benimde başıma gelmişti zamanında.. dalga geçer gibi cümleler başkasına kizip fincini bize bağırarak filan.. 1 oldu 2 oldu en sonunda dayanamadım dedim sizede işinizede deyip yapıştırıp kapıyı çıkmıştım.. fabrikalarin geneli böyle büyük ihtimal.. eşekten alamayan semerinden alır hesabı..
öğretmenine git böyle böyle de hemen bul başka biyer..
Dostum sen İnsan kaynaklarndan biriyle konuşcaksın ilk olarak ustaları filan takma , saygı filanda gösterme ters cevap ver gerekiyorsa diklen çünkü anlattıklarına göre saygıyı haketmeyen cahil insanlar bunlar, Neyse İnsan kaynaklarından yetkili birine durumu anlat oda Bilişim departmanındaki IT sorumlusu veya Bilgi işlem müdürüyle konuşsun olay halolur herhalde . Bu arada merak ettim çalıştığın fabrika ne üzerine dayalı ?
quote:
Orijinalden alıntı: dersimli62f
quote:
Orijinalden alıntı: _ANIL
quote:
Orijinalden alıntı: dersimli62f
Kardeşim olmuyorsa birak takma okul mudurunu felan hic birsey yapamazlar yok stajini yakarim oyle birsey yok kole misin sen gerekceni soylersin okula baska yer bulup
Bi yan bölümlere gidiyordum ustaları stajyerleri sanki çocuklarıymış gibi rica ederek iş veriyorlar zor olan işleri hiç teklif etmiyorlar bizim bolumdekiler kalk git yap git çay getir bolum şefime söyledim bırakma bolum değiştir dedi abi tamam benden sonrakiler oraya gidicekte onlarda mı benim yaptıklarımı yapsın amele yetiştiriyolar meslek liseleri bildiğin kimsenin seside çıkmıyor kendi çocukları olsa staja göndermezler.
Ben staj yaptigimda belediyede yaptim bende cok cay getirdim sigarasini bile aldim adamin ama ben orada calisanlarin ezici uslubuyla degil farkediyordum benden isterken onlarin yasca kucugu bense onlarin yasca buyuk oldugu durumunu seziyordum yani emir vaki degildi tabi azda kiyaklari olmadi. Cay isini buyutme sadece ictenligine bak ve isine gelmiyorsada hic bekleme cik
Bende o konudan dolayı bırakmak istiyorum çünkü ricayla iş yaptırmıyorlar onu getir kalk oturma git çay getir eğer mahcup durumda kendi kişisel ihtiyacı için bir şey isterse başım gözüm üstüne ama sanki çay taşımak çay getirmek stajyerin işiymiş gibi muamele yapıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Fernando Sucre
Dostum sen İnsan kaynaklarndan biriyle konuşcaksın ilk olarak ustaları filan takma , saygı filanda gösterme ters cevap ver gerekiyorsa diklen çünkü anlattıklarına göre saygıyı haketmeyen cahil insanlar bunlar, Neyse İnsan kaynaklarından yetkili birine durumu anlat oda Bilişim departmanındaki IT sorumlusu veya Bilgi işlem müdürüyle konuşsun olay halolur herhalde . Bu arada merak ettim çalıştığın fabrika ne üzerine dayalı ?
Beyaz eşya, ev aletleri, elektrik vs.
quote:
Orijinalden alıntı: reDsbLacKSK
benimde başıma gelmişti zamanında.. dalga geçer gibi cümleler başkasına kizip fincini bize bağırarak filan.. 1 oldu 2 oldu en sonunda dayanamadım dedim sizede işinizede deyip yapıştırıp kapıyı çıkmıştım.. fabrikalarin geneli böyle büyük ihtimal.. eşekten alamayan semerinden alır hesabı..
Başka bölüm buldum fakat fabrikayı bırakmaktansa zaten beni işten çıkarmak istiyor ben fabrikadan çıkmasam da dediğiniz gibi ters cevaplar versem işlerini yapmasam işten çıkartıcam dediğinde ise gidip insan kaynaklarıyla konuşsam daha iyi olmaz mı ?
quote:
quote:
Başka bölüm buldum fakat fabrikayı bırakmaktansa zaten beni işten çıkarmak istiyor ben fabrikadan çıkmasam da dediğiniz gibi ters cevaplar versem işlerini yapmasam işten çıkartıcam dediğinde ise gidip insan kaynaklarıyla konuşsam daha iyi olmaz mı ?
sana daha fazla gıcık olabilirler.. ben senin yerinde olsam insan kaynaklarındaki müdürle ile filan görüşür derdimi anlatırım.. böyle böyle diye.. belki bi çaresi olur olmazsa başka yere git derim.. yoksa takarlar sana stajinida yakabilirler.
quote:
quote:
quote:
sana daha fazla gıcık olabilirler.. ben senin yerinde olsam insan kaynaklarındaki müdürle ile filan görüşür derdimi anlatırım.. böyle böyle diye.. belki bi çaresi olur olmazsa başka yere git derim.. yoksa takarlar sana stajinida yakabilirler.
