Şimdi Ara

araba alırken farklı şehirlerde işlemler nasıl yapılır? yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümüzdeki hafta bi araba almayı planlıyoruz ve bugün bitane bulduk mağlum siteden.Biz Ankara'da ikamet ediyoruz aracın sahibi de Ankara'dan fakat araç Kırşehir plakalı.Araç sahibi de şuan Kırşehirdeymiş.Yani Ankara'ya ara sıra gelen birisi ve araç Kırşehir plakalı.Fiyat konusunda felan anlaştık sayılır fakat devir işlemlerini nasıl yapcağımızı hiç bilmiyorum.Babam işlerinden dolayı Kırşehire gitmeyi kabul etmedi.Aracın sahibi bikaç hafta içinde tekrar Ankara'ya döncekmiş.
    Sormak istediğim şu,40 plakalı aracın devir işlemlerini Ankara'da yapabilir miyiz? Yoksa illaki Kırşehir'e mi gitmemiz gerek? Başka herhangi bir yolu yok mudur bu işin yoksa mecburen Ankara'dan bi araç bulmak zorunda mı kalcam?
    Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Farklı Şehirlerde Araba Alırken İşlem Nasıl Yapılır?

Farklı şehirlerde araba alırken işlem yapmak, normalden biraz daha fazla çaba gerektirebilir. Ancak günümüz teknolojisi sayesinde uzaktan araç satışı ve devir işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Uzaktan Araç Satışı Nasıl Yapılır?

Uzaktan araç satışı, alıcının ve satıcının farklı şehirlerde bulunması durumunda gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için şu adımları izlemelisin:

• Uygun bir platform veya aracı seç (örneğin, çevrimiçi araba satış siteleri)
    • Aracı listele veya uygun aracı bul
    • Alıcı ve satıcı arasında iletişim kur
    • Aracın durumunu kontrol et (uzaktan ekspertiz veya video görüşmesi yoluyla)
    • Satış sözleşmesini imzala
    • Ödemeyi gerçekleştir

Uzaktan Noter Satışı Nasıl Yapılır?

Uzaktan noter satışı, noter işlemlerinin fiziksel olarak bulunulmadan yapılmasıdır. Bu işlem için şu adımları izlemelisin:

• Yetkili bir uzaktan noter hizmeti bul
    • Hizmet sağlayıcı ile iletişime geç ve gerekli belgeleri sağla
    • Noter ile çevrimiçi olarak görüş
    • Belgeleri imzala (elektronik imza veya ıslak imzanın taranmasıyla)
    • Aracın devrini tamamla

Detaylara Dikkat Et

Uzaktan araç satışı yaparken şu detaylara dikkat etmen önemlidir:

• Güvenilir platformlar ve hizmet sağlayıcılar kullan
    • Aracın durumunu dikkatlice kontrol et
    • Satış sözleşmesinin tüm hükümlerini dikkatlice oku
    • Ödeme yöntemlerini ve teslimat seçeneklerini önceden belirle

Farklı şehirlerde araba alırken uzaktan satış ve devir işlemleri sayesinde konum fark etmeksizin kolayca araç sahibi olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yaklaşık iki sene önce İstanbul'dan bir araç aldım ve noter satışını orada gerçekleştirdik. Sonra da Eskişehir'e gelip tüm işlemlerini buradaki trafik şube müdürlüğünden yaptırdım. Plakayı da değiştirdim. Herhangi bir sorun çıkmamıştı.
  • noterin hangi vilayette olduğu önemli değil. neticede alım satım herhangi bi noterde yapılır
  • Sizin noter satışında verdiğiniz adresin olduğu şehirde yürür trafik işlemleri ve aynı zamanda aracın plakasının da 06'ya çevrilmesi gerekir.
    avantajı, ruhsat işlemlerini Ankara'da halledebilirsiniz. Elinizde Noter satışının olması yeterli. Dezavantajı, tekrardan plaka bastırılması vs. az biraz daha masraf çıktı size.
  • Masraf çıkması kötü oldu ama işlemleri burda halledebilmemiz çok iyi oldu yoksa ankara piyasasında uygun araba bulmak zor mağlum...Teşekkürler yardımlarınız için
  • asıl saçmalık şu. sen arabayı 40 plakalı alırsın, ankarada oturduğun için mecburen ankaradan adres vermek zorundasındır. yani yasaya göre kırşehirle alakan olsa bile halen geçerli olduğun adresi verirsin. mecburen arabanın plakası değişmek zorundadır ve bu basılan plakaya para vermek zorunda kalırsın.

düşün onca sigorta, muayene, vergi bilmem ne derken bide plaka ve ruhsat değiştirmek için para veriyosun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.