Şimdi Ara

SSD VE HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar,direk sonuca gelicem.Sizce 120 gb bir SSD mi yoksa 500 GB HDD mi almalıyım,işin ilginci ssd hdd'nin 2 katı fiyatında

• Bütçeniz varsa kime sorsanız ssd der ama bütçe meselesi. Sınırsız para varsa ssd ama eğer para çok sıkıntıysa hdd öneririm. Ama ben olsam SSHD yani hem ssd hem hdd li modellere bakardım. Bunlar hem hız bakımından hdd den iyi hem de o kadar fiyat farkı yok. Siz bir sshd lere bakın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don_Kisot

Bütçeniz varsa kime sorsanız ssd der ama bütçe meselesi. Sınırsız para varsa ssd ama eğer para çok sıkıntıysa hdd öneririm. Ama ben olsam SSHD yani hem ssd hem hdd li modellere bakardım. Bunlar hem hız bakımından hdd den iyi hem de o kadar fiyat farkı yok. Siz bir sshd lere bakın bence.

ama masaüstüler için galiba sshd
  • quote:

Orijinalden alıntı: bthntstkn

quote:

Bütçeniz varsa kime sorsanız ssd der ama bütçe meselesi. Sınırsız para varsa ssd ama eğer para çok sıkıntıysa hdd öneririm. Ama ben olsam SSHD yani hem ssd hem hdd li modellere bakardım. Bunlar hem hız bakımından hdd den iyi hem de o kadar fiyat farkı yok. Siz bir sshd lere bakın bence.

Yoo benim laptopta sshd takılı imzama bakabilirsiniz. Eskiden olmayabilir ama şimdi çoğu firma notebook sshd üretiyor.

Örnek: Tıkla

• Tabii ki SSD'nin yerini hiçbir şey tutmaz. 120 gb bir SSD bile sizi tam anlamıyla uçuşa geçirir. Aynı tadı asla HDD den alamazsınız.
    Tabii notebook için soruyorsanız unutmayın içindeki HDD'yi çıkarıp yerine takmak zorundasınız ve de işletim sistemini de bu SSD üzerine yeniden kuracaksınız. Aksi taktirde hiç bir anlamı olmaz...
    Eğer ilave Hardiske ihtiyacınız oluyorsa da ya DVDyi söküp bir aparat ile buraya eski HDD nizi takacaksınız ya da yok ben DVD den vazgeçemem diyorsanız bir HDD kutusu alıp mevcut diskinizi USB üzerinden kullanacaksınız demektir.
    SSHD de takabilirsiniz dendiği gibi ancak tabii ki bir SSD nin yerini tutmaz. Çünkü üzerindeki 8Gb lık SSHD esasen sadece Cache amaçlı kullanılabiliyor. Yani buraya işletim sistemi felan kuramazsınız ya da kursanız bile esas kullanacağınız programları da kurmak zorunda kalacağınız için hiç bir işinize yaramayacaktır. Ama tabii ki HDD den daha avantajlıdır o da bir gerçek.

Ben sizin yerinizde olsam bir şekilde birikim yapıp SSD almayı tercih ederdim. Elde edeceğiniz performansı hiçbir upgrade ile sağlayamazsınız.

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

• quote:

Orijinalden alıntı: indirimkenti

Tabii ki SSD'nin yerini hiçbir şey tutmaz. 120 gb bir SSD bile sizi tam anlamıyla uçuşa geçirir. Aynı tadı asla HDD den alamazsınız.
    Tabii notebook için soruyorsanız unutmayın içindeki HDD'yi çıkarıp yerine takmak zorundasınız ve de işletim sistemini de bu SSD üzerine yeniden kuracaksınız. Aksi taktirde hiç bir anlamı olmaz...
    Eğer ilave Hardiske ihtiyacınız oluyorsa da ya DVDyi söküp bir aparat ile buraya eski HDD nizi takacaksınız ya da yok ben DVD den vazgeçemem diyorsanız bir HDD kutusu alıp mevcut diskinizi USB üzerinden kullanacaksınız demektir.
    SSHD de takabilirsiniz dendiği gibi ancak tabii ki bir SSD nin yerini tutmaz. Çünkü üzerindeki 8Gb lık SSHD esasen sadece Cache amaçlı kullanılabiliyor. Yani buraya işletim sistemi felan kuramazsınız ya da kursanız bile esas kullanacağınız programları da kurmak zorunda kalacağınız için hiç bir işinize yaramayacaktır. Ama tabii ki HDD den daha avantajlıdır o da bir gerçek.

Ben sizin yerinizde olsam bir şekilde birikim yapıp SSD almayı tercih ederdim. Elde edeceğiniz performansı hiçbir upgrade ile sağlayamazsınız.

Saygılar...
    www.indirimkenti.com

Zaten aklımda SSD almak vardı.O zaman bilgisayarda SSD kullanıp,indirme gibi işlemlerimi 1TB harici diske yapmam mantıklı oluyo

• quote:

quote:

quote:

Yoo benim laptopta sshd takılı imzama bakabilirsiniz. Eskiden olmayabilir ama şimdi çoğu firma notebook sshd üretiyor.

Hocam SSD ile fazla farkı yoktur dimi ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam SSD ile fazla farkı yoktur dimi ya

Tabii ki farkı var ssd nin yerini tutmaz ama o kadar hız önemli değil sadece hdd den hızlı ve uygun olsun dersen sshd. Sshd hdd den 5 kat hızlı ama ssd hdd'den 10-15 kat daha hızlıdır. Ama sshd de ssd ye yakın açılış hızına erişebilirsin. Bütçe sıkıntın yoksa ssd alman en iyisi. Sshd lerde hdd gibi ses çıkartır ssd ise ses çıkarmaz. SSHD de disk birleştirme yapman gerekir ama ssd lerde gerekmez. Ben şahsen o kadar parayı ssd ye vermem ama eğer vereceksen tabii ki ssd çok daha iyidir. Bir de eğer çok seyahat eden biriysen laptop olduğu için ek hdd alırsan taşıman zor olabilir.

• Hibrid disk (sshd) alınacağına o fiyata 240gb'lik ssd ler satılıyor onlardan alın daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Hibrid disk (sshd) alınacağına o fiyata 240gb'lik ssd ler satılıyor onlardan alın daha iyi.

en mantıklısı hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.