Şimdi Ara

Stajyerlerin Firma Açısından Faydaları (Önemli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar staj yapan kardeşlerimiz zor koşullarda çalışarak çoğu zaman firma tarafından ücret bile almamaktadır.Aynı şekilde ben de çalıştıgım firmadan maaş almıyorum , bana verdikleri tek şey öğlen yemeğidir.

Firmaların acaba stajyer çalıştırmasının artıları nelerdir ?
    Benim şahsi düşüncem,
    1)Firmanın ayak işlerinin yapılması
    2)Eksik olan bölgelerde stajyerlerin işçi gibi çalıştırılması
    3)Ödenen vergilerden bir kısmının stajyer çalıştırıldıgı için düşülmesi ( emin değilim )

Sizde bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

• Sen onlar için fazlalıktan öte bir şey değilsin, emin ol.

Ayrıca çalıştığın yer nasıl bir yer ki yasal olarak vermesi gereken asgari ücretin üçte birini vermiyor?
  • Benim çalıştığım yer stajyer dolu.Adamlar işçi bile almıyor.Tüm işleri stajyerlere bedava yaptırıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Benim çalıştığım yer stajyer dolu.Adamlar işçi bile almıyor.Tüm işleri stajyerlere bedava yaptırıyorlar.

haha çok iyimiş dostum zekice
  • normal bi işçinin yapacağı işi stajere yaptırırsın kardeşim ayda 200-300 tl arası bi paraya

üstelik mesela faturan yatırılacak olur dışardan bişey alınacak olur bunları da stajere yaptırırsın

eee bundan iyisi Şam'da kayısı
  • Bizim buradaki stajyerlerin kendi alanlarındaki işlerini yaptığını görmedim pek. Yazılım Donanım & Otomasyon firmasıyız.Ayak işleri vs.
    Ben iyi davranırım ama arkadaşlara. Severler beni. Hatta 2 stajyer vardı 2 sene önce falan. KonuDışıcıydılar.
  • valla o konuarda haklısını eyvallah ama. iş yine stajerde bitiyor. bende temmuz agustos sıcağında tuzlada staj yaptım iskele ofis arası 500 metreden fazla her türlü ayak işini yaptık ama. burada bu ayak işleri sırasında siz birşeyler öğrenemiyorsanız suçlu sizsiniz. para aldımmı hayır. ayakçılık yaptık ama ben bu ayakçılığın altından çok şey öğrendim.

adam staja, beni beleşten çalıştıracaklar, kullanacaklar diye gidiyor ama şunu düşünemiyor. beni kullnırlarken ben onlardan ne öğrenebilirm. işte tüm problem burası dostlar. stajerin beleş iş gücü oldugunu bende çok iyi biliyorum merak etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 22 Haziran 2013; 19:35:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben geçen yaz sağlık ocağında yaptım. Ne 5 kuruş verdiler ne öğle yemeği en yine iyisin en azından yemek var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Benim çalıştığım yer stajyer dolu.Adamlar işçi bile almıyor.Tüm işleri stajyerlere bedava yaptırıyorlar.

+1

• stajyer değil ama bağlantiyi kurabilirsiniz şöyle bir şey söyleyeyim.babam şu an elektrikçi kendi dükkanimiz var ve babam ilk başkasinin yanina çirak girdiğinde dedem babamin ustasina para veriyormuş.ama kazanci ne oldu?babam hayatini kazandiracak bir meslek sahibi oldu.ayrica şunu da yazayim çok sevdiğim bir söz.çirakliğini yapmadiğin işin ustaliğini yapamazsin.siz orda meslek öğreniyorsunuz bir bakima.not : lafim stajyerlere sadece getir götür işi yaptiran firmalara değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben belediye'nin imar ve harita bölümünde staj yapıyordum adamlar gelmene gerek yok dedi
  • Stajyere is yaptırmak (mühendislik için konusuyorum) mühendisin elindeki ise, sahip olduğu boş vakte vs bağlı. Ben mesela akıllı kartlarla ilgili bişeyler yapmam gerekiyordu, ama pek bilgim yoktu. Stajyere verdim al bunu oku öğren bir de uygulama yap diye, yaptı, hem ben öğrenmiş oldum hem de o. Tabi ben ona yapmam gereken uygulamayı yaptırmadim, raporu okuyarak bilgi edindim sadece. Güzel bir staj oldu ama böyle işler her zaman denk gelmiyor tabi.
    Stajyer arkadaşlar projelerin önemli yerlerinde görev almayi beklememeli. Hiç bir mühendis böyle bir sorumluluğu almaz çünkü. Stajyerin yaptığı hatadan dolayı başı belaya girsin istemez. Onun için stajyerlere yan işler yaptırılır.

• Çaliş, Çaliş, para? para yok...stajer...köleliğin fransızcası...
  • mühendislik fak. zorunlu atölye staji sirasinda cay servisi, fotokopi vb. büro hizmetlerini layikiyla? yaptim.
    sabah 8-17.
    ögle yemegi + servis verdiler
  • Argodaki tanımı ameledir. Haftanın 4 günü sabah 8 akşam 7 çalışırlar. 200 300 lira para verirler. Bide iğrenç öğle yemeği. Ben bi ara hesapladım gelir 300 tl gider 500tl. Çıktım direk işten
  • quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Bizim buradaki stajyerlerin kendi alanlarındaki işlerini yaptığını görmedim pek. Yazılım Donanım & Otomasyon firmasıyız.Ayak işleri vs.
    Ben iyi davranırım ama arkadaşlara. Severler beni. Hatta 2 stajyer vardı 2 sene önce falan. KonuDışıcıydılar.

hangi sehirdesiniz acaba

• Valla ben de Ticaret Meslek okuyorum şuan için 2. sınıfa geçtim ama 4. sınıfta ne olacağımız belirsiz. Ben bilişim bölümüne girersem teyzemin çalıştığı yerde staja giderim diye düşünüyorum yol+yemek parasını verseler zaten maaş vermeseler de olur maksat zarara girmeyelim. Benim bu sene 4. sınıfa geçen bi abim yol+yemek+150 lira para alıcak 150 lira bile çok az bana göre ama dediğim gibi zarara girmeyelim yeter.

• Bütün yorumları okudum haklsınız dostlar maalesef stajyerler köle gibi çalıştırılıyor , en önemlisi stajyerlerin maddi olarak hiç bir getirisi olmuyor aksine zararına çalışıyor.Benim de 1 haftam doldu şimdiden 80 tl masrafım çıktı ama az çok bir şeyler öğrendim diyebilirim
  • Fakat staj yaptigin yerde.Okuldan sonra calisma sansina + kazandiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehhani.

quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Bizim buradaki stajyerlerin kendi alanlarındaki işlerini yaptığını görmedim pek. Yazılım Donanım & Otomasyon firmasıyız.Ayak işleri vs.

hangi sehirdesiniz acaba

İstanbul

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.