Şimdi Ara

ücretli öğretmenler niye bu kadar az kazanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cingozzz

Derece yaptıklarına emin misin kardeş? Fizik öğretmenliği mezunu bir gencin kpss birincisi olduğu halde atanamadığı sistemde din kültürü öğretmenleri 25 ile, PDR ise 22 ile atandı. Ayrıca şu an okullarda

çalışan yaşlı öğretmenler hayatında kpss görmemiş. Orta yaşılar ise kpssnin sınavdan bile sayılmadığı en kolay dönemde atanmış. Şu an sınava soksan 45 bile alamazlar ve bunlar halen öğretmen nüfusunun içinde çoğunlukta.

Birileri sıfır çekerek atanıyor, diğeri hepsini doğru yapsa da atanamıyor. Birileri kpssye girmemiş diğeri ise kpssnin formalite olduğu dönemde sınava girmiş beleşten atanmış.

22 ile atanan PDR'ci tam puanla atanamayan fizik öğretmeninden daha mı nitelikli şimdi?

13 yaşında çocuğu çağırsan 22'den fazla puan alır.

Alıntıları Göster

Hocam elma ile armutu kiyaslayamazsiniz. Ornek. 90 alip atanan bir matematik ogretmeni. Bir de 65 alip atanamayan var. Tabiki 90 alan kadrolu olacaktir.

Sizin bahsettiniz tamamen farkli bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar düşük puanla atananalar genelde fetöcüler gerçi yüksek puanla atananlar da fetöcü bunların çoğu kamu'dan şutlandı kamusal hakları ellerinden alındı...

Yıllar önce 45 puanla atanan adamlar oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: rcc53

Hocam elma ile armutu kiyaslayamazsiniz. Ornek. 90 alip atanan bir matematik ogretmeni. Bir de 65 alip atanamayan var. Tabiki 90 alan kadrolu olacaktir.

Sizin bahsettiniz tamamen farkli bir durum

Alıntıları Göster

Yoo farklı durum değil. Bu kpss bilgiyi ölçmüyor mu? Cumhurbaşkanı çıkıp demedi mi 70-80 alamayan bilgisiz bir öğretmendir atanmasa da olur diye. Şimdi soruyorum geçen sene 60'la atanan müzik öğretmeni bilgili 80'le atanamayan sosyal bilgiler öğretmeni bilgisiz mi oluyor? Kadroya geçmek hangisinin hakkı?

Başka bir durumdan daha bahsedeyim 520 prim gün sayısı olan ücretli öğretmenler sınavsız kadroya geçti. Madem ücretliler bilgisiz olduğu için kadroya alınmıyor bunlar neden kadroya alındı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 25 Temmuz 2020; 1:8:58 >

• quote:

Yoo farklı durum değil. Bu kpss bilgiyi ölçmüyor mu? Cumhurbaşkanı çıkıp demedi mi 70-80 alamayan bilgisiz bir öğretmendir atanmasa da olur diye. Şimdi soruyorum geçen sene 60'la atanan müzik öğretmeni bilgili 80'le atanamayan sosyal bilgiler öğretmeni bilgisiz mi oluyor? Kadroya geçmek hangisinin hakkı?

Başka bir durumdan daha bahsedeyim 520 prim gün sayısı olan ücretli öğretmenler sınavsız kadroya geçti. Madem ücretliler bilgisiz olduğu için kadroya alınmıyor bunlar neden kadroya alındı?

Alıntıları Göster

Dostum birsey bilmiyosun konusma.

Sanki muzik ogretmeniyle matrmatik ogretmeni ay i sinava giriyo. Alan sinavi var. Herkes kendi alaninda yarisiyor. Matrmatik matematikcilerle.

• quote:

Dostum birsey bilmiyosun konusma.

Sanki muzik ogretmeniyle matrmatik ogretmeni ay i sinava giriyo. Alan sinavi var. Herkes kendi alaninda yarisiyor. Matrmatik matematikcilerle.

