Şimdi Ara

SSD ve RAM kurtarır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dizüstü bilgisayarıma SSD ve RAM olmadı sadece ram takmak yeterli olur mu ? Yoksa yeni bir bilgisayar almam gerekir mi?

Bilgisayarı oyun için kullanmıyorum.
    Sadece geliştirme için, Android Studio, VS, VS Code, Octave tarzı uygulamalar var. O yüzden ekran kartına takılmayın lütfen.

Özelikler:
    Model: Samsung RV511-S04TR
    İşlemci:i5 480m 1.nesil 2.60ghz 2 core 4 thread
    Ekran kartı:GeForce 315M 1GB
    4GB x1 1333Mhz CL7 DDR3 (1slot boş) (işlemci Max 8gb destekliyor)

320gb HDD 5400rpm (SATA 2)
    DVD Writer (SATA 1)

SSD alsam bile sata 2 duvarına takılıyorum maalesef
    Bu yüzden çok düşünmüyorum.

Ya da tamamen değiştirip i5 2.nesil ve üstü 8gb ram sınırında SATA 3 destekleyen laptop alıpta SSD eklesem daha mı iyi olur?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrnolan -- 5 Aralık 2019; 23:57:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sata ssd de fazlasıyla işini görür üstüne 2gb ram bile koysan büyük işler çıkarır. Cihazı değiştirmene zaten hiç gerek yok 4 çekirdek 2.90ghz hızla 1gb vram le açamayacağı oyun program yok. Şu videoyu izle anlarsın.

-
    serus vonyoutube
    12 Yıllık Laptopla kasmadan GTA5, LOL, Battlefield3, CallOfDuty 3, PES 2019 Oynanır mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=itOG_tfMwGM

• Bütçeniz varsa daha güncel bir Bilgisayar daha iyi olur.

• İşlemci hali hazırda işinizi görüyorsa, ona giriş seviyesi bir SSD ve 2x4gb ram takabilirsiniz. Sata2 bile olsa hdd'e göre hissedilir derecede hızlı çalışacaktır.
    Ssd olarak fiyat/performans cihazı olarak sandisk ssd plus önerebilirim.

• Yorumunuz için teşekkürler.
    Aslında tek istediğim almadan önce en azından rami deneyebilmek ve fark olup olmadığını görmek. Çünkü ram arttıkça programların ondan faydalanma yüzdesi de artıyor. Yani 4GB da 1.5-2GB harcayan VS; 8GB da 3-3.5 GB harcayacagindan eminim. Yani ram dolma problemi yine olusacaktir diye dusunuyorum.

Bunun faydası nerede olacak peki, yani virtual memory yerine-ki HDD uzerinde- belki SSD üzerine geçerse daha hızlı olur bu mantık doğru mu?

• öncelik ram eklemeye verilmeli.

win10 ise kesinlikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.