Şimdi Ara

Stajyerlere insan dışı muamele

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilişim teknolojisi bölümü son sınıf öğrencisiyim haftada 3 gün tanınmış bir fabrika'da staj görmekteyim fakat dönemin başından beri amele gibi her işe koşturuyorum transpaletle yük taşımadan geçtim emir verici cümlelerle isteklerinden bıktım gerçekten benim 1 gün yaptığımı aynı fabrikada bilgisayar başında 1 ay yapmayanlar var ve de bilişim bölümü olduğum halde söylememe rağmen beni bilişim lab.'ına değilde elektrik lab.'na verdiler gün bitiminde yorgun bir şekilde eve gelip uyuyorum staj yerinde ilk günler test çözmeme izin vermiyorlardı ve başkasının işi olduğunda ustamdan izin alıp bana başka bir iş veriyorlardı verilen işi yapıp kendi bölümüme döndüğümde ise bana benden habersiz nie bölümüne gidiyorsun senin stajını yakarım ben kadroluyum diyordu cahil doğrucu bir abimiz. Çok fazla yorulduğumdan haftada 1 gün staja gidemiyordum geçen gün gitmediğimden dolayı dün ustam işten attıracağını söyledi bende stajyer arkadaşlarım çok ısrar ettiğinden dolayı takım lideriyle konuşmaya gittim ve bilişim bölümüne geçmek istediğimi söyledim onay verdi başka bi abiyle konuşuo geçicektim son anda durdum babam ve hocamla konuştuktan sonra bunu yapmak aklıma geldi babamla konuştum babam neden daha önce söylemediğimi sordu bende sabrettim dedim her dediklerine tamam dedim babam aynı akşam başka bir staj yeri buldu tek okulla konuşmam kaldı okula gittim bölüm şefine olanları anlattım bana bidaha ki yıllarda öğrenciler giderlerse onları almazlarmış benim yüzümden, bölümünü değiştir dedi bende kabul etmedim fabrikaya dönmek istemiyorum artık staj yüzünden hayatım allak bullak oldu kendi ustam stajyerler buraya gelip amelelik yapıyor dedi madem bunu biliyorsun neden bana çay taşıttırıyorsun çok sabrettim ama hiç değerimi bilmediler bir kere isteklerine hayır demediğim için mi böyle oldu fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

• Stajyerler gözlem yapmaktan sorumludur benim bildiğim. Bende üç defa fabrikada staj yaptım, hiçbir yerde zorla çalıştırmadılar. Hatta çalışmak için ustalara biz söylüyorduk. Sanırım girdiğiniz fabrika ufak bir yer ve iş güvenliğine çok dikkat edilmiyor. Bizim ustalar başımıza bir şey gelir diye iş yaptırmıyolardı.

Sen oraya gözlem yapmaya gidiyorsun, çalışmaya değil. Bunu belirt bence, başına birşey gelirse fabrikanın en yetkilisine kadar gider bu olay. Saygı göstermeyene sende saygı göstermiceksin. Büyük diye emir verme lüksü yok o kişinin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XR9

Stajyerler gözlem yapmaktan sorumludur benim bildiğim. Bende üç defa fabrikada staj yaptım, hiçbir yerde zorla çalıştırmadılar. Hatta çalışmak için ustalara biz söylüyorduk. Sanırım girdiğiniz fabrika ufak bir yer ve iş güvenliğine çok dikkat edilmiyor. Bizim ustalar başımıza bir şey gelir diye iş yaptırmıyolardı.

Sen oraya gözlem yapmaya gidiyorsun, çalışmaya değil. Bunu belirt bence, başına birşey gelirse fabrikanın en yetkilisine kadar gider bu olay. Saygı göstermeyene sende saygı göstermiceksin. Büyük diye emir verme lüksü yok o kişinin.

Ben onlara ustam değil abim büyüyüm olarak gördüğümden saygı gösteriyorum fabrikada çok büyük içinde servislerle gidip geliyoruz iş güvenliğide çok yüksek ustalarım lise mezunları mğhendisler vs. geldiklerinde stajyerlere çay taşıtmayın diyorlar ama ne fayda anlamıyorlar bölüm şefim iyi bir hocadır bugün onu demesi çok ağrıma gitti.

• _ANIL kullanıcısına yanıt
    Bir firma bul naylon staj yap. yakın arkadaşların varsa söyle iş yerine söylesin sadece imza atsınlar senin için. naylon yaparsın olur biter. sınavada hazırlanabilirsin staj yapmadıgın günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockStar.

Bir firma bul naylon staj yap. yakın arkadaşların varsa söyle iş yerine söylesin sadece imza atsınlar senin için. naylon yaparsın olur biter. sınavada hazırlanabilirsin staj yapmadıgın günler

Hayır diğer arkadaşlarım staj görürken onların da hakkına giremem herkes gibi staj görmek isterim ama herkes gibi ne bir fazla ne bir eksik insan gibi muamele görsem yeter belediyede yapıcam.
  • Git fabrikaya git muhasebeye benim çıkışımı verin sigorta kağıdımı verin diyorsun paşa paşa veriyorlar daha sonra fabrikadan cıktıkytan sonra bölüm şefinin yanına gidiyorsun bana bir yer bul diyorsun yerini buluyor ve bitiyor yaşanmış bir olaydır 1 hafta önce oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef birok kuruluş böyle yapıyor. Stajyerlere çay getirtmeler dosya taşıttırmalar.. Senin görevin orda ustayı izleyip işi öğrenmek bunları yapmak değil. Zaten düzgün bir yer olsa seni öyle işlere gönderemezler. Rahatsız oluyorsan çıkmalısın hocanı dinleme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowZi*

