< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Staj tavsiyesi
-
-
Bilgi, 2.sınıfım. elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum (bilgilendirme bitti)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iyi stajlar kral
-
Faydalı oluyor baya ,mühendisle iletişimi sıkı tut neyi bildiğini bilmediğini bilsin o zaten seni yönlendirecektir
-
Patron sana çay getir derse hayır bu benim görev alanimda değil de ve kapiyi sert bir sekilde kapat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2. sınıfa geçtin mi 2. sınıfı bitirdin mi? eğer geçtiysen ne stajı buldun
-
Hocam tanıdık referans oldu.(halk adıyla torpil oluyor sanırım. Ama stajda torpil oluyor mu hani sonuçta staj iş değil orasını bilmiyorum.) Bakım onarım alanında büyük bir firmada yapacağım stajı. Zorunlu staj ayrıca
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 1 Eylül 2024; 18:21:58 >
Hocam bilgim çok az, staj içerisinde çok sorun yaratır mı? Amaç öğrenmek deneyim elde etmek olduğundan çok yaratmayacaktır diye düşündüm ama fikirleriniz nedir?
Çok teşekkürler hocam
kral türkiye burası. tanıdık olmadan pek olmuyor maalesef. yapacak bir şey yok
-
İlk önce,
Evet, stajın katkısı oluyor. Derslerden elde edemeyeceğin bir katkı.
Benim tavsiyelerim, EE özelinde olmasa da şunlar:
-- Soru sorun, özellikle de bir problemde takılı kalıp gereğinden fazla zaman harcamayın. Stajda şirket çalışanlarına soru sorarak öğreniyorsunuz, internet hep var ama staj yaptığınız şirket ile belki de bir daha karşılaşmayacaksınız. "Limonu sıkmak" gerek.
-- Staj "rutin"e dönüşmesin. Her gün aynı task ile tüm staj geçmesin. Farkı görevler, farklı projeler, farklı bakış açısı...
-- Teknik bilgi yanında "soft skill" geliştirmeye çalışmak da önemli. Takım çalışması, zaman yönetimi.
Planlamayı iyi öğrenmek mühim. İlk adım doğru olursa devamı da iyi oluyor.
En kısa şekilde, internette gördüğüm şu cevabı beğendim: "Don't stress, have fun, focus on learning and enjoy the experience. You will do just fine."
---
Forum ölmüş, bu konuya en az 3-5 tavsiye gelmeliydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
panda sen yurt dışı düşünüyo musun? Master doktora vs. Cgpa sağlamdı senin. Yurt içi devam mı yoksa
Sağ olun hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için
Master vb. düşünmüyorum. Düşük ihtimal diyeyim.
Yurt dışına çalışmaya olabilir de bilmiyorum. Mezun olmaya doğru/olunca elimdeki seçeneklere bakıp karar vereceğim...
Niye master-doktora düşünmüyorsunuz? ODTU de mi akademiden soğuttu?
-
ODTÜ ile ilişkisi yok.
Aslında size/sizlere sormalıyım, master yapmalı mı?
Birkaç sefer interneti yokladım, CENG için master "gerekli değil" diyen, önermeyen daha çok kişi vardı.
Günümüz popüler AI, ML, data vb işlerinde değil de web üzerine staj yaptım, onun üzerine gidiyorum. Master yapmak bu sebepten de mantıklı gelmiyor.
Bu program ilgimi çekmişti. ODTÜ'den 2 hocanın en sevdiğim 2 hoca, ders almıştım. Bilgisi olan varsa görüşlerini dinlemek isterim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
AI, ML gibi işlerde isteyebiliyorlar. Bu değil de, yurt dışına gitmek için bahane oluyor, onun dışında pek faydası olduğunu düşünmüyorum.
Linkini attığınız program hakkında bir bilgim yok ama 5G konusu daha çok elektronik ve haberleşme alanına girer, bilgisayar mühendisi olarak ilginizi çeker mi bilmem. Madem ders aldığınız ve sevdiğiniz hocalar var onlarla iletişime geçin isterseniz.
-
Yurt dışına gitmeye çok hevesli değilim. Olur da gidersem de çalışan olarak giderim.
Böyle olunca yüksek lisans pek mantıklı durmuyor...
Program örnek olarak dursun, konuyu okuyan arkadaşlar da inceleyebilir. Bilgisayar Mühendisliği için de açık.
Arkadaşlar stajın ilk günü temel eğitimden geçtik. Büyük fabrika diye iş güvenliği eğitimi aldık vs. 2. Günü ise yani bugün ayağımı burktum servise yetişeyim derken. Zaten 1 ay önce burkmuştum aynı bileği bir daha burkunca bu sefer kesin kırıldı dedim üzerine de basamıyordum. Acilden Röntgen vs. Derken burkulmuş sadece. 1 günlük rapor aldım. Staja gidemedim 2. Gün. Şansıma tüküreyim
Geçmiş olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Patron sana çay getir derse hayır bu benim görev alanimda değil de ve kapiyi sert bir sekilde kapat |
Benzer içerikler
- 2026 dgs ne zaman
- apotemi problemler zor mu
- boğaziçi işletme mezunları
- tıp okumak zor mu
- kayseri dershaneler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X