilk 14 saniyede 80 gb 2.2 gb sn yede giderken sonrada performans ciddi oranda düştü

SSD Sohbet Konusu

SSD Sohbet Konusu

SSD Sohbet Konusu

SSD Sohbet Konusu

• Merhaba, foruma danışmak istediğim bir konu vardı, bu başlığı görünce doğru yer mi bilmiyorum ama danışmak istedim;

PS5 için SSD yükseltmesi yapmak istiyorum.

amazon
    Crucial P5 Plus 2TB Gen4 NVMe M.2 SSD Dahili Oyun Soğutucu, Playstation 5 (PS5) uyumlu - 6600MB/s kadar - CT2000P5PSSD5
    https://www.amazon.com.tr/Crucial-Dahili-So%C4%9Futucu-Playstation-uyumlu/dp/B0C34Y8C8L/?th=1

Özellikle bütçem dahilinde değerlendirmek istediğim bir ürün, uzman ya da bu SSD yi kullanan tecrübeli arkadaşlardan fikirlerini alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Random read değerleri çoğu bilindik gen4 ssd nin gerisinde oyunlarda ilerlerken sürekli olarak yapılan yüklemelerde bu değer önemli mesela son çıkan alan wake 2 neredeyse her 3 adımda 300/400mb okuma yapıyor bu okuma hızı 7gb/sn diye reklamı yapılan ssd ler için çerez dersiniz ama sıralı okuma yapmıyor oyun saniyelik binlerce rastgele dosyaya erişim yapıyor bu da ssd kontrolcüsünün limitlerini zorluyor yavaş bir kontrolcü o 3 adımda gerekli okumayı sağlayamayınca oyunda takılma oluyor p5 plus bu konuda yavaş drami olmayan bir sn770 yada samsung ssd980 bile daha iyi bir tercih olur oyun açısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara6655 kullanıcısına yanıt

Kingstone nun ssd lerine özel bir yazılımı varmış onunla kontrol edin o soğutucuların arasına dramsiz bir ssd mi girdi acaba?

• ev deki pc de hocam .( soğutucuların arasına dramsiz bir ssd mi girdi acaba? ) bu kısmı anlamadım

programı akşam yükler bakarım test esnasında sıcaklıklara bakamadım.

pc de hala 1 m2 3 ssd 2 sabit disk takılı. görmüşsünüzdür ilk testi 870 evo ssd de yaptım 2 testler de 80 GB sonrası performans yerlerdeydi

geçende konuşmuştuk fury yi oyun yedek klasörü olarak kullanacaktım kurulumu şu şekilde yaptım

SSD Sohbet Konusu

anakartın kendi soğutucusunu kullanıyorum termal pedi var yanlız fury nin altı boş

aslında iyi bir termal ped alıp 2 m2 nin de termal pedini değiştirmek fark edermi emin olamadım

yada fury nin alt kısmını ped ve plaka koysam

80 gb sonrası düşüş sıcaklık ile mi alakalı akşam bakarım

• Piyasada furylerin sahtesinin çok olduğunu okuyunca ve sizinkinin soğutuculu modelden olduğunu düşününce soğutucular arasına dramsiz bir ssd mi koydular acaba dedim ama sizinki soğutucusuzmuş.

Anakartların soğutucularına hiç güven olmaz basınçlı bir şekilde temas yapmıyorlar hatta bu yüzden sadece üstünü örtüp termal açıdan daha kötü duruma sokabiliyorlar fury renegade 84 dereceden sonra yavaşlıyormuş sizinkide buralara kadar çıktı demekki soğutucu şart hatta soğutucu gelene kadar üstü açık kullanın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sahte olanların hızı düşük oluyor diye biliyorum 2 fury de test ettim

soğutuculu olanı bir yakınımın msı b450 tomahawks max ına taktım onun anakartında soğutucusu yok

gen 3 onunki hızlarını verdi 3700 küsürler deydi . soğutucusuz olanı ben kullanıyorum akşam bir bakayım sıcaklıklara merka ettim.