Alıntıları Göster

Müzik öğretmeni alan sınavına girmez kardeş. GK GY ve eğitim bilimleri ise tüm bölümler için aynıdır. Maaşallah sen çok iyi biliyormuşsun  

Ayrıca çoğu bölümde alan sınavı yok. 90 branşta atama yapılır ve sadece 18'inde alan sınavı vardır. Alan olan bazı şanslı bölümlerin de atama puanları çok düşük olduğu için alana çalışmasına bile gerek yoktur. Çok az netle girerler. Şanssız branşların ise alanda full'e yakın yapması gerekir.

Şimdi 15 alan netiyle atanan adam 40 alan netiyle atanamayan adamdan daha mı nitelikli?

Ayrıca diğer soruma cevap vermedin. Ücretliler bilgisizse neden 520 prim sayısı olan ücretli öğretmenler direkt atandı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 25 Temmuz 2020; 8:6:1 >

• Ücretli öğretmenlik de bile torpille alıyorlar. Mesela adamın formasyonu yok işletme iktisat okumuş ücretli öğretmenlik yapıyor. Böyle saçma sapan şeyler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Müzik öğretmeni alan sınavına girmez kardeş. GK GY ve eğitim bilimleri ise tüm bölümler için aynıdır. Maaşallah sen çok iyi biliyormuşsun  

Ayrıca çoğu bölümde alan sınavı yok. 90 branşta atama yapılır ve sadece 18'inde alan sınavı vardır. Alan olan bazı şanslı bölümlerin de atama puanları çok düşük olduğu için alana çalışmasına bile gerek yoktur. Çok az netle girerler. Şanssız branşların ise alanda full'e yakın yapması gerekir.

Şimdi 15 alan netiyle atanan adam 40 alan netiyle atanamayan adamdan daha mı nitelikli?

Ayrıca diğer soruma cevap vermedin. Ücretliler bilgisizse neden 520 prim sayısı olan ücretli öğretmenler direkt atandı?

Alıntıları Göster

dostum sen meselenin puanla alakası yok sıralamayla alakası var. 60 alırsın önünde 10 kişi olur atanırsın. 80 alırsın önünde 1000 kişi olur atanamazsın. her halükarda rakibin sadece kendi alanın. 80 alıp atanamamanın sebebi önünde çok kişi olmasıdır. onun sebebide o alanda çok mezun olmasıdır. bu sistem doğru ya da yanlış kişiye göre değişir ama sistem böyle.

5 yıl çalışan ücretli öğretmenleride 5 yıllık tecrübeli oldukları için alındı. tecrübe bu işte çok önemlidir. bu yöntemde bana göre yanlış ama durum bu.

bu arada kpss de türkiye 66.sıyım

• quote:

dostum sen meselenin puanla alakası yok sıralamayla alakası var. 60 alırsın önünde 10 kişi olur atanırsın. 80 alırsın önünde 1000 kişi olur atanamazsın. her halükarda rakibin sadece kendi alanın. 80 alıp atanamamanın sebebi önünde çok kişi olmasıdır. onun sebebide o alanda çok mezun olmasıdır. bu sistem doğru ya da yanlış kişiye göre değişir ama sistem böyle.

5 yıl çalışan ücretli öğretmenleride 5 yıllık tecrübeli oldukları için alındı. tecrübe bu işte çok önemlidir. bu yöntemde bana göre yanlış ama durum bu.

bu arada kpss de türkiye 66.sıyım

Alıntıları Göster

Bende onu diyorum dünden beri. Sebebi ne olursa olsun bazıları hiç emek vermeden hiç bir şey bilmeden atanmış, bazıları da afedersin ama bi yerlerini yırtmış emek vermiş yine atanamamış. Ayrıca ücretlilerin atanmasında bile adil olmayan durum var. Bazıları halk eğitimde çalışıp tam prim yattığı için 2 yılda primi doldurmuş bazıları da normal okulda çalışıp 5 yılda bile dolduramamış. 2 yıllık çalışan atandı 5 yıl çalışan atanamadı. Şimdi 2 yıl çalışan adam 5 yıl çalışandan daha mı tecrübeli ve bilgili? Neresinden bakarsan bak sistem çürümüş durumda.

80 alıp atanamayan ücretli tarih/biyoloji öğretmeni ve 30 alıp atanmış din kültürü öğretmeninin aynı okulda çalıştığını gördü bu gözler. Sorsan din kültürü öğretmeni "ben kpssyi kazandığım için buradayım" der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 25 Temmuz 2020; 9:3:49 >

• Yazın veya tatillerde kadroluların maaşından kesinti yapıp ücretli öğretmenlik yapanların maaşlarına ekleseler denge sağlanır.

