Arkkadaşlar birkaç defa yazdım, 60gb vertex2 aldım elime haftaya geçecek, ama windows ve programfiles klasörüm 70gb dan fazla siz ne yaptınız, bir daha windows kurmak istemiyorum olmadı kullanmadan satacağım
Sistem geri yüklemeyi kapatın ve geri yükleme dosyalarını silin. Bunun yerine image yedekleyen bir program kullanıp yedeklerinizi başka diske alın. Bir daha windows kurmak istemiyorum demişsin ama yeni ssd ile temiz bir başlangıç yapsan daha iyi olmaz mı?
Arkadaşlar bende raid 0 2 x 500 seagatein iyi modellerinden var. Atto nun testini başlattım grafik 250 lere falan burun dayıyıor neredeyse. SSDnin tesine baktım o da 250 yi biraz geçmiş. Yani bu benim SSD ye geçmemin anlamsız olduğunu mu gösterir?
sildim, C:\Windows\winsxs klasörü 7gb ama silmeyin diyorlar, olmadı cs4 , bad company'i kaldıracağım, sistemi bir daha kurmak riskli olabilir, acronics, windows7 lisanslı kullanıyorum, acronics i toplam 3 makineye kurdum, hakkım doldu, windows7 yi abd den aldım, şimdi key kullanılmış vb. derse
quote:
Orijinalden alıntı: cmt
quote:
Orijinalden alıntı: abdusss
Arkkadaşlar birkaç defa yazdım, 60gb vertex2 aldım elime haftaya geçecek, ama windows ve programfiles klasörüm 70gb dan fazla siz ne yaptınız, bir daha windows kurmak istemiyorum olmadı kullanmadan satacağım
Sistem geri yüklemeyi kapatın ve geri yükleme dosyalarını silin. Bunun yerine image yedekleyen bir program kullanıp yedeklerinizi başka diske alın. Bir daha windows kurmak istemiyorum demişsin ama yeni ssd ile temiz bir başlangıç yapsan daha iyi olmaz mı?
quote:
Orijinalden alıntı: tedmiller
Arkadaşlar bende raid 0 2 x 500 seagatein iyi modellerinden var. Atto nun testini başlattım grafik 250 lere falan burun dayıyıor neredeyse. SSDnin tesine baktım o da 250 yi biraz geçmiş. Yani bu benim SSD ye geçmemin anlamsız olduğunu mu gösterir?
4K testi ne alemde?
4K dan kastettiğiniz nedir tam olarak anlamamakla birlikte attonun arayüzünde 4K olarak görünen tek seçenek transfer size 4096 yı seçtim ve testi yaptım. yazma da okuma da 250 yi biraz geçti. 4k ile başka birşeyi kastettiyseniz onu yapayım.
isikayhan verdiğiniz linkten raid 0 yapılınca trim desteğinin olmadığını nereden anladınız? Açıkçası pek ingilizcem yok ama ben öyle birşey görmedim?
quote:
Orijinalden alıntı: khaos
isikayhan verdiğiniz linkten raid 0 yapılınca trim desteğinin olmadığını nereden anladınız? Açıkçası pek ingilizcem yok ama ben öyle birşey görmedim?
tablonun en altında yazıyor: TRIM support in Windows 7* (in AHCI mode and in RAID mode for drives that are not part of a RAID volume)
RAID volume'una dahil olmayan sürücüler için TRIM desteği varmış
Haklısınız şimdi fark ettim o zaman raid 0 yapmanın bir esprisi yok diyebiliriz yanılıyorsam düzeltin ama trim desteği olmadan ssd lerin daha kısa sürede öleceğini söylemek yanlış olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: isikayhan
quote:
Orijinalden alıntı: khaos
tablonun en altında yazıyor: TRIM support in Windows 7* (in AHCI mode and in RAID mode for drives that are not part of a RAID volume)
RAID volume'una dahil olmayan sürücüler için TRIM desteği varmış
SSD lerin farklı bilgisayar donanımlarıyla farklı sonuçlar verdiğini biliyormuydunuz ? Şimdiye kadar Internetten edindiğim bilgiye göre SSD ler ,ancak donanımı yüksek ,masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda , vaat edilen okuma ve yazma hızlarına ulaşabiliyor.Oysa durum ,mekanik sabit disklerde farklı ,geleneksel sabit diskler ,donanımınız eski de olsa ,yeni bilgisayarlarla yaklaşık aynı performansı sergiliyorlar.Bu durum bence gerçekten aydınlatılması gereken bir durum.Biz tüketiciler sanıyoruzki SSDler ,diğer sabit diskler gibi ,donanıma bakmaksızın aynı ,yaklaşık aynı performansı gösterecekler.Bu özelliği yukarda SSD diskler hakkında verilen bilgilere eklemeniz gerekiyor,sanırım.Benim 14000 mhz de çalışan Intel Core 2 Solo SU 3500 işlemcili , 800 Mhz FSB li, 1066 Mhz fakat 800 Mhz de çalışan 3GB DDR3 bellekli sistemimde,Kingston V+ 64 GB SSD disk 100-110 MB/sn okuma ve yazma değerleri gösterdi.Oysa vaat edilen hız okuma hızı 210-220 MB/sn ,yazma hızı ise 140 MB/sn .Benchmark testlerinde kullanılan makinelere baktım, hepsinin donanımı yüksek tabii ve üreticinin vaat ettiği hızlarda performans göstermiş. Kısacası performansı etkileyen darboğazın ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok.Bilgili arkadaşların bu konudaki görüşlerini yazmalarını bekliyorum.
Merhaba Arkadaşlar
İşletim sistemi, programlar ve oyunlar için kullandığım 4 yıllık 120 GB hard diski emekliye ayırmak istiyorum.
64 GB SSD olarak 300-400 TL aralığında ne önerirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.
Ben aynı anda, telefon, ebook reader, parfüm, sdd disk vb. getittiriyorum ama bütçe patladı gibi, birde lisans sorunlarını aşamazsam sdd diski direk satabilirim, hiç kullanılmamış ocz vertex2 60gb, aklında olsun, şuan kesin birşey yok, ama bütçe ve lisans sorununu aşamazsam 1-2 hafta içinde satabilirim, ama İstanbuldaysan
quote:
Orijinalden alıntı: Patriot Ayhan
Merhaba Arkadaşlar
İşletim sistemi, programlar ve oyunlar için kullandığım 4 yıllık 120 GB hard diski emekliye ayırmak istiyorum.
64 GB SSD olarak 300-400 TL aralığında ne önerirsiniz.
Şimdiden teşekkürler.
Tr fiyatıyla abde de 211 tl gg de bile 364tl yuhh
Kapasite ve hız olarak bu fiyata alınabilecek en iyisi
Ayrıca VERTEX serisi SSD'lerin 1.41 ve sonrası firmwareleri dahili bir garbage collection algoritmasına sahiptir. Buda raid veya TRIM desteği olmayan işletim sistemlerinde bilgisayar boşta kaldığında TRIM fonkisiyonunun sağladığı yararın aynısını sağlamaktadır.
sorduğum diğer bir soruda raid 0 yapılan ssdlerde firmware yüklenirmiydi cevap aşağıda
Evet firmware upgrade yapabilirsiniz. ancak firmware upgrade için diskinizi IDE mode getirmeniz, upgrade etttikten sonra raid konfigurasyonunuzda devam etmeniz gerekmektedir.