Şimdi Ara

Aile evinden kurtulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaç para maaş lazım 1+1 eve tutsam, kira giderler.

700 ev desek 1+1 buyuksehirde yaşamıyorum.

Elektrik su dogalgaz yazin 300 desek

1000 etti

500 yemek olsun 1500

Tecrubeliler yardımcı olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aile Evinden Kurtulmak

Aile evinden kurtulmak, birçok insanın hayatının bir noktasında karşılaştığı zor bir karar olabilir. İster daha fazla bağımsızlığa kavuşmak, ister kendi aileni kurmak, ister finansal nedenlerden dolayı olsun, aile evinden çıkmak düşündüğünüzden daha karmaşık bir süreç olabilir. İşte aile evinden kurtulmanıza yardımcı olacak bazı bilgiler:

• Hazırlanın: Aile evinden ayrılmadan önce, finansal durumunuzu değerlendirin ve ne kadara ihtiyacınız olacağını belirleyin. Konaklama, yemek ve ulaşım gibi giderlerin yanı sıra beklenmedik masraflar için de bütçe ayırın.

• Ailenizle Konuşun: Aile evinden ayrılma kararınızı ailenizle paylaşın. Neden taşınmak istediğinizi ve planlarınızı açıklayın. Onların desteğini almak, süreci daha az stresli hale getirecektir.

• Bir Plan Yapın: Aile evinden ne zaman ayrılacağınızı, nereye taşınacağınızı ve geçim kaynaklarınızı belirlemek için net bir plan yapın. Planınız, size odaklanma ve motivasyon sağlayacaktır.

• Konaklama Arayın: Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir konaklama yeri arayın. Kiralık bir daire, oda arkadaşıyla paylaşım veya aile üyeleriyle geçici olarak kalmak gibi seçenekleri değerlendirin.

• İstekleri Değerlendirin: Aile evinden ayrılmadan önce, ailenizin size özel istekleri veya beklentileri olup olmadığını öğrenin. Bu istekleri karşılayıp karşılayamayacağınızı dikkatlice değerlendirin.

• Yardım Alın: Gerekirse, taşınma sürecine yardımcı olacak bir aile üyesi, arkadaş veya profesyonelden yardım alın. Destek almak, yükünüzü hafifletecek ve sizi motive edecektir.

Sonuç olarak: Aile evinden kurtulmak, iyi bir planlama ve hazırlık gerektiren bir karar olabilir. Bu ipuçlarını takip ederek, bu zorlu süreci daha az stresli ve daha başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mini buzdolabı 1000₺
    çamaşır makinesi 1000₺
    bulaşık makinesi 1000₺
    setüstü ocak 500₺

ekle
  • Kız olsan işin kolaydı çabuk kurtulurdun.
  • Evi eşyalı tut
    Mutfak dahil 1500-1700 arası yeter
    Ekstra giderin yoksa tabi.
  • Yeni bekar evine 1+1 çıktım ben de. 22 bin civarı sanırım masrafım oldu. Beyaz eşya olarak buzdolabı ve çamaşır makinesi aldım.

• Isparta için konuşuyorum. 3 yıldır öğrenci evinde kalıyorum aşağı yukarı masraflarımı paylaşayım

Eşyalı 1+1 daireler genelde 700-1200 arası. Fiyat evin yeni olmasına, eşyalara, dairenin bulunduğu kata, binanın şehirdeki konumuna göre değişiyor. Çoğu yerde yakıt ve internet ev sahibine ait oluyor yani senin ödeyeceğin faturalar yalnızca elektrik ve su. Tabii ki her şey dahil fiyatlı evler de var herhangi bir fatura ödemediğin. Ben şu ana kadar yakıt net dahil, elektrik su bana ait olan dairelerde kaldım. Bana gelen elektrik-su faturası ortalama 100 TL. 50-100 arasında elektrik gelir kullanımına bağlı, 20-30 da su.

Mutfak masrafına bakalım. Haftalık mutfak alışverişim 150 TL aşağı yukarı. Ayda 600 TL. Ama ben biraz abur cuburu abartıyor da olabilirim Arada sırada dışardan da yiyorum tabii. Kırmızı ete, kıymaya ağırlık vereyim dersen fiyat artacak bu arada.

Evin olağan giderleri her çeşit deterjandan, tuvalet kağıdına kadar, yani sık sık değil bitince alacağın şeylerin masrafı sana aylık 50 TL olarak yansır.

İşin içine sigara alkol girecekse bu küçük hesapların hiçbir değeri kalmıyor. Herhangi bir alkol gecesi min 50 TL'ni uçurup götürür, en iyi ihtimalle o da. 3 bira 1 paket sigara 1 paket cips alayım desen 60 TL yapıyor Azıcık şımarayım dersen 100 TL'yi rahat gözden çıkarman gerekiyor. Dışarda bir yerde içme işine hiç girmiyorum bile.

Bunun dışında genelde unutulan ama hesaplanması önemli şeyler var. Ulaşım masrafı. Aylık 100 liramı götürüyor benim.

Sigara içiyorsan kullanımına bağlı olarak yine ciddi paralar gidiyor. Bende 450-500 arası sigaraya gidiyor.

Ama nolursa olsun kendi evinde yaşamaya değiyor. Ailemin yanına gelmiştim bayadır burdayım, artık duramıyorum boğuluyor gibi oluyorum. Yakında gidiyorum zaten, kendi hayatıma geri döneceğim.

• Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hocam aylık 600tl mutfak nedir? Ben bir tencere pilav 1hafta gidiyor yanınada mercimek çorbası en fazla 150 tutuyor hepsi dahil
  • quote:

Orijinalden alıntı: LigthOfGoder

Hocam aylık 600tl mutfak nedir? Ben bir tencere pilav 1hafta gidiyor yanınada mercimek çorbası en fazla 150 tutuyor hepsi dahil

Pilavı ne kadar yapiyosunuz? Nasil muhafaza ediyosunuz? Ne kadar gidiyor?

• 2500 TL nin aşağısı kurtarmaz büyükşehirlerde min 4000 tl
  • quote:

Ne desem linç yerim ben buna

Şöyle diyeyim o zaman ben haftalık 150 liralık mutfak alışverişi tutarını yalnızca pilav çorba üzerinden çıkarmadım.

• quote:

ciddi misin ironi mi yapıyorsun

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Ciddiyim hocam niye ironi yapim.
  • İzmirde yaşıyorum. 1+1 eve çıkacaktım. En az 20bin tl masraf çıkıyordu, vazgeçtim. Evlenmeden aile evinden ayrılmanın mantıksız olduğuna karar verdim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.