Şimdi Ara

Staj yapılmazsa-yada yarıda bırakılırsa ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar başlıkta oldugu gibi meslek liselerinde yazın staj yapılıyor.bu staj yapılmaz yada yarıda bırakılırsa ne olur.staj yerini yarıda değiştirebilir miyiz?cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Staj Yapılmadığında veya Yarıda Bırakıldığında Sonuçları

Staj, meslek öğrenimi ve iş deneyimi kazanmak için önemli bir fırsattır. Ancak zorunlu staj yapılmazsa veya yarıda bırakılırsa ciddi sonuçlar doğurabilir.

Zorunlu Staj Yanarsa Ne Olur?

• Meslek Lisesi Öğrencileri İçin: Zorunlu stajını tamamlamayan meslek lisesi öğrencileri mezun olamazlar.
    • Üniversite Öğrencileri İçin: Bazı üniversite programları, stajın tamamlanmasını mezuniyet şartı olarak belirler.
    • İş Bulma Zorluğu: Staj yapmamış bireyler iş piyasasında daha az rekabetçi olabilirler.

Staj Bırakılırsa Ne Olur?

• Eğitim Kaybı: Staj programları, işyeri uygulamalarını öğrenmek ve sektör hakkında bilgi edinmek için değerli fırsatlar sunar.
    • Referans Kaybı: Stajyerler, stajlarını tamamladıklarında genellikle referans mektubu alırlar. Stajı bırakmak, bu önemli referansı kaybetmelerine neden olabilir.
    • Pozitif Not Kaybı: Stajyerler, stajlarını başarıyla tamamlayarak okul notlarına olumlu bir katkı sağlayabilirler. Ancak stajı bırakmak, bu not avantajını kaçırmak anlamına gelir.

Özetle:

Zorunlu staj yapılmazsa veya yarıda bırakılırsa, mesleki eğitim, iş bulma ve kariyer gelişimi açısından önemli sonuçlar doğabilir. Bu nedenle, stajyerlerin staj programlarını ciddiye almaları ve mümkün olan her şekilde tamamlamaya çalışmaları tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biz geçen sene yapmadık
  • ya her sınıf yapmıyor zaten lise 4 yıl olunca lise 3 te filan yapıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

ya her sınıf yapmıyor zaten lise 4 yıl olunca lise 3 te filan yapıyorsun.

ben okulu bitirdim bu sene ama sadece geçen sene o'da okul zamanında 3 gün staj 2 gün okul öyleydi yani
  • yarıda bırakmak istiyorsan okulla görşmelisin eğer çalışmıycam diosan zorunlu derslere giriyorsun ama kesinlinkle yapmak zorunlu istemiyorsan tanıdık birine ver dosyanı gitsin naylon olsun ben üniv. stajımı öle yaptım
  • ya başka yere geçiş yapabiliyorsak sorun yok.mesela ben 15 gün a bilgisayarcısında staj yaptım geri kalan günleri b bilgisayarcısında yapabilir miyim.eger böyle oluyorsa sorun yok bırakmak için
  • Valla ilk zamanlar ben yönetmeliği baştan sona okudum ama staj yeri değişikliğiyle ilgili hiçbir şey yazmıyordu.Ama şunu duymuştum staj yapılmazsa mezun olunamıyormuş galiba.Hiç yapmak istemiyosan arkadaşların dediği gibi naylondan staj yapabilirsin tanıdık bir bilgisayarcı vasıtasıyla.bütün gün evde yatarsın dosyanıda haftada bir imzalatmaya filan götürürsün.Ben öyle yapıcaktım ama kontrol öğretmenleri kontrole geliyo dediler 1 ay oldu gelen giden yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkdaşım gelmezler gelirlersede bi yalan şuraya yolladım hoooopp tamam bu kadar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.