Şimdi Ara

SSHD nasıldır, hibrit seagate 8gB SSD+1tB modeli nasıl, SSD hızına yakın mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • seagate 8gB SSD+1tB modelleri nasıl, SSD hızı var mı?

http://www.seagate.com/tr/tr/internal-hard-drives/solid-state-hybrid/laptop-solid-state-hybrid-drive/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Nisan 2015; 13:06:21 >

• .i. . kullanıcısına yanıt
    tabiiki de bir ssd hızı yok ama normal hdd den daha hızlı, çok ağır kopyalama-okuma işlemi yapmadığın sürece bilgisayar tepkisiz kalmıyor normal hdd gibi.
  • 8 gb ssd işine yaramaz
  • Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama 2TB barracuda sata3 64mb 7200 rpm dahili harddisk almayı düşünüyorum depolamak için değil normal kullanım için sizce nasıldır?
  • Sadece sistemi kurarsın Ssd'ye hızlı açılıp kapanır başka birşey bekleme
    Normal kullanım için güzel bir seçenek olur
  • benim anladığım SEAGATE ye göre, bu modellerde 64mB bellek var ve 8gB ssd dolayısıyla 8gB ta kadar herşeyi ssd hızıyla yapmıyor mu?

HARDDİSK testleri yok mu ya seagate bu modeli olan, oradan yazma okuma hızları farkı belli olur?
  • 1tb 2,5inç marka model öneriniz nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu nasıl, WD Scorpio BLUE 2,5" 1TB Notebook (WD10JPVX) 166tl

www.bizdehesapli.com
    WD Scorpio BLUE 2,5" 1TB Notebook (WD10JPVX)
    http://www.bizdehesapli.com/WD10JPVX?ref=akakce&v=1.95.2

AYRICA,
    Hibrid sadece segate değil, samsung, WD, hitachi gibi diğer markalarda çıkarmış, adam gibi karşılaştırmalı testini bulamadım..

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

benim anladığım SEAGATE ye göre, bu modellerde 64mB bellek var ve 8gB ssd dolayısıyla 8gB ta kadar herşeyi ssd hızıyla yapmıyor mu?

HARDDİSK testleri yok mu ya seagate bu modeli olan, oradan yazma okuma hızları farkı belli olur?

Testlere bakarsan okuma yazma hızları hdd ile aynı çıkar. Onlara bakarak bir şey söyleyemezsin. Önemli olan kullanımda yarattığı farktır. Ben ssd de kullandım, 7200 rpm hdd de kullandım, şu anda hibrit disk kullanıyorum ve bence şu anda en ideali hibrit disk. Eğer boyut senin için sorun olmayacaksa SSD al tabiki de ama boyutta önemli diyorsan sshd almalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.f

quote:

benim anladığım SEAGATE ye göre, bu modellerde 64mB bellek var ve 8gB ssd dolayısıyla 8gB ta kadar herşeyi ssd hızıyla yapmıyor mu?

Testlere bakarsan okuma yazma hızları hdd ile aynı çıkar. Onlara bakarak bir şey söyleyemezsin. Önemli olan kullanımda yarattığı farktır. Ben ssd de kullandım, 7200 rpm hdd de kullandım, şu anda hibrit disk kullanıyorum ve bence şu anda en ideali hibrit disk. Eğer boyut senin için sorun olmayacaksa SSD al tabiki de ama boyutta önemli diyorsan sshd almalısın

okuma yazma hızı nasıl aynı çıkıyor, testler hatalı mı?

Kısaca seagate nin 8gB lık 1tB modelini mi alayım ymı 100TL farka değer mi? Hız farkı varsa ciddi olarak almak istiyorum..

• Bu nasıl

Seagate Hybrid 1Tb ST1000LM014 SSHD Laptop 2.5inch 5400rpm Sata Disk 291tl

http://www.netsiparis.com/seagate-hybrid-1tb-st1000lm014-sshd-laptop-2-5inch-5400rpm-sata-disk
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s.f

quote:

okuma yazma hızı nasıl aynı çıkıyor, testler hatalı mı?

Kısaca seagate nin 8gB lık 1tB modelini mi alayım ymı 100TL farka değer mi? Hız farkı varsa ciddi olarak almak istiyorum..

Testler hatalı değil. SSHD nin farkını kullanarak görürsün. Testlere çok takılma. Ben 500gb olanını 180tl ye almıştım ve verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor. 100Tl farkaa değer mi orasını tam bilemem. Ben şahsen 1tb alacağıma ya 500gb olanını alırdım ya da 240gb ssd alırdım. Ama ne olursa olsun klasik hdd almazdım çünkü klasik hddlerde kasma takılma çok oluyor ama sshd de kasma takılma neredeyse yok. Ben bile şuan da sshd den ssdye geçme konusunda çok kararsızım, gerçekten gerekli mi diye düşünüyorum ve gereksiz olacağına karar verdim. Ama kesinlikle bir daha hdd kullanmam öyle söylim.

Özet: ya sshd al ya da ssd. Hdd kesinlikle alma.

• Bana en az 1tB lazım, o yüzden 1tB sshd alacağım.

Bunlar her dizüstüye takılıyor değilmi uyum problemi yok. Harddiski çıkarıp takacağım sadece..
  • 8gb ye hangi işletim sistemini kıracaksın acaba?xp mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bana en az 1tB lazım, o yüzden 1tB sshd alacağım.

Bunlar her dizüstüye takılıyor değilmi uyum problemi yok. Harddiski çıkarıp takacağım sadece..

Yok muhtemelen bir sorun olmaz ama bilgisayar çok eskiyse bir araştırmanız iyi olur. Eğer 1TB istiyorsanız dediğiniz gibi sshd alın ya da WD'nin 120gb SSD+1TB HDD modeli var ama çok pahalı ona da bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SessizCral

8gb ye hangi işletim sistemini kıracaksın acaba?xp mi?

8gb SSD yi sen görmüyorsun zaten. Disk kendi içinde kullanıyor onu, ön bellek gibi çok kullanılan dosyaları oraya atıyor böylece sistemin performansı artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Sadece sistemi kurarsın Ssd'ye hızlı açılıp kapanır başka birşey bekleme
    Normal kullanım için güzel bir seçenek olur

Arkadaş ne iş bilen de konuşuyor bilmeyen de Önce SSHD nin ne olduğunu öğren sonra yorum yap

• s.f S kullanıcısına yanıt
    Aynı yere çıkmıyormu zaten sistem daha hızlı bir şekilde açılıp kapanır ayrıca beli başlı programlarda öyle tabi içeriğini tam bilmiyorum bunları bizmi seçiyoruz yoksa disk kendisimi seçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Aynı yere çıkmıyormu zaten sistem daha hızlı bir şekilde açılıp kapanır ayrıca beli başlı programlarda öyle tabi içeriğini tam bilmiyorum bunları bizmi seçiyoruz yoksa disk kendisimi seçiyor.

ssd yi falan görmüyorsun sen normal 500gb hdd gibi kullanıyorsun diski, diskin kendi içinde yazılım var, ssdyi on bellek gibi kullanıyor sık kullanılan dosyaları oraya atıyor. O yüzden sshd nin gerçek hızını sistemi kurduktan 2-3 gün sonra hissediyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.