Şimdi Ara

Ssd sonrası fps düşüşü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba, dün aldığım ssd elime geçti ve masaüstüme takıp ssdye windows kurdum ve eski kullandığım hdd de yan disk olarak duruyor. Windowsu ve aktif olarak oynadığım cs:go oyununu ssd'ye kurdum. Tüm driverları yükleyip eski düzenime geçince csgo açtım ve 200 fps altına düşmeyen oyunum şuanda 90 100 fpslere düştü. Bir süre geçince 200 250 fpsleri görüp 100lere keskin olmasada droplar yaşıyorum. İnternette araştırmama rağmen hiç sonuç göremedim. Donanımsal problemim olduğunu düşünmüyorum. Ssd okuma-569 yazma-460 alıyorum. 1 2 kişi SSD ve HDD yi aynı anda kullandığında bu düşüşlere maruz kalmışlar ancak herhangi bir çözüm göremedim. Sizden ricam bana çözüm önerisinde bulunun. Performans arttırayım derken paramla rezil olmak istemiyorum..

,Sistem özellikleri:
    intel i7 2600 3.4ghz
    asus gtx560ti oc gpu
    16 gb ram
    2tb seagate 7200 barracuda hdd
    120gb JamesDonkey Ssd
    Windows 10 pro

• ssd oyunlara sadece oyun açılırken ve bölüm geçişlerinde faydası o zamanlarda ssd yükleme yaptığı için diğer zamanlarda normal hdd ile arasında çok fark olmaz ssd esas faydası windows üzerinde çünkü windows sürekli ssd üzerinden veri alışverişi yapar ssd 120 gb yazmışsınız eğer çok dolduysa ki dolmuştur ondan yapabilir birde ssd kurulumu biostan ahci modu aktif ederek mi yaptınız onunda farkı olur
  • kara duman kullanıcısına yanıt
    Fps değerinde bir artışa sebep olmayacağını elbette biliyorum ancak dün oyunu ssd den silip hdd ye yükledim ve fps değerim yine eskisi kadar olmasa da 70 fps arttı. Yani demek istediğim ssd de çalışınca performans düşüşü yaşıyorum. Ssdyi daha dün taktim ve 30 gb dolu. Yani %25 li değerlerden söz ediyorum bence çok sayılmaz ki hız testinde çok üst düzey performans veriyor ancak oyunda bırakın hızlı açılmasını bi takılıyor 1 dakika gelmiyor oyun menüsünde bile. Ahci ayarı yapmadım. Direk bağladım ssdyi. Ama ahci modunun bu kadar etkileyebileceğini sanmıyorum. Eğer performans düşüklüğü bundan olsa test sonuçlarıda düşük olmaz mıydı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dkayy

Fps değerinde bir artışa sebep olmayacağını elbette biliyorum ancak dün oyunu ssd den silip hdd ye yükledim ve fps değerim yine eskisi kadar olmasa da 70 fps arttı. Yani demek istediğim ssd de çalışınca performans düşüşü yaşıyorum. Ssdyi daha dün taktim ve 30 gb dolu. Yani %25 li değerlerden söz ediyorum bence çok sayılmaz ki hız testinde çok üst düzey performans veriyor ancak oyunda bırakın hızlı açılmasını bi takılıyor 1 dakika gelmiyor oyun menüsünde bile. Ahci ayarı yapmadım. Direk bağladım ssdyi. Ama ahci modunun bu kadar etkileyebileceğini sanmıyorum. Eğer performans düşüklüğü bundan olsa test sonuçlarıda düşük olmaz mıydı?
    ssd performansına etki eden esas faktör rastgele yazma okuma süreleri testlerde 4k yazar genelde
    sıralı okuma ve yazma yani 500-600 denilen tek parça dosya okuma ve yazma süreleri sadece dosya kopyalarken faydası olur
    windows,programlar çalışırken aynı anda bir çok dosyaya erişim sağladığı için rastgele erişim süreleri önemli
    ahci ayarı bu rastgele erişim olayının daha iyi çalışmasını sağlıyor
    ama oyuna direk etki etmez çünkü oyun yüklendikten sonra ramden çalışıyor
    ama sürekli ssd veri alışverişi yapan bir oyun ise ahci ayarının etkisi olur

• kara duman kullanıcısına yanıt
    Şimdi bios kontrolü yaptım ahci modu otomatik açıkmış zaten ben ellemedim hiç. Ben size test sonuçlarını göstereyim. 1. görüntü ssd sonucu ve 2. görüntü 70 80 fps fazla aldıran hdd..Ssd sonrası fps düşüşü!Ssd sonrası fps düşüşü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dkayy -- 25 Temmuz 2018; 17:24:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.