Şimdi Ara

Stajyerlerin Firma Açısından Faydaları (Önemli) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mersin Uluslararası Limanı Bilgi-işlem bölümünde yaptım stajyer'ın bır fırma için ne kadar önemli olduğunu gördüm :) ama bir kadın vardı çok sinirimi bozmuştu ama biraz haklıydıda Bilgi-İşlem'in amele stajyerleri geldi diyordu sürekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

Ben geçen yaz sağlık ocağında yaptım. Ne 5 kuruş verdiler ne öğle yemeği en yine iyisin en azından yemek var.

Sağol dostum kendimi çok iyi hissettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Arkadaşlar staj yapan kardeşlerimiz zor koşullarda çalışarak çoğu zaman firma tarafından ücret bile almamaktadır.Aynı şekilde ben de çalıştıgım firmadan maaş almıyorum , bana verdikleri tek şey öğlen yemeğidir.

Firmaların acaba stajyer çalıştırmasının artıları nelerdir ?
    Benim şahsi düşüncem,
    1)Firmanın ayak işlerinin yapılması
    2)Eksik olan bölgelerde stajyerlerin işçi gibi çalıştırılması
    3)Ödenen vergilerden bir kısmının stajyer çalıştırıldıgı için düşülmesi ( emin değilim )

Sizde bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

Çok Haklısın. Söylediklerinde Doğru Söylemişsin.
    hee bu arada sana öğle yemeği veriyorlarmış , bize o da yok

Cem Yılmaz Ne kadarda güzel demiş ;

KÖLEYİZ KÖLEEE

-Stajyeeeeer! Çalis! Çalis! Çalis!
    +Para?
    -Para yoook! Çalis!

• quote:

Orijinalden alıntı: SemihYilmaz

quote:

Arkadaşlar staj yapan kardeşlerimiz zor koşullarda çalışarak çoğu zaman firma tarafından ücret bile almamaktadır.Aynı şekilde ben de çalıştıgım firmadan maaş almıyorum , bana verdikleri tek şey öğlen yemeğidir.

Benim şahsi düşüncem,
    3)Ödenen vergilerden bir kısmının stajyer çalıştırıldıgı için düşülmesi ( emin değilim )

KÖLEYİZ KÖLEEE

+Para?
    -Para yoook! Çalis!

Dostum süs bitkisine bile su veriyorlar , sizlere yemeği bile çok mu görüyorlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SemihYilmaz

quote:

Benim şahsi düşüncem,

KÖLEYİZ KÖLEEE

+Para?
    -Para yoook! Çalis!

Dostum süs bitkisine bile su veriyorlar , sizlere yemeği bile çok mu görüyorlar

yok dostum vermiyorlar kendi cebimizden veriyoruz valla

• quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

Stajyere is yaptırmak (mühendislik için konusuyorum) mühendisin elindeki ise, sahip olduğu boş vakte vs bağlı. Ben mesela akıllı kartlarla ilgili bişeyler yapmam gerekiyordu, ama pek bilgim yoktu. Stajyere verdim al bunu oku öğren bir de uygulama yap diye, yaptı, hem ben öğrenmiş oldum hem de o. Tabi ben ona yapmam gereken uygulamayı yaptırmadim, raporu okuyarak bilgi edindim sadece. Güzel bir staj oldu ama böyle işler her zaman denk gelmiyor tabi.
    Stajyer arkadaşlar projelerin önemli yerlerinde görev almayi beklememeli. Hiç bir mühendis böyle bir sorumluluğu almaz çünkü. Stajyerin yaptığı hatadan dolayı başı belaya girsin istemez. Onun için stajyerlere yan işler yaptırılır.

Haklısınız hep küçük işler yaptırıyorlar bende doğal olarak sıkılıyorum.

• Firmaya en büyük getirisi birilerinin yapması gereken işi stajyerler yapınca o kişi stajyerin sırtından para kazanır. Hak edilmemiş bir para olur.

Biz de stajyer alıyoruz, hatta asgari ücret veriyoruz, yemek ve ulaşım imkanı sağlıyoruz. Üzerlerinden bir kazancımız yok. Benim departmanımda çalışan iki tane stajyerim var asla ayak işlerimi yaptırmıyorum, o gün gümrüğe gideceksem şirket arabasıyla ikisini de götürüyorum işleri görüyorlar. Kurum dışına da bireysel olarak göndermiyorum. Çünkü aynı yoldan ben de geçtim ve şirket hiyerarşisini uygulamıyorum. Sadece iş hayatına atılacak gençlerimize bir fikir, bir bakış açısı kazandırıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 23 Haziran 2013; 14:16:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Firmaya en büyük getirisi birilerinin yapması gereken işi stajyerler yapınca o kişi stajyerin sırtından para kazanır. Hak edilmemiş bir para olur.

Biz de stajyer alıyoruz, hatta asgari ücret veriyoruz, yemek ve ulaşım imkanı sağlıyoruz. Üzerlerinden bir kazancımız yok. Benim departmanımda çalışan iki tane stajyerim var asla ayak işlerimi yaptırmıyorum, o gün gümrüğe gideceksem şirket arabasıyla ikisini de götürüyorum işleri görüyorlar. Kurum dışına da bireysel olarak göndermiyorum. Çünkü aynı yoldan ben de geçtim ve şirket hiyerarşisini uygulamıyorum. Sadece iş hayatına atılacak gençlerimize bir fikir, bir bakış açısı kazandırıyoruz...

Hocam keşke sizin gibi birinin yanında staj yapabilsek ama sizin gibi düzgün çalışan bulmak çok zor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.