Şimdi Ara

Üniversite hocaları neden bu kadar egoist?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gayet düzgün şekilde soru soruyorum adam görüldü atıyor. Davalık olmamak için bir şey demiyorum valla.

Not 1: Hoca mailini kullanmıyor teams üzerinden görüşüyoruz.

Not 2: Mesai saatinde yazsaydın falan diyenler çıktı, adam her cumartesi pazara quiz koyuyor gece 12'de ders işliyor mesai saati falan yok

Tarih belli değilse belli değil dersin, söylemek istemiyorsan rastgele bir gün yapıcam dersin ki zaten ilk sorduğumda ihtimal var mı diye sormuştum. Adamı deli ediyor bunlar valla görüldü atmak nedir.

Üniversite hocaları neden bu kadar egoist?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adam haklı yüzlerce öğrenci mesaj atıyor napsın adam bıktı böyle ufak tefek işlerle ugrasmaktan

• Hatta bu adam sınav olacak diye duyuru yapmıştı, o gün yine memleketten döndüm sınav için. Sınıfa geldik bekliyoruz, hoca dedi ki sınav yok. Hatta bir şey demedi bile, biz sorduk sınav yok muydu diye. İstediğim zaman yaparım dedi çekti gitti. Küfretsem suçlu olurum

• Propadien P kullanıcısına yanıt
    Baya ipnetormuş ders zorunlu değilse ben söverdim tanık olmayan biryerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 13 Aralık 2021; 23:50:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam alan dersi bu, heriften kurtuluş yok. Kalırsak sene uzuyor direkt. AYBÜ sağ olsun bahar döneminde güz derslerini açmıyor artık, bağlı dersten kaldın mı ya bir şekilde dışarıdan yaz okulu bulup kabul ettireceksin (bizde yok) ya da okul 1 yıl uzayacak. Benim sıkıntılara dair önceki başlıklarımı görmüştün sanırım, bir de bunlarla uğraşıyoruz işte

• Benim gördüğüm şu: Hocalar çok fazla mail alıyor. Hatta bazıları WhatsApp üzerinden rahatsız ediyormuş. Cidden bazı sorular o kadar salakça ki öğrencilerin bile sinirlenir. Mesela fakülte tarafından belirlenen bir sınav takvimi için WhatsApp üzerinden mesaj atmış biri: "Hocam Cuma Namazı'na denk geliyor. Erteleyemez miyiz?" Şimdi buna sürekli ama sürekli maruz kaldığınızı düşünün. Zamanla öfkelenmeye başlıyorsunuz.

Tabii garip tripleri olan hocalar da var. Mesela bir arkadaşım ödevini maile hiçbir şey yazmadan yollamış. Yani sadece adını, soyadını ve dosya eki. Hoca herkesin ödevini okudu ama onunkini okumadı. Sonra sınıfta sorunca kızcağız hoca da "Önce bir mail atmayı öğren. Merhaba yaz, ödevimdir yaz, öyle boş mail atmışsın. Ondan okumadım" dedi. Bana çok saçma gelmişti çünkü 50 kişi o gün ödev maili attı. Ona mı takıldın yani? Üniversite hocaları neden bu kadar egoist? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu toplumun mayası bozuk. Aslında üniversite hocası, hakim, savcı, doktor, mühendis, vali, kaymakam, karşılaşacağın mevki ve makam sahibi insanların %99'u bildiğin cahil ama insan yetiştiren bir öğretim üyesinin niteliksizliği en kötüsü. Sen orada 2 amaç için bulunuyorsun: 1) tüm insanlığa faydası olacak bilimsel veya en azından maaşını veren halka faydalı çalışmalar yapmak
    2) o alanda çalışacak insanlara entelektüel birikim sağlamak, temel bilgileri öğretmek ve araştırma becerisi edindirmek.

Yani sen, maaşını alıyorsun ki ya kendin topluma faydalı bir şeyler üret ya da üretecek insanları yetiştir. E sen bu denli kaale almadığın, saygı duymadığın adamları nasıl yetiştireceksin pardon? Zaten bir şey ürettiği yok %99'unun. Bu düzenin komple değişmesi lazım, devlet tamamen bu üniversiteleri hocaların elinden almalı ve ülke genelinde faaliyet gösteren özellikli vakıflardan seçilecek temsilcilerden oluşan bir heyet tarafından yönetilmeli. Devlet sadece düzenlemeli, işte şuraya şu fakülte lazım, şurada şu fakülteye gerek yok, kapansın gibi. Hatta para bile ayrılmamalı, bağışlarla geçinmeli üniversiteler. Ücretsiz olmasına falan da karşıyım. Bu adam eğer maaşını senin paranla alsaydı sana bu artistliği yapabilir miydi? Eğer yapabiliyorsa zaten orası üni değil ticarethanedir, uzak durman gerekir oradan. Gerçi bence devletse de uzak dur da, kimsenin hayatı bizi ilgilendirmez tabii.

Ha burada bu durumu eleştiriyorsun, sözüm meclisten dışarı ama eleştirenlerin de yine %99'u aynı pozisyonda olsa aynı saygısızlığı yaparlar. Yani toplumun tamamında var bu cahillik, adeta kanımıza genlerimize işlemiş vaziyette. Yapacağın şey mezun olunca Allah ne verdiyse her yere bu kişiyle ilgili tüm olumsuzlukları afişe etmek. Bir kenara not al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ünide hocalara bulaşma çoğu memur kafasında zaten uğraşırsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.