Şimdi Ara

Stajyer Ehliyet Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar. Ben Aralık 1996 doğumluyum. Kayıt yaptırsam 2015'te normal ehliyet mi alırım stajyer ehliyet mi ? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 Ocak'ta Stajer Ehliyet yürürlüğe giriyor. Dolayısı ile stajer ehliyet kapsamındasın!
  • stajyersin kardeşim malesef
  • Benim sürücü kursumun bana dediği; "Kursa kayıt tarihin ocaktan önce olduğu için stajyer ehliyete kesinlikle denk gelmiyorsun."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: be46

Benim sürücü kursumun bana dediği; "Kursa kayıt tarihin ocaktan önce olduğu için stajyer ehliyete kesinlikle denk gelmiyorsun."

Öyleyse çok iyi olur hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Visneli Misbon

quote:

Orijinalden alıntı: be46

Benim sürücü kursumun bana dediği; "Kursa kayıt tarihin ocaktan önce olduğu için stajyer ehliyete kesinlikle denk gelmiyorsun."

Öyleyse çok iyi olur hocam.

Valla böyle dediler hocam ama benimde hala içim rahat değil.Aslına bakarsan bu sajerlik sözde 10 yıldır gelecek belki hiç gelmeyedebilir.Benimde yaşım bugün doldu. İki gün önce doğsaydım 10 Ocak sınavından öncekine girecektim ama stajerliğe denk gelmeyelimde sağlık olsun.Pazartesi kursa yazılacağım.Sanırım kalıp etmezsek ehliyet şubatta elimizde olur.

Birde bu stajer ehliyet sürekli gelecek deniyor ama daha neyi kapsadığı bile belli değil.Yani bence iki yıl boyunca yanında daha önce ehliyetini almış biri bulunacak vs. tamamen liseli uydurması gibime geliyor.Sadece şu olabilir iki yıl boyunca belli kuralları belli sayıda ihlal edersen ehliyetin elinden alınabilir, zaten kurallara uymak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 14 Kasım 2014; 21:35:40 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Doğum gününüz kutlu olsun hocam o zaman. Benim daha 1 ayım var bakalım o zamana ne olur ne biter bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ehliyet e-sınav ücreti
    3 hafta önce açıldı
    ehliyet kursu değiştirme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim hocam. Sınavda başarılar, umarım hepimiz tek seferde geçeriz.

• Teşekkürler size de başarılar.

• Benim gibi gelecek mi gelmeyecek mi diye içi içini yiyen arkadaşlar buyrun şunları okuyun, ne zaman yazıldıklarına bakın ve biraz gülün.

quote:

Boşlukları silin
    t eamhondaturkey.com/forum/sohbet_off_topic/stajyer_ehliyet_uygulamasi_kesin_basliyor-t11508.0.html
    f rmtr.com/motorlu-araclar-genel-konular/85380-2-sene-stajyer-ehliyet-ne-zaman-baslayacak-cok-acil.html

Bu %100 gelmeyecek anlamına gelmiyor fakat 2005li yıllarda dahi ocakta kesin çıkıyor, nisanda kesin çıkıyor gibi dedikodular oldukça fazlaymış; yorumları okursanız neyin ne olduğu çok net anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 17 Kasım 2014; 19:41:26 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 1998'den beri konuşuluyormuş. Bir dahaki ay kursa soracağım bakalım ne diyecekler belki bir şeyler netleşir.

• Bana kalırsa kurslara ve ehliyete olan ilgiyi arttırmak için yapılmış bir hareket.

• Bana pek inandırıcı gelmiyor , 2015 yılındada olmayacak gibi stajyerlik uygulaması ,milleti söğüşlemek için her yıl aynı numarayı yapıyorlar.
  • Araştırdıklarımdan edindiğim bilgiye göre 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren verilen ehliyetlerde stajyer ehliyet işi yürürlüğe giriyor. Yani 13 Aralık'ta yazılı sınavı, 2x(hatırlayamadım) Aralık'ta direksiyon sınavını olsanız bile ehliyetiniz 2015'de elinize geçeceği için sizde stajyere kalıyorsunuz. Fakat stajyer ehliyet şuan ki sistemden pek farklı değil. Nedir stajyer ehliyet? 2 yıl boyunca 5 kırmızı ışık ihlali, 5 hız sınırı ihlali, alkollü/uyuşturuculu direksiyon başına geçişinde ehliyetinize el konulup tekrardan sınava girmeniz gerekmesi. E zaten şuan ki ehliyetlerde de geçerli değil mi bu kurallar? Geçerli. Bu stajyer ehliyet işi kursların abartmış olduğu bir şey bence.

Yanlış biliyorsam aydınlatın lütfen beni. Araştırdıklarım yanlış olabilir. İyi forumlar herkese.

• Teşekkürler bilgiler için ama atladıgınız bir şey var o da yanımızda ehliyetli birinin olmasi durumu. Saçma olan kısmı da bu zaten.

• İşin ilginci kulaktan dolma bilgilerle benimde kulağıma geldi o bilgi ama nette aradığımda bir bilgiye ulaşamadım. Zahmet olmazsa bir kaynak gösterebilir misiniz?

• En son baktığımda vardı şimdi tekrar baktım ama öyle bir yazı göremedim. Avrupa'da dediğim gibi yanınızda ehliyetli birisi olması gerekli ama burada o kural uygulanır mı bilmiyorum. Bana gereksiz gelen tek kısmı buydu, yoksa benim için herhangi bir problem yok. Bir de benim gördüğüm bazı yerlerde kursa kayıt tarihi 2014 olanlar yasadan etkilenmeyecek deniyor.

• Zaten kanunda öyle bir şey geçiyorsa al ehliyeti at bi kenara 2 sene sonra kullanırsın. Umarım öyle bir şey yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rias Gremory

Zaten kanunda öyle bir şey geçiyorsa al ehliyeti at bi kenara 2 sene sonra kullanırsın. Umarım öyle bir şey yoktur.

Bakalım, az kaldı belli olur her şey.

• Size başarılar beyler bu gün sertifikamı aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.