Stajımı yakamazlar çünkü ben bölüm hocamda konuştum dediler belki sana bilerek böyle yapıyorlar sen kendin işten çık die o yüzden gidicem çay mı istediler kalkar bu benim işim değil ben buraya bir şeyler öğrenmeye geldim derim diğer stajyer kızlada uğraşıyorlarmış çünkü biz sesimizi çıkarmadıkça kendilerini bir şey zannediyorlar.
_ANIL
kullanıcısına yanıt
mercedestemi çalışıyorsun ?
Arkadaşlar bugün belediyeye gidip konuştum sağolsun müdüre hanım sizler gibi beni arkadaş gibi dinledi bana hak verdi ve stajer olarak beni aldı Arçelik fabrikasında stajımı sonlandırıp pazartesi günü buraya başlıyorum pazartesi günü Arçeliğe gidip staj dosyamı alıp önce fabrikayı nie bıraktığımı insan kaynaklarına söylüyücem sonra da usta dediğim o abilere gidip iki çift laf edip çıkıcam.
quote:
Orijinalden alıntı: the_zula
mercedestemi çalışıyorsun ?
Arçelik
Staj yapıpta benim stajım çok rahat geçti diyen insan çok azınlıkta.Kardeşim ben fabrikada sigortasız , tek kuruş almadan haftada 3 gün 1 sene staj yapmıştım.Yol paramı dahi vermemişlerdi ütsüne ben borçlu oluyordum.Verdikleri tek şey sadece öğle yemeğiydi.Tabi orda çalışan olarak çok iyi insanlarla tanıştım fakat bu işin başındakiler göz açtırmıyor.Benimle beraber çalışan insanlara siz neden bunları çalıştırmıyorsunuz diye hesap sorarlardı.senin anlattığın gibi birisi gelir bana eleman lazım der direk bütün gözler sizde.yapacak bişeyiniz yok gidersiniz.kimsenin yanaşmadığı ne iş varsa size buyururlar.yapar mısın diye de sormazlar bunu yap derler.bi keresinde kavga çıkartıyordum.bana eleman diye hitap edince benim bi ismim var demiştim.eleman buraya gel eleman şuraya git eleman şu işi yap.tabi ben hiç bi zaman onlara fazla kin beslemedim.fabrikadan mal falan çalabilirdim kolayca ama yapmadım.yıl sonunda da staj dosyamı imzalamışlardı.hepsinin karşılığı bu işte.
quote:
Orijinalden alıntı: Zens
Staj yapıpta benim stajım çok rahat geçti diyen insan çok azınlıkta.Kardeşim ben fabrikada sigortasız , tek kuruş almadan haftada 3 gün 1 sene staj yapmıştım.Yol paramı dahi vermemişlerdi ütsüne ben borçlu oluyordum.Verdikleri tek şey sadece öğle yemeğiydi.Tabi orda çalışan olarak çok iyi insanlarla tanıştım fakat bu işin başındakiler göz açtırmıyor.Benimle beraber çalışan insanlara siz neden bunları çalıştırmıyorsunuz diye hesap sorarlardı.senin anlattığın gibi birisi gelir bana eleman lazım der direk bütün gözler sizde.yapacak bişeyiniz yok gidersiniz.kimsenin yanaşmadığı ne iş varsa size buyururlar.yapar mısın diye de sormazlar bunu yap derler.bi keresinde kavga çıkartıyordum.bana eleman diye hitap edince benim bi ismim var demiştim.eleman buraya gel eleman şuraya git eleman şu işi yap.tabi ben hiç bi zaman onlara fazla kin beslemedim.fabrikadan mal falan çalabilirdim kolayca ama yapmadım.yıl sonunda da staj dosyamı imzalamışlardı.hepsinin karşılığı bu işte.
Banada yeğenim die sesleniyolardı bugün diğer stajyer kızdan aldığım bilgiye göre şikayet ettiğim mühendis tarafından uyarılmış ve çaylarını kendileri alıyorlarmış fabrikadan çıksam bile insan gibi davranmalarını bir nebze olsada yardım etmiş oldum. :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme