Şimdi Ara

SSD vs RAID 0 HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI Z97 PC Mate anakartım var. 250 GB lık 2 tane SSD kullanıyorum şuan. Birisinde sistem kurulu diğeri oyunlar amaçlı. Malumunuz oyun boyutları çok fazla artık, 1-2 oyun kurunca 250 GB SSD doluyor. Ben de yeni bi' SSD almayı düşünüyorum. Fakat şu konuda kararsız kaldım.

2 tane 1 TB (Toplam 2 TB) HDD alıp 250 GB'lik SSD'yi de dahil ederek üçlü bi' RAID 0 kurup normal HDD'nin performansını gözle görülür şekilde yükselterek mi kullanayım?

Yoksa 500 GB'lık tek bi' SSD mi satın alayım.

Dediğim gibi elimde 250 GB SSD var hazırda.

HDD alırsam:

1 TB * 2 Tane HDD, alabileceğim en hızlı F/P ürünü almalıyım.

Bu 2 HDD ve elimdeki SSD'yi RAID 0 olarak kullanıp 2.250 GB'lik tek bi' disk olarak kullanmak, performans artsa da disklerden birisi bozulduğunda tüm veriler gider. Ama sadece oyunlar için kullanacağım, önemli bi' proje vs. olmayacak bu veriler içerisinde.

Veya 500 GB SSD almak. Güvenlik problemi yok. 500 GB SSD boyutu 2.250 GB'ye göre yetersiz ama performansı yüksek. 250 GB ile beraber Toplam 750 GB SSD olacak oyunlar için. Bu durumda RAID 0 kullanmayacağım SSD alırsam.

Sizce hangisi?

HDD + RAID 0 mı?
    SSD mi?

Muhtemelen cebimden çıkacak para iki seçenekte de aşağı yukarı aynı olacak.

• raid 0 da 2 aynı boyutta hdd nin yanına ssd ekleyemezsiniz diye biliyorum aslında böyle ama yine de bi daha araştırın sisteminiz amd olsaydı storeMi teknolojisi işinizi görebilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SheKilLll

raid 0 da 2 aynı boyutta hdd nin yanına ssd ekleyemezsiniz diye biliyorum aslında böyle ama yine de bi daha araştırın sisteminiz amd olsaydı storeMi teknolojisi işinizi görebilirdi.
    Denemedim açıkçası ama bi' ara elimdeki bozuk HDD'yi takıp deneyeyim o zaman bana olmaması için sebep yok gibi geliyor. Peki olması durumunda 1 TB 2 tane HDD mi yoksa 500 GB SSD mi daha mantıklı sizce?
  • Ssd yi raid 0 kurulumuna dahil edebilirsiniz fakat, kapasite ssd kapasitesi * 3 olur, hiz ise konfugurasyondaki en dusuk hiz * 3 olacaktir. Ssd yi bu konfigurasyona eklemek hic mantikli degil. Ssd fiyatları dusmusken ssd almak daha mantikli. Buyuk ihtimalle samsungun fabrikasinda yasanan olaydan fiyatlar artacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid 0, Risktir, olası bir hatada hiç bir şekilde veri kurtaramazsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 1'e SSD Disk Takılırmı,
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.