Şimdi Ara

Üniversiteye hazırlanan birisi için bölüm önerisi?-Akademisyen olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
6.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okumak, araştırmak, yeni-farklı fikirler bulmak ve dil öğrenmek en sevdiğim şeyler. Bu bakımdan akademisyenlik bana çok yakın geliyor. Sizin tavsiye ettiğiniz bölüm var mı? Sayısal öğrencisiyim Yelpaze geniş aklımda Mimarlık, Mühendislik ,Psikoloji, İşletme, hukuk gibi alanlar var. Dediğim gibi akademik alanda önü açık olan hangi alanı tercih etmem gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 8 Nisan 2013; 23:50:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteye Hazırlananlar İçin Akademisyenlik Bölümü Önerileri

Üniversiteye hazırlanıyorsanız ve akademisyen olmayı düşünüyorsanız, hangi bölümlerin en kolay akademisyen olunan bölümler olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Akademisyen olmak için herhangi bir bölümün özel olarak kolay olmadığını belirtmek önemlidir. Ancak, bazı bölümler akademisyenliğe giden yolda daha yaygın olarak tercih edilir.

İnsan Bilimleri ve Sosyal Bilimler:

• Tarih: Tarih, araştırma ve analiz becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olan bir disiplindir.
    • Sosyoloji: Sosyoloji, toplum ve insan davranışlarını inceler, bu da akademisyenlik için gerekli kritik düşünme becerilerini geliştirmenize olanak tanır.
    • Psikoloji: Psikoloji, insan zihnini ve davranışını inceler, bu da akademisyenlik için araştırma ve deneysel tasarım becerilerinizi geliştirir.

Doğa Bilimleri:

• Biyoloji: Biyoloji, canlı organizmaların incelenmesidir ve akademisyenlik için laboratuvar becerileri ve analitik düşünme gerektirir.
    • Kimya: Kimya, maddenin yapısını ve özelliklerini inceler, bu da akademisyenlik için problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştirir.
    • Fizik: Fizik, maddenin ve enerjinin temel ilkelerini inceler, bu da akademisyenlik için matematiksel ve problem çözme becerilerini geliştirir.

Mühendislik ve Teknoloji:

• Bilgisayar Mühendisliği: Bilgisayar Mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilidir, bu da akademisyenlik için teknik ve problem çözme becerilerini geliştirir.
    • Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Elektrik-Elektronik Mühendisliği, elektrik ve elektronik sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilidir, bu da akademisyenlik için analitik ve problem çözme becerilerini geliştirir.
    • Makine Mühendisliği: Makine Mühendisliği, makinelerin ve sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi ile ilgilidir, bu da akademisyenlik için tasarım ve analitik becerilerini geliştirir.

Akademisyenliğe giden yol zorlu olabilir, ancak tutku ve sıkı çalışma ile hedefinize ulaşabilirsiniz. Yukarıda belirtilen bölümler, akademisyen olmaya yönelik yaygın yollardan sadece birkaçıdır. Kendi ilgi alanlarınızı ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurarak, sizin için doğru bölümü seçmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mimar ol tabi okuması biraz zor.
  • amacın akademisyen olmaksa Bolu Fizik bölümü öneririm yabancı dil olduğundan tüm dünyada akademisyen olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

Şu sayısal öğrencilerinin aklına neden tıp gelmez anlamış değilim. Bir de hukuk düşünmüş. İyi güzel hoş da, öyle edebiyata benzemiyor, uyarayım dedim. Sayısal çıkışlı arkadaşlarım var, sınavda yırtındıkları halde benim aldığım notları alamıyorlar ki onların yarısı kadar bile çalışmıyorum ve bana da bunu hep söylüyorlar. Zorlanırsın kardeşim. Ah şimdiki aklım olsa sayısalda kalıp tıp yazardım bunu da belirtmem gerekir.

Kazanbilsem direkt psikiyatri alanında ilerlemek isterim zaten :) Ama dersleri salmamak için tm seçmemiş biriyim, tıp okuyacak kadar başarılı değilim malesef
  • Mühendislik alanında akademi imkanları sosyal bilimlere göre sınırlı mıdır arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Mühendislik alanında akademi imkanları sosyal bilimlere göre sınırlı mıdır arkadaşlar?

değil, hatta hükumetimiz bilimi sadece teknoloji olarak gördüğünden mühendisliklere kadro yağıyor. Tonla üniversite var akademisyen olabilirsin
    edit: eklemek gerekirse akademisyen olmak sandığın gibi hep araştırma yapmak yeni şeyler bulmak malesef değil. Üniversitede ders yükü altında ezilmek , öncesinde yıllar boyu bölüm angaryalarını yapmak ve hayatı ertelemek demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chcts1 -- 9 Nisan 2013; 0:01:45 >
  • Bilgisayar müh. düşünebilirsin. İTÜ'de hala öyle mi bilemiyorum ama fellik fellik asistan arıyorlardı ben okurken. Dışarıda ücretler daha yüksek olduğunda pek kimse yanaşmıyor akademisyenliğe. Yanaşsa bile kısa bir süre sonra bırakıyor çoğunlukla. Asistanlığa başlayanların çoğu da bir müddet sonra ayrılıp özel sektöre geçiyor. Akademik tarafta rekabet düşük.
    Ayrıca alan yeni, hala yeni yeni başarılabilen tonla şey var. Malzeme çok yani.
    Moleküler biyoloji gibi bölümlerde de malzeme çok ama onlarda akademisyen olmak isteyen kişi sayısı çok çok fazla olduğundan rekabet yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlari cooook onceden dusunecektin, sende gec kalmissin benim gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Okumak, araştırmak, yeni-farklı fikirler bulmak ve dil öğrenmek en sevdiğim şeyler. Bu bakımdan akademisyenlik bana çok yakın geliyor. Sizin tavsiye ettiğiniz bölüm var mı? Sayısal öğrencisiyim Yelpaze geniş aklımda Mimarlık, Mühendislik ,Psikoloji, İşletme, hukuk gibi alanlar var. Dediğim gibi akademik alanda önü açık olan hangi alanı tercih etmem gerek?

