Arkadaşlar 2023 i20 aldık ancak ilkbahara kadar kullanılmayacak, aracın sorun oluşturmaması için neler yapmak gerekir ? Haftada 1 kere çalıştırıp hareket ettirmesek yeterli olur mu ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f0rester -- 12 Aralık 2023; 14:57:31 > |
Bir Süre Kullanılmayacak Aracın Sorun Oluşturmaması İçin Ne Yapılır?
-
-
Konunun uzmanları mutlaka yazacaktır ama bildiklerimi yazayım. Haftada 1 defa çalıştırmak (süresi yaklaşık 10 dk kadar olmalı bence), kartere inen yağın motor bloğunu yeterince dolaşmasını sağlayabilir. Marş yap kapat yöntemi sağlıklı olmaz ayrıca, gaz verilmemelidir (Pistonların etrafında yağ miktarı azaldığı için istenmeyen aşınmalardan kaçınmak için). Bununla birlikte sadece rolantideki aracınızda akü sorunu yaşayabilirsiniz çünkü motor rolanti üzeri devir çevirmediği için akü yeterince şarj edemeyebilir. Ayrıca araç hiç yerinden oynatılmazsa lastiklerinizde beklemeden kaynaklanan hasarlar başlar. Ben sizin yerinizde olsam 10 günde 1 aracı çalıştırıp 5-10km yol yapıp tekrar eski yerine park ederdim. Eğer böyle bir imkan yok ise, aracı 4 tekerden takoza alıp akü bağlantısını kesip branda çeker ilkbahara kadar birşey yapmazdım. Önemli tavsiye, böyle uzun beklemelerde arabanın içine toz girmesini minimum hale getirmek için tüm havalandırma menfezlerini kapalı pozisyona alıp, mümkünse bezle kapatırımki içerideki tozlarla sonra uğraşmayayım. Önerilerim bunlardır. Saygılar.
-
hic ellenmese bile bir sey olmaz 3 ayda.
benim yatan arabayi ayda bir rolantide calistiriyor, 2 ayda birde turluyorlar. cesitli sebeplerle bu surelerde genelde uzuyor. hatta 2 aydir hic ellenmemis sanirim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X