Şimdi Ara

ücretli öğretmenler niye bu kadar az kazanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bir lisenin müdürüyle bu konuyu görüştüm. 120 saat derse girsen aylık 1900 lira falan alırsın dedi. Kardeşim tamam kadroda değiliz o yüzden fazla kazanmayalım da, 1900 lira ne ya. Öğretmenlik yapan bir kişinin bir asgari ücret miktarı kadar alamaması sizce de çok ilginç değil mi?

• Ücretli öğretmenliği 1000 tl ye bile yapacak o kadar cok kişi var ki. Rahat meslek. Günde 6 saat , faal çalışma suresi 3 saat falandır. Dershaneşlerde 1000-1500 tl ye haftada 6 gün gğnde 10 saat çalışan az değil. Aynı miktara meb de çalışmak krallıktır dostum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM01_VXG kullanıcısına yanıt

hocam bu devirde 1000 tl ye kim çalışıyor? Gerçek mi bu söylediğin rakamlar? O kişiler niye MEB'de çalışmıyor da dershanelerde çalışıyor peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: imam25

hocam bu devirde 1000 tl ye kim çalışıyor? Gerçek mi bu söylediğin rakamlar? O kişiler niye MEB'de çalışmıyor da dershanelerde çalışıyor peki?

Hocam niye yalan söyleyeyim ki. Daha geçen yılın eylülünde 800 tl teklif ettiler bana, yüzümü görünce 1000 tl ye artı yarım sigortaya çıkardılar. haftada 5 gün gelecekmişim. Günlük çalışma süresi kaç saatti kimbilir? O günden sonra hiçbir dershaneye başvurmuyorum, ayak basmıyorum. Duyduguma göre çoğu kişi bu şekilde çalışıyor. İyi para kazananlar da var ama biz tecrübesizlerin kanını emiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Hocam niye yalan söyleyeyim ki. Daha geçen yılın eylülünde 800 tl teklif ettiler bana, yüzümü görünce 1000 tl ye artı yarım sigortaya çıkardılar. haftada 5 gün gelecekmişim. Günlük çalışma süresi kaç saatti kimbilir? O günden sonra hiçbir dershaneye başvurmuyorum, ayak basmıyorum. Duyduguma göre çoğu kişi bu şekilde çalışıyor. İyi para kazananlar da var ama biz tecrübesizlerin kanını emiyorlar

Alıntıları Göster

yok hocam yalan söylüyorsun demiyorum est. demek istediğim insanlar niye meb'de değil de dershanede çalışıyor. çok da zor değil meb'de ücretli öğretmenlik yapmak.

bir de yüzünü gördükten sonra niye fiyat yükselttiler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: imam25

yok hocam yalan söylüyorsun demiyorum est. demek istediğim insanlar niye meb'de değil de dershanede çalışıyor. çok da zor değil meb'de ücretli öğretmenlik yapmak.

bir de yüzünü gördükten sonra niye fiyat yükselttiler :)

Alıntıları Göster
    Çaresizliktwn çalışıyorlar. Mezundan bol ne var ki zaten. Ücretli öğretmenlik herkese çıkmıyor. Kpssi. 80 üstü olan adama çıkmıyor ama 70 olana çıkıyor misal. Bizzat tanığım birinci elden buna.

Biraz isteksizdim, keyfim kaçtı. Ellerinde tek ben vardım. Branşım olmamasına rağmen İngilizce için istemişlerdi beni. YDS belgesiyle başvurmuştum. Mecburen alacaklardı beni. Açıl vardı kadrolarında. Yine de kabul etmedim ve dönmedim sonra.

• Ücretli öğretmenliğe bile millet torpil arar hale geldi. Ne günler gördük

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet, kendi uyguladığı asgarî ücret politikasına uymuyor! Üzerine yarım sigorta yapıyor, utan verici bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadrolunun 3'te 1'i maaş

Yarım sigorta

Nöbet parası yok

Tatillerde maaş kesintisi var

Rapor alma hakkı yok

Promosyon yok

Sene başı eğitim ödeneği yok

Yazın maaş ve sigorta yok

Ek sınav geliri yok

İş garantisi yok

Tam bir ucube sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Kadrolunun 3'te 1'i maaş

Yarım sigorta

Nöbet parası yok

Tatillerde maaş kesintisi var

Rapor alma hakkı yok

Promosyon yok

Sene başı eğitim ödeneği yok

Yazın maaş ve sigorta yok

Ek sınav geliri yok

İş garantisi yok

Tam bir ucube sistem.

Adı üstünde ücretli öğretmen. Sistem kendi içinde tutarlı. Kaç saat çalışıyorsan sistem ona göre ücretini veriyor.