Ünide karı-koca akademisyen olan hocalarımız var.Kadın olanı 40ında olmasına rağmen 50 gösteriyor.Çocugu yok yani düşün.Konuşmalarımızda dünyaya bir daha gelsem akademisyen olmazdım başka alanlara yönelip hayatımı yaşardım size tavsiye etmem akademisyenliği diyor.Akademisyenliği seçen kişiler sandıgımız gibi hayat tecrübesi yüksek insanlar değil.Hani şu lisede çok çalışkan ama hayat tecrübesi olmayan kişileri hatırlıyor musun? Onlar hep akademisyen oluyorlar işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıkLord

Şu sayısal öğrencilerinin aklına neden tıp gelmez anlamış değilim. Bir de hukuk düşünmüş. İyi güzel hoş da, öyle edebiyata benzemiyor, uyarayım dedim. Sayısal çıkışlı arkadaşlarım var, sınavda yırtındıkları halde benim aldığım notları alamıyorlar ki onların yarısı kadar bile çalışmıyorum ve bana da bunu hep söylüyorlar. Zorlanırsın kardeşim. Ah şimdiki aklım olsa sayısalda kalıp tıp yazardım bunu da belirtmem gerekir.

Tıp öyle yazıldığı kadar kolay okunan bir bölüm değil. Ve herkes çekemez o çileyi. Size de bu ego nereden gelmiş bilmiyorum ama sanırım fazla gelmiş. Dikkat edin iyi değildir
  • Meslek seçimi bu şekilde yapılmamalı bence. Elbette bir hedef belirleyip bu yönde ilerlemek güzel bir şey. Ancak önce bölüme karar vermen gerekiyor. Ne istediğine, hangi mesleğe daha uygun olduğuna karar vermen gerekiyor.

Akademisyen olmak güzel duruyor elbet; okumak, araştırmak, bilgi üretmek... Ancak ne yazık ki ülkemizde işler bu şekilde yürümüyor onu da bilmelisin. Her şeyde olduğu gibi burada da adaletsiz bir sistem var. Arkadaşın bahsettiği gibi onlarca ders, kısıtlı bütçe, torpille yükselen insanlar... Bu koşullar altında ne kadar sağlıklı "bilim" yapılabilir ki ? Tabii Avrupa'da daha değerlidir akademisyenlik. Ama tabiri caizsa "yurt dışına kapağı atmak" da o kadar kolay değil. Yoğun çalışma ve fedakarlık gerekiyor. Çok disiplinli olsan dahi kadro açmayabiliyorlar. (Sınır var)

Tüm bunlar düşünüldüğünde istediğin mesleği seçmen çok önemli. O yüzden öncelikle bu konuda karar kılmanı öneririm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Train -- 9 Nisan 2013; 5:13:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saldoetealp

quote:

Okumak, araştırmak, yeni-farklı fikirler bulmak ve dil öğrenmek en sevdiğim şeyler. Bu bakımdan akademisyenlik bana çok yakın geliyor. Sizin tavsiye ettiğiniz bölüm var mı? Sayısal öğrencisiyim Yelpaze geniş aklımda Mimarlık, Mühendislik ,Psikoloji, İşletme, hukuk gibi alanlar var. Dediğim gibi akademik alanda önü açık olan hangi alanı tercih etmem gerek?

Ünide karı-koca akademisyen olan hocalarımız var.Kadın olanı 40ında olmasına rağmen 50 gösteriyor.Çocugu yok yani düşün.Konuşmalarımızda dünyaya bir daha gelsem akademisyen olmazdım başka alanlara yönelip hayatımı yaşardım size tavsiye etmem akademisyenliği diyor.Akademisyenliği seçen kişiler sandıgımız gibi hayat tecrübesi yüksek insanlar değil.Hani şu lisede çok çalışkan ama hayat tecrübesi olmayan kişileri hatırlıyor musun? Onlar hep akademisyen oluyorlar işte...

Hadi ya son yazdiginiz kotuymus. Konsere giderken yolda bi kac kisilik bi grupla muhabbet kurmustum meger iu hukukta akademisyenlermis. Docent olan bana kartini vs vermisti cokta iyi muhabbeti olan insanlardi Cidden dediginiz kadar zor mu? Birde hem calisma hayatinda olup hemde akademi yapabilir miyim? Fizik ogretmenim doktora yapiyor mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Akademisyenliği geç aç kalırsın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saldoetealp

quote:

Hadi ya son yazdiginiz kotuymus. Konsere giderken yolda bi kac kisilik bi grupla muhabbet kurmustum meger iu hukukta akademisyenlermis. Docent olan bana kartini vs vermisti cokta iyi muhabbeti olan insanlardi Cidden dediginiz kadar zor mu? Birde hem calisma hayatinda olup hemde akademi yapabilir miyim? Fizik ogretmenim doktora yapiyor mesela

Doktora yapması akademisyen olmak değil.O üniversitede doktora dersi alıp doktora tezi yazıyor.Akademisyen olursan derslere gireceksin sınavları okuyacaksın.Ek iş yapman için sana vakit kalmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.