• Hepsinden önce şu yoğunluğu azaltman gerekiyor , ya emekli edeceksin , ya unideki kontenjanı azaltacaksin , öğretmen sayısını azaltman gerekiyor

• Ben özel bir dil kursunda ücretli öğretmenim. Saatlik 20 tl alıyorum ve eylülde zam alacağım. Bizim programlarımız genelde 100-120 saat arasında değişiyor ve ben tek bekar biri olduğum için bana yetiyordu. Sömestr zamanı 2 hafta boyunca çok yoğun çalıştım, 2 haftada toplam 4 gün sabah 11- akşam 22 yaptığımı biliyorum. O sömestr zamanı şu ana kadar aldığım en yüksek ücret olan 2180 tl yi almıştım. Normalde de ben memnundum fakat korona bizi bitirdi. Bana online ders verilmedi. 13 mart - 1 haziran arası hiç çalışmadım zararımız da karşılanmadı. Sigorta yok prim ek mesaii hak getire. Günde 4 saat ve üzeri dersimiz varsa yemeğe gidiyoruz. Ben işimi sevdiğim için memnunum ve patronlarım Allah'a şükür maaşımızı gününde hatta 2 gün önce bile yatırıyorlar. Kalıcı yapılacak bir şey değil fakat ben üniversite sınavına girdim ve okurken yapılacak en ideal işin bu olduğunu gördüm, okul saatleriyle çakışmıyor. Aylık ödediğim 2 taksitim var, telefon kabaca 250-270 arası bilgisayar taksitim 470 - 480 arası. Bunları çıktığımızda gerisi kemiksiz benim. Sorusu olan varsa mesleğimle ilgili yanıtlayabilirim.

• Son mesaja gelince ilk mesajı unuttum, konunun açılış amacı neydi hatırlamıyorum bile ama şunu söylemeden ayrılmak istemedim. 3 yıl önce İstanbula taşındım evlenip. Borçları kapama hesabı. Eylüle yakındı taşınmamız, kendimi Ümraniye'de ücretli yaparken buldum. Neyse. Her haksızlık yazılmış zaten tekrara girmeyeceğim ama Bi gün müdürün yanına çıktım. Ben öğretmen akbili almak istiyorum dedim. Cevabı tahmin etmişsinizdir. Zaten bit kadar para alıyoruz, öğretmen akbilini bari hak edelim. Ben böyle işin ızdırabını...

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Yazın veya tatillerde kadroluların maaşından kesinti yapıp ücretli öğretmenlik yapanların maaşlarına ekleseler denge sağlanır.

Hocam olan hakki azaltmak yerine vaski yapip ucretli maasini yukseltmeyi neden dusunmuyorsunuz.

Bu ulkenin insani asagida olani yukari cekmek yerine yukaridakini asagiya cekmeye ugrastigi icin daha cok surunuruz

• quote:

Hocam olan hakki azaltmak yerine vaski yapip ucretli maasini yukseltmeyi neden dusunmuyorsunuz.

Bu ulkenin insani asagida olani yukari cekmek yerine yukaridakini asagiya cekmeye ugrastigi icin daha cok surunuruz

Alıntıları Göster

Ne yani milletvekili 20 bin tl kazanıyor diye öğretmen doktor da 20 bin mi kazansın. Maaşlarda denge sağlanacaksa fazla olandan kesinti de yapılmalı. Aylardır çalışmadığı halde tam maaş alan öğretmenler varken, bin küsür tlye ücretli öğretmenlerin olması doğru değil. Bunu ailesinde birçok öğretmen olan, kendisi de memur olan, kazancı da öğretmenden fazla olan biri olarak yazıyorum yanlış anlaşılma olmasın. Benim bir kuzenim doğuda kadrolu öğretmen, aylık maaşı 5-6 bin arası ek dersler nöbetler vs. Diğer kuzenim ücretli öğretmenlik yapıyordu virüs çıkana kadar. Aylık 2 bin tl geçmiyordu eline. Bu ikisi de aynı eğitimi almış aynı işi yapan insanlar aradaki uçurum devletin ayıbı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.