• çok fazla insan var, sen yapmassan başkası yapar

• On binlerce ücretli öğretmen var. Bayram gibi tatil dönemlerinde 600-700tl maaş alıyorlar. Ara tatilde 300-400tl maaş alıyorlar, arkadaşım ücretli öğretmenlik yapıyor şu ana kadar aldığı en yüksek maaş 1250tl. 1900 alan ne duydum ne gçrdüm. Yaz tatilinde zaten 0. Üstteki arkadaş da tek tek maddeler halinde yazmış hiçbir ek ödeme zaten yok. Ama on binlerce kişi daha sırada bekliyor ücretli öğretmen olmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 24 Temmuz 2020; 10:42:58 >
  • part time çalışma olarak görülüyor çünkü.

ben de yaptım 2013 yılında 750 lira maaş vardı, 2014 oldu 1000 e yaklaştı ancak.

çalıştığın gün kadar sigorta, saat kadar ücret. o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

part time çalışma olarak görülüyor çünkü.

ben de yaptım 2013 yılında 750 lira maaş vardı, 2014 oldu 1000 e yaklaştı ancak.

çalıştığın gün kadar sigorta, saat kadar ücret. o kadar.

Ücretli öğretmen normal öğretmenle aynı oranda çalışır aynı işi yapar. Bu mantığa göre sadece ücretli öğretmenler değil tüm öğretmenler part-time çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 24 Temmuz 2020; 11:3:41 >
  • Ücretli ogretmen dereceye giremeyen ögretmendir. Kadrolu ögretmen kpss ile derece yapmis yeterliliklere sahiptir.

Ucretli ile kadrolu yakinmaas alsa millet niye kpssye calisip sirnaga gitsin. Gider evinin onunde calisir

• quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

Ücretli ogretmen dereceye giremeyen ögretmendir. Kadrolu ögretmen kpss ile derece yapmis yeterliliklere sahiptir.

Ucretli ile kadrolu yakinmaas alsa millet niye kpssye calisip sirnaga gitsin. Gider evinin onunde calisir

Derece yaptıklarına emin misin kardeş? Fizik öğretmenliği mezunu bir gencin kpss birincisi olduğu halde atanamadığı sistemde din kültürü öğretmenleri 25 ile, PDR ise 22 ile atandı. Ayrıca şu an okullarda

çalışan yaşlı öğretmenler hayatında kpss görmemiş. Orta yaşılar ise kpssnin sınavdan bile sayılmadığı en kolay dönemde atanmış. Şu an sınava soksan 45 bile alamazlar ve bunlar halen öğretmen nüfusunun içinde çoğunlukta.

Birileri sıfır çekerek atanıyor, diğeri hepsini doğru yapsa da atanamıyor. Birileri kpssye girmemiş diğeri ise kpssnin formalite olduğu dönemde sınava girmiş beleşten atanmış.

22 ile atanan PDR'ci tam puanla atanamayan fizik öğretmeninden daha mı nitelikli şimdi?

13 yaşında çocuğu çağırsan 22'den fazla puan alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 24 Temmuz 2020; 12:21:0 >

• İlk senesinde atanamayanlar ücretli öğretmenliğe başvuruyor.Kpss çalışmaya zaman kalması asıl öncelikleri.Ekstra olarak dershane parası ve harçlıklarını çıkarıyorlar ve inanılmaz torpil dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Ücretli öğretmen normal öğretmenle aynı oranda çalışır aynı işi yapar. Bu mantığa göre sadece ücretli öğretmenler değil tüm öğretmenler part-time çalışıyor.

Alıntıları Göster

doğrudur, hemen hemen aynı işi yapar.

orada bir yanlışlık var bence de, hadi kadroya geçmiş adama % 20-30 fazla verirsin anlarım diğeri de kpss çalışsın girsin dersin ama çeyreği kadar da çok kötü bir durum maalesef.

ben de part time çalışıyor demedim, öyle görülüyor dedim. aslında part time çalışıyor ama o zaman öğretmenler de part time sayılsın de mi ama.

• Gerçekten okusan da artık emeklerinin karşılığını tam olarak alamadığımız bir dönemdeyiz, öğretmen değilim ama şu yaşıma kadar emeklerimle okumakla kendimi geliştirmekle geldim bence herkes hakettiği yerde kesinlikle değil.

• Devlet kadrosunda başka hiçbir alanda ücretli olayı yokken bedavaya ve sosyal haklar verilmeden öğretmen çalıştırılması "eğitim çoh önemli yiğenim" diyenlerin ikiyüzlülüğünü net olarak göstermektedir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.