Şimdi Ara

FORUMDAKİ GEREKSİZ ÜNİVERSİTE VE MAAŞ EGOSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu bayram, bir akrabaya ziyarete gittik ve aile dostu biri yeni mezun pratisyendi. soruldu falan, tabii dayım patavatsızca bir soru sordu, her şey dahil 35k maaş alıyormuş ve ortalama da böyleymiş.
    tıp fakültesi ortalama olarak 6 sene ve 4 senelik lisanstan 2 sene fazla okuyorsunuz, yan haklarınız da yok. bir mühendis 15k tlye başlarken, sizden yaklaşık 400 bin lira para önde başlıyor ki 15k mühendis maaşı da ortalama.
    ortalamaları konuşursak aşağı yukarı 30 yaşına kadar bu iki dal aynı hayat standartlarında yaşıyor.
    foruma göre pratisyenler 55-60 alıyor, ben de sanıyorum herkes alıyor. bu forum yüzde 5’i konuşuyor, hem universite hem meslek hem de maddiyatın bunu da unutmayın.

şunu da anlamıyorum, kime sorsam mühendislik için etiket azaldı diyorlar. savunma sanayisi haricinde eem,makine,endüstrici maaşları en fazla 25-30k bandında. en kötü kurumsal şirket aşağı yukarı 15k maaş veriyor. bunu da anlamıyorum, adam itüde ekonomiye zamanında sayısal 70k matematik netiyle girmiş. ona buna bk atıyor. ulan,ortalama bir yerde okuyan adamla senin de ortalama olduğun zaman alacağın fark 2 katı geçmeyecek. geçen böyle bir kızla karşılaştım ben tw’de. kız senden zekiyim, yok itüde okuyorum diye küfür etti kaçtı. ben bölüm okul hakkında da bir şey demedim.
    büyükşehirlerde mühendislik okuyun yeter, itüyü de 6 seneye bitirmek de saçmalık. hayır abi turkiye’de arge de dönmüyor, istanbuldaysan özelde çalışıyorsun zaten. 6-7 sene zorlanmaya gerek yok, git 4 senelik okuyabileceğin marmara,iü,kocaeli,sakarya seç. bunlarda da 4 senede bitmiyor ama daha kolaydır ama itüdeki networku da alamazsın. burası farklı ama demek istediğim girmesi zor olan yerler de zor bitiyor.
    turkiye gibi bir yerde zorlandığında da hep aynı yerleri çekiyor. itü saydığım universitelerden katbekat iyi, olay bu değil. olay, her itülünün okuduğu bölüm de iyi değil. itü’deki çoğu düşük mühendislik itü olduğu için yüksek.

savunma sanayi haricinde universite etiketinin önemli olmadığını buraya kaç kere yazıcaz?
    ankara’da savunma sanayisinde önemli, istanbul’da etiketle alan mühendislerde max 10 şirket var. mercedes benz’de onlarca karabük erü mezunu var, baykar’ın alayı taşra.

bu forumdaki gereksiz egolar, etiket kaygısı ve en çok maaşı ben alıyorum egosu bitmeyecek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Söz konusu mesajda, tıp ve mühendislik mesleklerinin maaşları arasında karşılaştırma yapıldığı ve üniversite etiketinin ne kadar önemli olduğu tartışması yapıldığı anlaşılmaktadır. Ancak, bazı yerlerde genelleme ve sert bir dil kullanımı olduğu görülebilir.
    --------------
    💰 1667 sohbet token'i kullanıldı

Allah'ın işsizi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20-25 gündür aktif değilim ne diyon aw
    nereye gitsem adamlar bolum egosu yapıyorlar ben suyum buyum diye.
    ula ben alcakgonullu mu davranıyom 80k ile girdigim yerin egosu mu yapılır diye

millet fıttırmış ag

• up

• praitsyenın 60k almadıgını sana soylemıstım praıtsyen 35-45k alıyor demıstım ben hatırlarsan.

• yalnız asıstan 50k cıvarı alıyor bıraz daha fazla.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    asistan maaşı 40-50 dostum, ister inan ister inanma. burdakilere inanma, hele unideki asistanlar 40 alıyor.
    asistanla pratisyen arasında çok maaş farkı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kuzenım tıpcı asıstan 45-55k alıyor uzmanlar 60-120k pratisyen cok almıyor 35-45k belkı yogun bır yerdeyse 60k alır prat. hekım zaten maaslar cok yüksek degıl özel hastanede ıyı alanlar var ama 150k gibi kamuda stabıl zaten parayı kırmak ısteyen kbb-plastık secıp özelde calısan tıpler onlar 400k bıle alan var geri kalan o kadar almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurum07 -- 24 Nisan 2023; 0:43:49 >
  • karamba okul-hayat nasıl gidiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karakurum07 -- 24 Nisan 2023; 0:44:31 >
  • Nerede pratisyen olduğuna göre değişir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.