Şimdi Ara

Avukatsız isim değiştirme nasıl yapılır ve çok uğraştırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18'den büyüğüm. İsmimi kendimce haklı nedenden dolayı değiştirmek istiyorum ama avukata verecek param yok. Galiba asgari ücret kadar para vermem lazımmış, yanlış biliyorsam bilgilendirebilirsiniz öğrenirim ben de. Ben yeni bir hazır sistem almak istiyorum ve bütçem 30bin. Bu paramı avukata veremem bu yüzden işimi kendim yapmam gerekli. Biraz araştırdım ve kendim halledersem 800 TL - 2000 TL arası bir rakam ile işimi halledebilirmişim. Peki avukatsız nasıl yapacağım bu işleri kısa da olsa biraz açıklar mısınız?

e-Devlet'ten bir ara yapılıyormuş galiba ama yakın bir zamanda kalkmış galiba, yanlış biliyor olabilirim. e-Devlet'ten ancak isimde bir yanlışlık gibi bir sorun varsa değişiklik yapılabilirmiş galiba, bunun dışındaki nedenler için mahkemeye gitmem lazımmış sanırım ve haklı bir neden göstermem lazımmış anladığım kadarıyla. Acaba ben işimi kendim halledersem bu işin 5-6 aydan fazla uzama ihtimali var mı? Çok uğraştırır mı? Bulunduğum şehir İstanbul, Ankara falan gibi yoğun değil. Avukatsız bu işleri 5-6 aydan fazla uzamayacak şekilde tek başıma nasıl hallederim?

• Kong98 K kullanıcısına yanıt
    Avukatlık gerektiren nokta genelde dilekçe yazmaktır. Sağlam bir dilekçe örneği bulup üzerinde kendine göre değişiklik yapıp mahkemeye başvuru yapabilirsin. Asliye hukuk diye biliyorum. Sonra süreç başlıyor sanırım. Bir de vatandaş uyap portal üzerinden de dava açabilirsin tam detaylı bilmiyorum bilgisayar ile haşır neşir biri isen bence bulabilirsin. Ama başvuracağız mahkeme asliye hukuk mahkemesi. Direkt bir adliyeye gidip oradan da yardım alabilirsin. Kolay gelsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.