Git fabrikaya git muhasebeye benim çıkışımı verin sigorta kağıdımı verin diyorsun paşa paşa veriyorlar daha sonra fabrikadan cıktıkytan sonra bölüm şefinin yanına gidiyorsun bana bir yer bul diyorsun yerini buluyor ve bitiyor yaşanmış bir olaydır 1 hafta önce oldu

Ben staj yeri buldum sınıftan arkadaşlarımda orda fakat bölüm şefi sen ordan çıkarsan daha almazlar diyor başka öğrenciyi benim durumum umrunda değil ben bugün çıkmasam başka öğrencilerde aynı muameleyi görücek kimsenin ses çıkarttığıda yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ANIL

quote:

Git fabrikaya git muhasebeye benim çıkışımı verin sigorta kağıdımı verin diyorsun paşa paşa veriyorlar daha sonra fabrikadan cıktıkytan sonra bölüm şefinin yanına gidiyorsun bana bir yer bul diyorsun yerini buluyor ve bitiyor yaşanmış bir olaydır 1 hafta önce oldu

Ben staj yeri buldum sınıftan arkadaşlarımda orda fakat bölüm şefi sen ordan çıkarsan daha almazlar diyor başka öğrenciyi benim durumum umrunda değil ben bugün çıkmasam başka öğrencilerde aynı muameleyi görücek kimsenin ses çıkarttığıda yok.

Bölüm şefin seni caydırmak istemiş yok öyle bir iş gidip başlarsın

• quote:

quote:

quote:

Stajyerin yanlış anlaşıldığı bir ülkede yaşıyoruz maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bunun İçin Üye Oldum

Malesef birok kuruluş böyle yapıyor. Stajyerlere çay getirtmeler dosya taşıttırmalar.. Senin görevin orda ustayı izleyip işi öğrenmek bunları yapmak değil. Zaten düzgün bir yer olsa seni öyle işlere gönderemezler. Rahatsız oluyorsan çıkmalısın hocanı dinleme.

Emin ol dışardan düzgün daha doğrusu evinizde tüm beyaz eşyalar onundur ismini vermek istemiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kendi bölümün değilse sende dik başlı olacaksın yapmıyorum benim işim değil tarzından çıkışacak sın ezdirmeyecek sin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kendi bölümün değilse sende dik başlı olacaksın yapmıyorum benim işim değil tarzından çıkışacak sın ezdirmeyecek sin

Dik başlı biri değilim çok sabırlı biriyim ama dik başlı olduğum zaman da kökten halleder otururum.

• Belediyeyede gitsen çay taşıtabilirler. ama saygısızlık olmaz hiç değilse. Dediğim gibi yapabilirsin ve ya hocanla görüş sana başka yer ayarlasın oda olmuyorsa kendin bul
  • Bende bilişim bölümü mezunuyum geçen sene çay taşıdım fatura yatırdım hatta sigara bile aldım o derece amelelik yaptım Allah'tan kurtuldum çok yoruldum aldığım para 200 liraydı sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: RockStar.

Belediyeyede gitsen çay taşıtabilirler. ama saygısızlık olmaz hiç değilse. Dediğim gibi yapabilirsin ve ya hocanla görüş sana başka yer ayarlasın oda olmuyorsa kendin bul

Belediyede tanıdık çok var sınıf arkadaşlarımda orda çay vs. Taşıtmıyorlarmış hem de benim fabrikada aldığım ücretin 2 katını veriyorlar.

• _ANIL kullanıcısına yanıt
    orada devam et o zaman kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Bende bilişim bölümü mezunuyum geçen sene çay taşıdım fatura yatırdım hatta sigara bile aldım o derece amelelik yaptım Allah'tan kurtuldum çok yoruldum aldığım para 200 liraydı sadece

Babada sigara aldırıyordu otoparka gidip bagajdan parçalanmış eşyaları taşıyordum

• quote:

quote:

Bende bilişim bölümü mezunuyum geçen sene çay taşıdım fatura yatırdım hatta sigara bile aldım o derece amelelik yaptım Allah'tan kurtuldum çok yoruldum aldığım para 200 liraydı sadece

Babada sigara aldırıyordu otoparka gidip bagajdan parçalanmış eşyaları taşıyordum

Hocam çok dövüştüm ordaki adamlarla bende bilişim bölümü olmama rağmen santral bölümüne verdiler merdivene çıkıp iş yapıyordum çoğu zaman kaç kere düşme tehlikesi geçirdim bide öyle küçük bir firmada değildi türk telekomda yaptım stajı

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok dövüştüm ordaki adamlarla bende bilişim bölümü olmama rağmen santral bölümüne verdiler merdivene çıkıp iş yapıyordum çoğu zaman kaç kere düşme tehlikesi geçirdim bide öyle küçük bir firmada değildi türk telekomda yaptım stajı

Nickin o yüzden mi yürüyen merdiven güzel sloganda buldum yürümeyen merdivene inat yürüyen merdiven :D:D

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.