|
Stage 1 yazılım düşünüyorum zararlı mıdır ? (2. sayfa)
-
-
2017 model 1.5 DCI 75 HP 120.000 km'de aracı stage 1 yazılım ile 110 HP yaptık bambaşka bir araç oldu, en ufak bir sorun yaşamadım ancak uzun vadede neler olur bilemiyorum daha 2 hafta oldu
-
quote:
Orijinalden alıntı: zivrisinek2017 model 1.5 DCI 75 HP 120.000 km'de aracı stage 1 yazılım ile 110 HP yaptık bambaşka bir araç oldu, en ufak bir sorun yaşamadım ancak uzun vadede neler olur bilemiyorum daha 2 hafta oldu
Normal kullanıma devam ederseniz bir sorun yaşamazsınız hatta ara ara gazlama ile pek sorun çıkmaz fakat sürekli aracı sıkıştıra sıkıştıra giderseniz sıkıntı çıkabilir.
Yıllar içinde tamamen kendi gözlem ve tecrübelerimdir doğruluğu tartışılır.
DCi grubu ;
Baskı-Balatayı yiyor kaçırma veya titreme yapıyor.
HDi grubu ;
Turbo hortumlarını patlatıyor. Hortumları patlatamazsa turboya zarar veriyor.
TDi grubu ;
Yağ soğutucusunu patlatıyor.
BMW grubu ;
( Son 2 yılda çok fazla gördüğüm için ) Blok patlatıyor.
-
Öncelikle Merhaba.Astra j sedan kasa 2013 model 1.3 cdti 95 hp aracima internetten arastirmalarim ve yorumlara dayanarak kimseden profesyonel akil almadan 2cr Adana şubesinde 18.000 km de iken yazilim yaptirdim aracim su an 31.000 km oldu.(bu arada kmsi orjinal yillarca garajda yatti arac)Yazilim sonrasi aracim 126 hp guce 250nw torka sahip oldu.Yazilimi yapan arkadas aracin beynini sokup pcye baglayip aracin kmsi ve yasina gore motorun durumuna gore stage 1 yazilimi yukledi.Kulladigim 1 yil ve yaptigim km boyunca hicbir olumsuz durumla karsilasmadim.Aracimin yazilimli hali ile yeri geldi toroslara bolkar daglarinin zirvesine ciktim yeri geldi otoyolda limitlerini zorladim gayet memnunum.Yazilimi yapan arkadasimin soyledigi tavsiye abi filtreleri ve yagini 10bin kmde degistirmek yerine 7-8binde degistir demek oldu bende elimden geldigince bunu uyguluyorum.Bu araca neden yazilim yaptirdiniz derseniz aracin bos agirligi 1550 kg mersin gibi sehirde klima acikken araba kalkista stop etme evresine geliyordu nerdeyse ve gaza daha fazla basmak gerekiyordu motor cok isteksiz davraniyordu yazilim sonrasi bu problem tamamen ortadan kalkti.Yazilim oncesi 7-8 arasi olan karma tuketim su an 6.1 seviyelerinde.Mekanik olarak parcalara zarari varmidir bilmiyorum ama kullanici olarak artisi cok arabayi kullanmak daha zevkli hale geliyor bunuda yazilimdan sonra ilk teste ciktiginizda net sekilde anliyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Her ne kadar bu yazılım işini yapanlar bir zararı yok dese de ellerinde bir kanıt yok. Bir firma bir motor yaptığı zaman bu motoru onlarca teste sokar, bunun içinde sıcaklık testleri, km testleri var. Eğer yazılımı atan adamlar aynı testleri yapıyorsa eyvallah, ama öyle bir şeyin olmayacağını eminim herkes tahmin ediyordur.
-
dpf egr katalizör iptali vs. var mı yoksa sadece yazılım mı atıldı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X