• Alen wake 2 yi Kingston kc 3000 ile oynuyorum yükleme süreleri çok iyi oyunda anlık drop olmadan 40fps civarı oynuyorum

• şimdi test ettim dosya yazmada 3 test yaptım sabit diskten buna bundan gen 3 ssd ye ve en son kendi içinde kes yapıştır sil yaptım en yüksek sıcaklık 52 derece oldu

ancak diskmark testinde en yüksek 70 dereceyi gördü yazma kısmında bunun üstüne çıkmadı

58 gb dosyada dün ki gibi hız kesmedi anlaşılan 80 gb sonrası performans çöküyor .

samsung 990 pro larda nasıl ona bakmak lazım

boştaki sıcaklıklarda 40 - 42 derce masa üstündeki sıcaklık tabi oyun testi yapmadım

Hwinfo da 990pro 3 adet ısı gösteriyor 2 si verilerin yazıldığı nandlar diğeri kontrolcü fury de öyle gösteriyor olabilir kontrolcüye baktığınızda emin olun hwinfo üzerinden mouseu sıcaklık üstünde tutunca yazıyor nandmı kontrolcümü.

İlk mesajda 990pro kontrolcüsü 116gb kopyalarken hız düşmeden 30 derece sıcaklıktan 41 dereceye çıktı. Samsung kendi kontrolcüsünü kullanıyor tabi genelde diğer markalar phison e18 kontrolcüyü kullanıyor sıcaklıkları karşılaştırmak doğru olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2023; 0:8:48 >
  • en sıcak nokta buydu disk sıcaklığı 3 kısmı boşta da 70 hep sabit kalıyor

orayı anlamadım sadece disk sıcaklığı aktif çalışıyor

az önce elim lede yokladım ekran kartının arka plakası gibi sıcaktı el yakmıyor ama ısıyı hissediyorsun

SSD Sohbet Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara6655 -- 25 Kasım 2023; 0:28:51 >

Biryerde sıkıntı var techpowerup incelemesine göre 679gb dan sonra düşmesi gerekiyor 80gb hiçbirşey.

https://www.techpowerup.com/review/kingston-fury-renegade-heatsink-2-tb/6.html

Ssd nin doluluk oranı neydi bu kopyalamaları yaparken doluysada düşer hız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 25 Kasım 2023; 3:32:25 >

Hocam merhaba, bende bu satıcıdan almayı planlıyordum ama şimdi bu paylaştıklarınızı görünce tereddüt de kaldım. Ürünün kendisinden mi kaynaklı bir durum yoksa yazılımsal bir problem mi acaba bu durum?, şuan 2 yerinr 1tb 990 pro mu alsam diye düşünüyorum.

• Pizzato P kullanıcısına yanıt

hocam size cevap verirken aynı zamanda bilgi olsun diye ayrıntılı yazayım

ürün orjinal mi. interneteki incelemelere bakarsak orjinal

ama garanti durumunu bilmiyorum servis kim belli değil doğrulama yapacak yer yok

sahte mi orjinal mi ayırmaya gelecek olursak

ürünün testte gen 4 yuvasında 7000 binli hızları vermesi.

kingston uygulamasının da onay vermesi

2 tarafında dolu olması 2 tb için geçerli

paketin iç yüzünde acronis tru ımage uygulamasının keyinin çıkması

bendeki hız sorunlarının sebebi

1. kopyaladığım oyun klasörü resimde görülüyor bu klasörde 80 gb sonrası hız sürünüyor resmen sebebi de 80 den sonra çok fazla küçük dosya kopyalaması

SSD Sohbet Konusu

sonra bir deneme daha yaptım 180 gb dosya ama hepsi de 1 gb üstüydü bu testte hız kesme olmadı 2-2.5 gb dolaylarında hız ile kopyaladı kendi içinde

farklı oyunları taşıdığımda herhangi sorun olmadı bu hız kesme olayını sadece metro exodus ta yaşadım

ısınma olayına gelirsek, evet onunda fark ettiğine inanıyorum belki benimki 80 leri görmüyor ama en uç noktada 65 67 derece gördü boşta 41 derecelerde

benim anakartta pasif soğutma var ama m2 ssd nin anakarta bakan tarafında birşey yok havada duruyor o yüzden de termal ped ve temas olmadığı içinde ısının artığını düşünüyorum

araştırdım gen 4 m2 ssd ler ısınıyor bu gayet normal youtube de termal testler mevcut

gen4 alacaklara tavsiyem anakartınızda pasif soğutma varsa soğutucu suz alın kulanın

ama yoksa soğutucu suz almayın .

Bir sebepte oydu evet fazla sayıda küçük dosyaya sahip olan oyunlardan biride god of war.

