alla alla enteresan valla artık daha oynamıyım ben oldu sanırım bu sefer 1.39 v a kadar düşürüp stabil çalıştırdım pc yi yalnız orthos u çalıştırınca everestte 1.39 v olan değer 1.36 ya kadar düşüyor %100 yükte ,normalmi bu psu mu dandik yoksa fsb bluestorm2 500 w var ama ?
quote:
Orjinalden alıntı: woltmer
alla alla enteresan valla artık daha oynamıyım ben oldu sanırım bu sefer 1.39 v a kadar düşürüp stabil çalıştırdım pc yi yalnız orthos u çalıştırınca everestte 1.39 v olan değer 1.36 ya kadar düşüyor %100 yükte ,normalmi bu psu mu dandik yoksa fsb bluestorm2 500 w var ama ?
hani lambayı açarsın diğer odanın lambasının ışığı kısılır onun gibi birşey bu olay ve vdrop ta etkili böyle olmasında
psu diyemeyiz çünkü 800w psu kullananlarda bile oluyor bu durum
stabilite testlerini geçiyorsa sorun yok güle güle kullan
Arkadaşım E0 cpu'ya verdiğin voltaj çok fazla, kuzey ve güney köprülerine yüklen, benim işlemci herdaim günlük 1.256v'da 4.52ghz'de...
Kubilay kardeşim çok saol yardımların için sayende stabiliteyi yakaladım artık stabil ayarlarlarım belli artık voltajı düşürüp nasıl ısıyı minimuma nasıl indirebilirim onu deneyeceğim çok saol
Kuzey ve güney köprülerine hangi ayardan voltaj verebiliyoruz ?Zaten benimkilerin soğutucusuna el değmiyor ama everesttede görünmüyor sanırım köprü sıcaklığı
CPU Vcore [ ]...................[ ~1.450 ] CPU Termination [ ]...................[ ~1.400 ] CPU PLL [ ]...................[ ~1.650 ] CPU Reference [ ]...................[ ~0.900 ]
DRAM Voltage [ ]...................[ daha fazla voltaj ver ] DRAM Termination [ ]...................[ Auto ] Channel A Ref [ ]...................[ Auto ] Channel B Ref [ ]...................[ Auto ]
güney köprüsü voltajı ayarı yok zaten gerek te yok oraya voltaj vermeye
daha nasıl yardım ederim bilemiyorum . artık ayarları deneye deneye kendin çözmeye çalış. çünkü işlemciyi kullanmadığım için ayarıntıya girerek ayar veremiyorum
son olarak ; vcore voltaj düşürürken birazda şu ayarlara voltaj ver
CPU Clock Skew (ps)......................: 150ps MCH Clock Skew (ps)......................: 250ps
ep45-ds3r anakartıyla q9450 nin 4 ghz hızına o.c yapılıp ve stabil olduğu halin biosu
GIGABYTE GA-EP45-DS3R MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster ..................: Turbo CPU Clock Ratio ..........................: 8 Fine CPU Clock Ratio......................: 0 CPU Frequency ............................: 4,000Mhz Clock Chip Control Standard Clock Control CPU Host Clock Control..................: Enabled CPU Host Frequency (Mhz) ...............: 500Mhz PCI Express Frequency (Mhz) ............: 100Mhz C.I.A. 2 Advanced Clock Control [Press Enter] CPU Clock Drive..........................: 800mv PCI Express Clock Drive..................: 900mv CPU Clock Skew (ps)......................: 150ps MCH Clock Skew (ps)......................: 250ps DRAM Performance Control Performance Enhance....................: [Standard] Extreme Memory Profile (X.M.P.) .......: Disabled (G)MCH Frequency Latch.................: [333MHz] System Memory Multiplier ..............: 2.00B Memory Frequency (Mhz) ................: 1,000Mhz DRAM Timing Selectable ................: Manual Standard Timing Control CAS Latency Time ..............................: 5 tRCD ..........................................: 5 tRP' ..........................................: 5 tRAS ..........................................: 15 Advanced Timing Control [Press Enter] tRRD............................................: auto tWTR............................................: auto tWR.............................................: auto tRFC............................................: 52 tRTP............................................: auto Command Rate (CMD) .............................: Auto Channel A Static tRead Value.........................:Auto tRD Phase0 Adjustmen......................:Auto tRD Phase1 Adjustment......................:Auto tRD Phase2 Adjustment ....................:Auto tRD Phase3 Adjustment.....................:Auto Trd2rd(Different Rank).....................:Auto Twr2wr(Different Rank).....................:Auto Twr2rd(Different Rank).....................:Auto Trd2wr(Same/Diff Rank).....................:Auto Channel B Static tRead Value.........................:Auto tRD Phase0 Adjustmen......................:Auto tRD Phase1 Adjustment......................:Auto tRD Phase2 Adjustment ....................:Auto tRD Phase3 Adjustment.....................:Auto Trd2rd(Different Rank).....................:Auto Twr2wr(Different Rank).....................:Auto Twr2rd(Different Rank).....................:Auto Trd2wr(Same/Diff Rank).....................:Auto Motherboard Voltage Control Voltage Type.... Normal CPU CPU Vcore..........................: 1.556v (this is 1.408v after vdrop/droop) CPU Termination..... 1.200V*.......: 1.36v CPU PLL....1.500V*.................: 1.61v CPU Referen.....0.755V*............: Auto CPU Reference2,,0.800V*............: Auto MCH/ICH MCH Core.....1.100V.................: 1.300 MCH Reference..0.800V...............: Auto MCH/DRAM Ref.......0.900V...........: Auto ICH I/O.....1.500V..................: Auto ICH Core...1.100V...................: Auto DRAM DRAM Voltage ....1.800V...............: 2.06v DRAM Termination .0.900V..............: Normal Channel A Reference 0.900V............: Normal Channel B Reference 0.900V............: Normal [b]{U]Advanced Settings[b]{U] Limit CPUID Max. to 3.....................: Disabled No-Execute Memory Protect.................: Enabled CPU Enhanced Halt (C1E)...................: Enabled CPU EIST Function.........................: Enabled Virtualization Technology.................: Enabled Note: * refers to 45nm CPU