Şimdi Ara

Üniversite kazanamayanlar ne yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ciddi soru ciddi cevap bekliyorum; üniversite kazanamayanlar ne yapıyor? Ne diye paralıyoruz kendimizi kazanacağız diye. Mesela lisede hiç yks falan umursamayan tipler vardı onlar ne yapacak şimdi? Veya p** erkek diye tabir edilen tipler ne yapacaklar? Tatmin edici cevap verene hatay dürüm gönderecem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne yapacakları kendilerine bağlı.Şunu hala anlamıyorsunuz Okul hayatı herşey demek değil.İlerleyen yaşlarda kurslara gidip kendini geliştirebilir.İnsanlar zannediyoki bir kişi okul okumassa hayatı çöp olur.Yok öyle birşey. Üniversite okumamış insanlar tanıyorum iş kurmuşlar Üniversite mezununu hayatında binemeyceği arabalara biniyorlar.Şu zihniyeti şu Ülkeye birtürlü aşılayamadık.Okul okumak sana sadece "Bilgi" kazanadırır. "Bilgiyi doğru zamanda insanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yatırıma dönüştüren insanlar para kazanır".Okul okudun mezun oldun bilgiyi kullanmayorsan boşuna okudun. Ülkede Üniversite okudumu çok mutlu olucağını biyerlerde patron olucağımızı küçük yaşlardan aşılıyorlar insanlara toplumda şu algıyı yok etmek gerek.
  • kimi sanayide falan meslek öğreniyor
    kimi babasının dükkanında çalışıyor
    kimi para var diye kuryelik yapıyor
    kimi de bi firmada amelelik yapıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bi tanıdık üzerinden örnek vereyim,okumayacağım dedi lisede sanayiye gitmeye başladı haftasonları
    askerlik falan git gel derken 24 yaşında eski patronlarıyla bir dükkana ortak meselâ

• hocam uzun süre çalışınca zihnim bana enayisin boşa çalışıyorsun diye fısıldıyor; en azından bu forumu okuyunca kendimi daha iyi hissediyorum

• Ticaret/Esnaflık

Tarım/Çiftçilik/hayvancılık

Sanayi

Hizmet sektörü(Komi,garson,kurye vb.)

Sosyal medya işleri/influencerlık

Dijital içerik üreticiliği(Yotube,Tiktok,Twich vb.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 30 Ağustos 2023; 3:36:32 >
  • Çeşitli sektörlere dağıliyorlar

• Lisede derse gelip itlik yapanlar genelde itliğe devam ediyor. 25-26 yaşında asgariye tamah ediyorlar bir ömür böyle bitiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bim, a101, yurtiçi kargo, tekstil, shell, güvenlik, bekçi-polis-uzman çavuş-imam ....
    seçenek çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapacakları kendilerine bağlı.Şunu hala anlamıyorsunuz Okul hayatı herşey demek değil.İlerleyen yaşlarda kurslara gidip kendini geliştirebilir.İnsanlar zannediyoki bir kişi okul okumassa hayatı çöp olur.Yok öyle birşey. Üniversite okumamış insanlar tanıyorum iş kurmuşlar Üniversite mezununu hayatında binemeyceği arabalara biniyorlar.Şu zihniyeti şu Ülkeye birtürlü aşılayamadık.Okul okumak sana sadece "Bilgi" kazanadırır. "Bilgiyi doğru zamanda insanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yatırıma dönüştüren insanlar para kazanır".Okul okudun mezun oldun bilgiyi kullanmayorsan boşuna okudun. Ülkede Üniversite okudumu çok mutlu olucağını biyerlerde patron olucağımızı küçük yaşlardan aşılıyorlar insanlara toplumda şu algıyı yok etmek gerek.

• Al sat

• hayatı bitti demek olmuyor ey forum ahalisi. bizim millet olarak okula olan hayati bakışımızı değiştirmemiz lazım. asıl üniversite okuyanlar ne yapıyor diye sorulmalı. üniversite okumayanların normal hayatta ne yaptıkları az çok belli. akademik bilgi gerektirmeyen her iş yani.

• Cumhurbaşkanlığı

• öyle tipler üni okuyanlardan %80 önde. Keşke ders zekam 0 olsaydı da sosyal zekam + görünüşüm 100 olsa. Gerçi ders zekam da çok iyi değil ama olsun

• Hayata üni okuyanlardan erken atıldıkları için çoğu kendi işinin patronu olmuş durumda

• bu konuya 100 kişiden 90ı “kendi işinin patronu” “zengin” “dükkanını kurdu” diye yorumlar yapar
    gerçeklere gelecek olursak bu tarz çıkan insanların ya zaten babadan gelen bir sermayesi vardır ya da babadan gelen bir mesleği eğer ki ailesinin durumu kötüyse veyahut memur falansa asla böyle bir şey olamazlar ya çoğu fabrikalarda gece vardiyası gündüz vardiyası kovalar ya asgari ücretli ama rahat olan bir işe girmeye çalışır çoğu zaten 30una kadar aile evinden çıkamaz o gün bulduğunu o gün yer bunların hiçbirini bu durumları aşağılamak için yazmadım ancak son zamanlarda çıkan okumamaya özendirme muhabbetlerini de anlayabilmiş değilim 100 okumayandan anca 1i öyle çıkar diye okumak bunun oranını ve şansını artırır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KlerhFi K kullanıcısına yanıt
    bsnde anlamıyorum burdaki kimse yanlış anlamasın asosyal adamları kandırıyorlar sonra kartopu etkisi gibi onlarda birbirini kandırıyor

babadan hazır iş yoksa çok istisnadır ticaretten ordan burdan parayı kıran.10 kişide 1 2 kişi olsun.Para kazananlar genelde babasının dükkana/işe bakıyor zaten

üniversitelerin niye adı lekeleniyor çünkü diploma almak için tytde 40net yapmak yetiyor bu elemanlar sadece işsizliği 4 sene uzatıyor sonra okula sallıyorlar.Temel yeterlilik testinde 40 net yapan adama asgarinin 3 4 katından iş bulmaz sokaktan geçen adam ciddiyetle çözse yapar zaten o neti

sağda solda okula sallayan insanlar asgariyle çalışıyor veya çevreme bakıyorum aileden geçiniyor aile evden kovana kadar da o şekil tüm gün insta tiktok takılcaklar yüksek iht

iyi üniversite bölüm kadrosu yapıp a101 e giren gösterin allah aşkına o kadar insan tanıyorum hepsi çok güzel yerlerde.

tabii bunlar işin ekonomik tarafı

üniversitedeki ortamı sanayide çalışan adam ömrü billah göremicek ne kadar para kazanırsa kazansın okuyanla okumayan çok farkediyor maalesef.Ustaların genelev muhabbetleri bir ömür çekilmez gibime geliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.