Şimdi Ara

Ssd'yi cache olarak kullanma konusunda bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Maximux VI Gene anakart kullanıyorum. 256 gb ssd'imin 56 gb'ını mekanik diskime cache olarak göstermeyi düşünüyorum.

Bu konularda cahil olduğum için öncelikle şunu sormak istiyorum. RAID olarak bu işlemi yapacağım için, harddisklerde olası bir göçmede, raid yapıldığı için bütün verilerin uçacağını okumuştum. Benim olayım yalancı raid gibi bir şey olacağından ötürü, olası bir sıkıntıda bütün verilerin uçma tehlikesi var mı?

• Her raidde göçme olmaz raid 0 da veri 2 parçaya ayrılıp disklere yazıldığı için bir disk göçerse veriler gider ama raid 1 yaparsan veri 2 diskede yazıldığı iin(mirroring) sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cache bellek olarak göstermek için RAID yapmak zorundayım. Buna rağmen raid 0 yaparsam verilerin silinme ihtimali mevcut mudur yani? Çünkü raid 1 yaparsam anladığım kadarıyla 2 diske de veri yazılacakmış. Cache olarak kullanacağım için 2 diske veri yazılması mantıklı olur mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamani

Cache bellek olarak göstermek için RAID yapmak zorundayım. Buna rağmen raid 0 yaparsam verilerin silinme ihtimali mevcut mudur yani? Çünkü raid 1 yaparsam anladığım kadarıyla 2 diske de veri yazılacakmış. Cache olarak kullanacağım için 2 diske veri yazılması mantıklı olur mu ki?

o size bağlı. Evet raid 0 da veri tehlikesi mevcut ama hız avantajı var

• çok teşekkür ederim ilgin için.
  • Sony waio aldık 12gb SSD var içinde bildiğim kadarıyla Windows HDD ye kurup SSD yi Raid yapicaz önbellek için bunu yapmak için bilgi verebilecek var mı yanlış birşey yapmayim

• canakan kullanıcısına yanıt
    İçinde 12Gb SSD var ve siz HHD,e windows kuracaksınız ve bir SSD daha takıp RAID ile önbellek yapacaksınız, doğru mu anladım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır içinde iki tane hdd var biri 500gb biri 12gb ssd ben windowsu 500gb olana kurucam 12gb olanıda önbellek yapıcam ama nasıl yapıcam :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.