Anladım hocamb ayrıntılı yazdığınız için teşekkür ederim. O zaman durum orijinalliğinden ziyade yapmış olduğun dosya transferi içeriği ve bunu yaparken ortaya çıkan ısı performansını etkiliyor.

Benim anakart IntelHM175 eski satılabilecek bir kart gen 4 desteklemiyor. Ben bunu yeni pc ye geçene kadar ona takabilirim diye düşündüm ileriye yönelik bir ssd olsun dedim ama soğutuculu modelinin laptopa uyacağından emin değilim. Siz ne önerirsiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pizzato P kullanıcısına yanıt

hayır hocam benim yaşadığım sorun ısı kaynaklı değil. o an tek bir oyun olan metro exodus üzerinden denememdi çünkü 141.000 dosya kopyalıyor bu kadar dosya olunca sorun oluyor önbellek hemen doluyor

180 gb lık teste hız düşmüyor çünkü dosya sayısı az şöyle düşünün çok dosya kopyalama yazma hızı etkiliyor

araştırmam da gördüğüm kadarı ile , sıcaklık şöyle fark eder , en kötü senaryoda gen 4 olarak soğutucu suz

kullanırsanız yoğun kullanımda 80 dereceyi aşarsa hızı düşer yada sistem kapanır uzun kullanımda sorun olur

sizin anakart pcı 3.0 yani kanımca gen 3 o zaman alacağınız maksimum hız 3.500 küsür civarlarında olur.

soğutma olmasa bile bu hızılar da 80 dereceyi geçmez zaten.

tavsiyeme gelecek olursak ta diz üstü masaüstü pc den daha fazla ısınacak .

ilerde gene diz üstü için kullanacaksanız da kabul edilebilir hızlarda serin çalışması daha önemli.

990 pro da 980 pro gibi ısı değerleri sahip. 990 pro en iyi m2 ssd ama şu an bazı ürünlerde sorun var

çoğu düzelmiş ama ufak tefek sorunlar mevcut mu sizde bakabilirsiniz

ısı değerleri olarak incelemeler var unutmayın siz diz üstünde kullanacaksınız

normalden 5 derece kadar fazla ısınır soğutucu takamazsanız bile termal ped kullanın

Tomshardware'in kendi incelemelerin deki ssd testlerinden örnekler

Crucial P5 Plus - boşta 55, ağır yükte 78-81

Patriot P400 - orta-yüksek boşta 50, ağır yükte 75

Adata Legend - 34'te boşta , ağır yükte 78-80

Kingston KC3000 - 48'de boşta, ağır yükte 78 (hava akışı olmadan)

Adata Gammix S70 - boşta sıcaklık belirtilmemiş, ağır yükte 69-71

WD SN570 - boşta sıcaklıktan bahsedilmiyor, ağır yükte 61 derece yük

WD SN770 - boşta sıcaklık 52, ağır yükte 80 derece

Corsair MP600GS - boşta 40, ağır yükte 80

Seagate Firecuda 520 - boşta belirtilmemiş, ağır yük 79-85

Kingston Fury Renegade - boşta 27, ağır yükte 75

Samsung 980 - boşta belirtilmemiş, ağır yükte 70 derecenin ortasında

Samsung 980 Pro - boşta belirtilmemiş, ağır yükte 69-88

Gigabyte Aorus - boşta 40 derece, ağır yükte 78

WD SN850X - ağır yükte boşta 48, 78-85

WD SN700 - boşta belirtilmemiş, ağır yükte 81-85

Patriot VP4300 - boşta 62, ağır yükte 90 derece

Silicon Power XD80 - boşta 32, ağır yükte 69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara6655 -- 1 Aralık 2023; 13:23:34 >

• deneme yanılma işte hocam . şimdi konuyu okuyan bu 2 oyununun kopyalanırken

hız düşüşü olacağını bilecek .

size tavsiyem konuyu düzenlemeniz. birçok kişi faydalanır.

örnek ısı hız soğutma test programları vs gibi

Çok teşekkür ederim hocam, 990 pro'nun yazılımsal sorunu olduğunu taktıktan sonra yapılan güncelleştirme ile çözüldüğünü duydum ama şuan durum nedir bilmiyorum. Fury renegade bu anlamda bu ısı örneklerine de baktığımızda oldukça iyi duruyor. Tam f/p bir ürün ikisinden birine karar vereceğim bakalım. Çok faydalı oldu nu konu tekrar teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.